Review: Șampon Nutrifier L'Oreal Professionnel


   În urmă cu o lună am cumpărat șamponul Nutrifier de la L'Oreal, una dintre cele mai recente invenții ale acestui brand în materie de produse profesionale pentru îngrijirea părului. Experiența mea cu șampoanele L'Oreal a fost mereu una bună, mă așteptam ca și Nutrifier să-mi placă. Așa a fost! Pe deasupra m-a și încântat cu o formulă destinată îngrijirii părului uscat care reușește totuși să curețe excelent scalpul dintr-o singură șamponare și să-l mențină curat pentru mai multe zile la rând.

   Șampoanele special create pentru firul de păr degradat, uscat sau vopsit sunt preferatele mele. Având părul decolorat am nevoie de formule blânde care să nu-l usuce deloc. Dintre șampoanele profesionale încercate în ultimii ani, Luxe Oil de la Wella a fost fără îndoială cel mai blând șampon pentru părul meu. Nici nu mai aveam nevoie de balsam după ce-l utIlizam, însă după 3 luni de la folosire am observat depuneri pe scalp și am tras concluzia că nu-mi spăla îndeajuns de bine pielea capului. După ce s-a consumat, am decis să-l schimb cu Nutrifier și pot spune că aceste două șampoane se aseamnănă din aproape toate punctele de vedere, însă Nutrifier e mai puțin hidratant, având în plus o putere foarte bună de curățare a scalpului.
   Are consistență densă, e nevoie de foarte puțin produs pentru o singură șamponare. Face foarte multă spumă chiar și în condițiile în care părul este foarte gras la rădăcină. De fiecare dată când l-am folosit am șamponat o singură dată. Pentru că uneori utilizez și Head&Shoulders, am constatat că atunci când îl folosesc pe acesta părul trebuie spălat o zi da una nu, în timp ce cu Nutrifier câștig o zi în plus. De ce apelez totuși și la Head&Shoulders? Pentru că am rămas cu teama unui scalp cu depuneri și am observat că renumitul șampon anti-mătreață îmi curăță în profunzime pielea capului. Așa că uneori îl pun la treabă.
   Dacă obișnuiți să vă vopsiți regulat părul, stiliștii recomandă ca înainte de vopsire să vă spălați timp de o săptămână părul cu un șampon anti-mătreață pentru a elimina resturile vopselei anterioare. După vopsire evitați acest gen de șampoane, căci estompează repede nuanța nouă. În prezent nu-mi mai vopsesc părul, ultima oară am făcut-o în mai, însă informațiile acestea merită transmise mai departe.



   Șamponul Nutrifier conține ulei de cocos, binecunoscut pentru efectele sale hrănitoare, antimicrobiene și antifungice. Un alt ulei trecut în lista de ingrediente este cel de ricin, acesta având drept scop echilibrarea secreției de sebum. Dacă ați folosit vreodată ulei de ricin direct pe scalp, probabil ați observat că are tendința de a usca pielea, folosit în mod repetat. Și asupra tenului are același efect, fiind recomandat pentru îngrijirea pielii grase.
    Mirosul șamponului este dulceag, exotic. Miroase identic cu gelul de duș cu floare de tiare de la Yves Rocher, în caz că îl cunoașteți. În orice caz, mireasma sa e de flori exotice, tare plăcută din punctul meu de vedere.
     Nutrifier primește doar calificative pozitive din partea mea, e un ajutor de nădejde pentru controlarea părului meu ondulat și decolorat. După ce-l folosesc aplic puțin balsam la vârfuri (Dove Intense Repair), iar după uscarea părului folosesc câteva picături de ulei Luxe Oil de la Wella. Din martie folosesc acest ulei și da, încă mai am cam un sfert din sticluță. E cel mai bun ulei de păr din ce am apucat eu să încerc, l-am recomandat și altor fete și niciuna nu a fost nemulțumită de el. Tot cu miros dulce și acesta, ca să știți în caz că aveți oroare de aceste arome. 
   
    Am comandat șamponul Nutrifier de pe eMag, unde costă 36 lei. Se găsește și în saloanele de coafură la prețul recomandat de 70 lei. În aceeași gamă regăsim și mască, balsam, tratament fără clătire și spumă hrănitoare. Produsele Nutrifier nu conțin silicon.



    

Comentarii

Unknown a spus…
Eu am incercat loreal professionel antimatreata special pt par vopsit, si mi-a produs matreata, de tot la head&Shoulders am ajuns. De mi-ar fi de folos si maine l-as cumpara, caci eu imi vopsesc parul cam la 2 luni la radacina, si la varfuri inevitabil se usuca si H&S mai mult mi-l usuca pe toata lungimea lui, dar macar ma scapa de matreata!!
Ulei folosesc de la Elgon cu ulei de argan si e super. Am o sticla de 100 ml si cu siguranta ma va tine multttt!! Mai ales ca dozez usor cu pompita lui!!
Te pup si astept recomandari la un sampon bun antimatreatea!!
Mentionez ca am folosit si dermocosmetic si acum profesional prin acest loreal
Unknown a spus…
eu stiam ca din contra uleiul de ricin ajuta la cresterea parului, dar in cazul meu l-a ingrasat foarte mult, si in cazul tenului gras nu ar fi prea ok.
In schimb pentru a scapa de matreata am folosit uleiul de cocos si jojoba si au foat destul de ok pentru o perioada
Toma Aurora a spus…
Din experienta am scris ca cel de ricin usuca pielea, mie mi s-a cojit nasul pentru singura oara in viata atunci cand il aplicam si per total simteam ca pielea ma strange dimineata, dupa ce-l aplicam seara.
Pentru matreata nu stiu ce sa iti recomand, pentru ca nu am. Sora mea nu scapa de ea decat cu head&shoulder, care intradevar usuca parul pe lungime. Fara un balsam bun, e teroare cu el...
Din ce am citit eu, daca un sampon cu zinc e singurul care te scapa de matreata, atunci e clar o problema cu ciupercile de pe scalp (pe care le avem cu totii), care o iau razna din diferite motive. Cu un dermatolog ai vorbit?
Unknown a spus…
da, am fost si la dermatolog, si am incercat nizoral sampon o perioada si mi-a mers bine. Apoi cu Vichy dar la un moment dat am facut iar matreata!!
Ideea e ca banuiesc si stresul sau schimbarile de vreme, caci am momente cand nu fac matreata. De ex foloseam sampon himalaya si mi-a mers super cu el.Pacat ca incepe sa se gaseasca rar la plafare
Cristina a spus…
Imi plac sampoanele de al L'Oreal, dar pe acesta nu l-am testat!
Anonim a spus…
Selsum blue, sampon bun antimatreata, se gaseste in farmacii, mult mai bun ca nizoral, de la h&s eu am facut matreata.
Anonim a spus…
Buna,
Ce tip de scalp ai? Eu am scal normal, dar varfurile sunt putin cam uscate. Crezi ca mi se potriveste? Imi este teama sa nu imi ingrase parul prea repede.
Toma Aurora a spus…
Bună!
Am scalpul gras, cu vârfurile uşor uscate. Nu îngraşă deloc părul, spre deosebire de variantele Lipidium tot de la LOreal, care-s mai degrabă potrivite unui scalp uscat.