Tu ce Piaţă de Crăciun vei vizita anul acesta?


   Perioada sărbătorilor este magică indiferent de locul în care alegem să o petrecem, însă atmosfera dintr-o Piaţă de Crăciun superb amenajată, ne poate transforma experienţă într-una de vis. În fiecare am obişnuiesc să fac o vizită unei astfel de pieţe, chiar dacă uneori s-a brodit să fie într-o ţară străină sau în veninătatea locuinţei mele. Pentru anul acesta sunt indecisă, ştiu sigur că Bucharest Christmas Market va fi din nou pe listă, însă nu m-aş limita la atât. Am trecut în revistă ofertele pieţelor de Crăciun şi Revelion propuse de Bavaria Tour pentru acest an şi, bineînţeles, nu ţin secrete pentru mine locurile în care puteţi servi o băutută caldă perfect condimentată, cumpăra cadouri lucrate manual sau ronţăi arahide glazurate.


    Viena este alegerea numărul 1 a europenilor pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă, târgul organizat aici fiind spectaculos. Pachetul propus de Bavaria Tour pentru această destinaţie cuprinde transport cu autocarul, 4 zile de cazare cu mic dejun şi un o vizită bonus a Pieţii de Crăciun din Budapesta. Preţul pachetului este de 147 euro.
   Pe lângă timpul suficient pentru a bifa toate obiectivele turistice ale oraşului Viena, vă puteţi bucura de frumuseţea unuia dintre cele mai vechi târguri de Crăciun din lume. Selecţia meşterilor prezenţi aici este foarte riguroasă, prin urmare Piaţa de Crăciun de aici este locul ideal pentru a cumpăra daruri deosebite. Dar şi dulciuri tradiţionale foarte bune!



   Închideţi ochii şi imaginaţi-vă un Crăciun la Bethlehem. Cu o vizită la Ierusalim, bifând toate obiectivele corelate cu naşterea Mântuitorului. Pentru creştini, un Crăciun petrecut în Israel valorează mai mult decât un prilej de a se distra şi a mânca bine. E o ocazie bună pentru a se îngriji de spiritualitate. Pachetul de Crăciun pentru Israel cuprinde zborul şi cazarea în regim de demipensiune+ masa festivă de Crăciun, vizitele şi intrările la obiectivele turistice, asistenţa unui ghid şi asigurarea storno şi medicală. Costul ofertei este de 493 euro.
   Chiar dacă nu implică vizita unei pieţe superb decorate, o excursie în Ierusalim are alte avantaje: contactul cu o altă cultură şi cunoaşterea directă a unor locuri intrate în istorie, precum Muntele Sion sau Nazarethul.



   Dacă sunteţi laici şi ideea de traseu pe urmele lui Iisus Hristos nu vă surâde, ce aţi zice să mergem la casa lui Moş Crăciun? Un sejur în decembrie în Laponia costă ceva mai mult, însă experienţa e una pe măsură. Vom avea ocazia de a-l întâlni chiar pe moş într-o excursie specială şi de a petrece o zi întreagă în Satul lui Moş Crăciun. Safari cu husky înhămaţi la săniuţă? Este în program! Diplomă de traversare a Cercului Polar? Desigur, pentru toată lumea! Totul costă 1537 euro, cam piperat spune şi Moşul, dar nu strică ca măcar o dată în viaţă să mergem să-l urechem personal pentru toate cadourile pe care a uitat să ni le aducă în copilărie.



   Există şi sejururi exotice pentru cei ce au în plan să-şi petreacă nu doar Crăciunul dar şi seara de Revelion undeva la soare. Pachetul propus pentru Mexic, de exemplu, ne va oferi 14 zile de relaxare prin Ciudad de Mexico, Teothicuacan, Agua Azur şi multe alte locuri însorite şi îndepărtate de patria noastră. Pentru 1989 euro vom putea să trimitem mesaje cu urări celor de acasă direct de pe o plaja din Riviera Maya, sorbind un cocktail răcoritor în loc de tradiţionalul vin fiert.


   În caz că sunteți indeciși și nu v-ați ales încă destinația de vacanță, Bavaria Tour vă așteaptă pe site pentru a consulta lista întreagă de oferte. Cei din București pot consula pachetele avantajoase direct la sediul firmei, situat pe Bdul. Mihail Kogalniceanu, Nr. 18, Sector 5 (de la statuia lui Mihail Kogalniceanu 50 metri mai jos, pe partea dreapta). 



Comentarii