Review: Gel de curățare Eucerin pentru ten sensibil


  La final de iulie am început să utilizez gelul de curățare pentru ten sensibil, de la Eucerin, pe care l-am achiziționat de pe Iherb. Acest produs foarte popular în mediul online internațional nu se găsește la noi, de aceea l-am comandat de pe site-ul din Statele Unite. Dacă nu ați aflat încă, comenzile Iherb ajung mai nou la poșta vamală, este posibil ca de acum înainte doar acolo să vină. Ca și în cazul StrawberryNet pachetele nu mai scapă de vamă, chiar dacă fac escală pe teritoriul Europei. Nu este o veste prea bună, însă în ciuda acestui dezavantaj eu voi continua să-mi comand produse de pe Iherb, chiar dacă o să se întâmple mai rar. Pastele de dinți Jason și produsele pentru ten sunt esențiale pentru mine și, făcând un calcul, cu tot cu taxele vamale ies mai ieftin ca la noi, ca să nu mai pun la socoteală faptul că unele lucruri nu se găsesc în țara noastră. În curând vă voi da detalii despre ultima comandă plasată pe site, sunt încântată de bunătățile cosmetice cumpărate!

    Revin acum la gelul de curățare Eucerin, produs ce inițial m-a dezamăgit pentru că nu făcea multă spumă. După câteva zile de utilizare a devenit tot mai spumant. Secretul: trebuie insistat cu masarea feței, spuma devenind treptat tot mai bogată. Bogată și cremoasă! Pentru tenul meu gras e important ca un gel de curățare să facă spumă generoasă, altfel nu-mi simt pielea curată. Uneori, din pricina sebumului, observ că anumite produse de curățare nu fac spumă de la prima utilizare, așa că e nevoie să le folosesc de două ori consecutiv.
   După clătire îmi simt fața foarte curată și tenul revitalizat. Pielea nu mă strânge și se simte catifelată la atingere. Deși nu știu în ce măsură pot trage această concluzie, neavând tenul uscat, am impresia că acest gel s-ar putea să usuce puțin pielea și nu-l văd potrivit decât pentru tenurile normale sau grase, tocmai pentru că are putere mare de curățare. 
    Gelul Eucerin e destinat îngrijirii pielii sensibile și pot să confirm acest lucru. Tenul meu este destul de capricios, nu tolerează produsele foarte parfumate, se înroșește la contactul cu preparate ce au anumiți iritanți în compoziție. Cosmeticele agresive, cum sunt multe dintre cele recomandate tenului gras  (din păcate) îmi provoacă mâncărimi în zona nasului. De aceea sunt foarte atentă la ce aleg să folosesc pe față. Nu consult neapărat lista de ingrediente cu amănuntul, dar la primele reacții negative încetez să mai folosesc produsul respectiv; dacă e gel de curățare îl transform în săpun pentru mâini, iar dacă e cremă atunci devine hidratant pentru picioare. În aceste cinci săptămâni de când îl folosesc zi de zi, gelul Eucerin nu mi-a provocat nicio neplăcere. Nu are nici parfum în compoziție, mirosul său este neutru și de aceea îl utilizez cu drag indiferent de stare.
   Este și un produs foarte economic, un flacon estimez că îmi va ajunge pentru 3 luni. La fiecare spălare folosesc cantitatea eliberată de o singură apăsare pe pompa de dozare. 
   

    Nu sunt expertă în ingredientele folosite în industria cosmetică, însă am citit păreri ale experților în domeniu despre acest produs, iar din partea acestora gelul Eucerin a primit calificative maxime. Pe Beautypedia, platformă pe care specialiștii iau la puricat compoziția produselor cosmetice, Gentle Hydrating Cleanser a primit 5 stele, adică rating-ul maxim.
    O cititoare m-a atenționat că pe ea o ustură ochii atunci când produsul ajunge în contact cu ei și am încercat tot posibilul să-l țin departe de zona ochilor. Totuși o dată s-a întâmplat și chiar așa este, ochiul a început să mă mănânce și l-am clătit un timp cu apă pentru a-l calma. Gelurile de curățare nu-mi prea ajung în ochi, acest detaliu nu mă deranjează, însă consider că este bine de știut. 
    Dacă ar fi să fac un clasament al gelurilor de curățare, aș pune acest produs pe locul doi, la egalitate cu alternativa autohtonă, gelul de curățare Gerocossen cu lăptișor de matcă. Pe primul loc, de neclintit, rămâne gelul cu acid glicolic de la Neoteric, care din păcate nu se mai comercializează. 
    
    Un flacon conține 237 ml și costă 28 lei pe Iherb.

Comentarii

Ella a spus…
M-ai făcut curioasă, o să-l țin minte pentru când o să am chef să încerc ceva nou. Cât despre treaba cu spuma, credeam și eu la fel, că e neapărat necesară pentru a-mi curăța bine tenul (tot gras), dar mi-am schimbat părerea după ce am încercat un cleaser Paula's Choice (gama Skin Balacing), care nu face deloc spumă și totuși curăță în profunzime, fără să usuce. E dret că 100 lei pentru un cleanser e mult, dar și ține... o eternitate.
Unknown a spus…
L-am incercat, dar exista opțiuni mai ieftine si mai bune si in ro. Prefer produsele fara sulfați, asa ca m-am orientat spre nivea si Balea. De pe iherb imi place gelurile de curățare de la Cerave.
Toma Aurora a spus…
Mihaela, am şi eu în plan să încerc un gel de curăţare PS, mulţumesc pentru recomandare. Dacă este atât de spornic, merită cumpărat!
Toma Aurora a spus…
Cristina, care este produsul de la Balea fără sulfaţi? Nu prea am fost atentă la această marcă proprie DM, nu ştiam că au formule prietenoase la anumite produse. Despre Cerave am citit doar de bine, la următoarea comandă cred că voi alege şi un produs de-al lor.