De ce îmi plac cărțile de colorat pentru adulți




    Ideea cărților de colorat pentru adulți a prins incredibil în întreaga lume, iar eu sunt una dintre victime. Nu trebuie să fii un artist de excepție pentru a pune mâna pe creioane și a te relaxa colorând flori, fluturi ori peisaje imaginare. De scurt timp mă bucur de compania unei agende de colorat primită de la prietenul meu, în care pot colora și nota idei deopotrivă. Când mă simt stresată, pun mâna pe ea și mă detașez complet de griji, încărcându-mi astfel din nou bateriile. Vă avertizez că activitatea crează dependență, însă este foarte plăcută!

   Primele mele tentative de a colora într-o carte destinată adulților s-au soldat cu obiecte vopsite în nuanțe pastelate, diafane, iar totul se baza pe simetrie. Cu timpul am descoperit că cel mai amuzant este să încerci combinații nepotrivite de culori, rezultatul fiind plin de viață. La urma urmei nu căutăm să devenim artiști, ci să ne relaxăm cum trebuie.

   Cărțile de colorat pentru adulți îmi plac din multe motive, iar principalele pot fi rezumate astfel:

> coloratul mă relaxează: comparativ cu alte modalități de relaxare pentru adulți, coloratul este cel mai puțin solicitant. Tot ce trebuie să faci este să lași grijile deoparte și să pășești cu încredere în universul culorilor. Când eram copil, la grădiniță, mă grăbeam să înhaț cele mai frumoase culori pentru a mânzgăli cu ele în cărticica mea. Păpușile, cuburile, puzzle-urile mă atrăgeau mai puțin. Nu eram singura, semn că plăcerea de a colora este una dintre primele pe care le gustăm ca oameni. Și poate una dintre puținele care nu ne părăsesc până la finalul vieții, dovadă că părinții și bunicii întotdeauna colorează cu plăcere alături de cei mici.

>alungă plictiseala: sunt rare momentele în care nu-mi găsesc ceva de făcut, însă unori rutina își spune cuvântul, iar atunci o pauză de colorat e binevenită. Mi se pare distractiv și coloratul alături de altcineva, destinde atmosfera și este un prilej pentru a lega conversații simpatice. Când te detașezi de tot, începi să ai chef de vorbă și, mai ales, de glume.

>descopăr mereu ceva nou: legat de tehnica de colorat. În primul rând, poți apela la tot felul de artificii, fără să fi mare cunoscător al domeniului. Poți colora cu umbre, poți apăsa mai tare pe un creion pentru a obține o nuanță mai intensă, poți înmuia vârfurile în apă pentru culori supervibrante, poți trece cu o culoare peste alta pentru a obține una nouă.

>sunt accesibile: spre deosebire de alte jocuri pentru adulți. Nisipul kinetic, de exemplu, care-i o altă jucărie relaxantă care-mi place, este foarte scump. În DM unde l-am văzut recent costă în jur de 200 lei. Comparativ, o carte de colorat costă sub 50 lei și de ea mă bucur cu mai mare entuziasm.

>pot alege gradul de dificultate: există și cărți de colorat în varianta pentru artiști, iar altele sunt foarte simple, de genul armoniilor florale. Cele cu mai multe detalii necesită mai mult timp liber, iar celelalte pot fi terminate în mai puțin de 2-3 ore. 

>sunt perfecte pentru a fi oferite cadou: cunosc și persoane sobre care colorează în astfel de cărți. Bănuiesc că aproape oricine s-ar bucura de o astfel de supriză. Pentru un cadou complet puteți adăuga culori și carioci în pachet!



   Librăriile sunt locul perfect pentru a vă cumpăra o carte nouă de colorat, însă câteva modele găsiți chiar și în supermarketuri. Dacă doriți să beneficiați de prețuri mai bune, puteți alege să cumpărați aceste cărți online, oferta fiind în acest caz și mai variată. Pe Elefant, de exemplu, multe cărți sunt reduse chiar și la jumătate de preț. Iată câteva sugestii pentru cei interesați:




1.Carte de colorat cu fluturi: 31 lei (click aici)
2. Carte de colorat Arabia: 31 lei (click aici)
3.Carte de colorat Botanica: 38 lei (click aici)
4.Carte de colorat Fauna: 38 lei (click aici)


Comentarii

Cris a spus…
Si mie imi place foarte mult sa colorez (avem deja vreo 5-6 carticele), dar fac asta mai mult in weekend pentru ca in timpul saptamanii nu prea am timp :D
Toma Aurora a spus…
Cris, colectia mea nu este asa mare, dar dupa ce termin din ce am o sa mai cumpar. Muult spor la colorat!