Review: Balsam fără clătire Macadamia Professional


   După mult soare, vânt şi apă sărată au venit şi urmările mai puţin plăcute. Destul de multe aluniţe noi, în ciuda protecţiei solare aplicate regulat (probabil am ratat din neatenţie anumite zone căci au apărut local) şi păr foarte greu de controlat. La sfatul unui stilist am căutat să cumpăr un produs pe bază de apă şi aminoacizi, care să ofere supleţe firului de păr. Eu obişnuiam să aplic un ulei profesional, Wella Luxe Oil, însă am aflat că nu e ceea ce trebuie, că un produs de tip ulei nu pătrunde în firul de păr şi poate doar să-i reducă aspectul frizat sau să protejeze vârfurile. Aşa că am pus mâna, la propriu, şi am comandat online spray-ul balsam de la Macadamia Natural Oil. Un produs profesional despre care citisem doar recenzii pozitive pe Ulta.com.

    Este nu bun, ci foarte bun acest produs, este unul dintre puţinele încercate în ultima perioadă despre care am zis să scriu neapărat pe blog. Testez multe produse pentru îngrijirea părului, sunt o slăbiciune de-a mea şi mereu când am găsit unul cu adevărat bun, vreau să-l recomand mai departe. Când primesc feedback pozitiv din partea femeilor care au avut încredere şi au mers pe mâna mea atunci când le-am indicat să cumpere un anumit produs, simt că mi-am atins ţelul. 
     Părul meu e ondulat dar nu aspru, aşa cum acest tip de păr tinde să fie. Vara se usucă uşor de la soare, îmi dau seama de asta din faptul că atunci când îl spăl, nici nu apuc să îl prind câteva minute în prosop că vârfurile s-au şi uscat. Nereuşind să reţină apa, e semn clar de deshidratare. Spray-ul fără clătire despre care vă scriu azi e un produs pe bază de apă, ce conţine colagen, amino acizi şi o doză redusă de uleiuri vegetale. Are textura unei ape, ca să înţelegeţi exact de ce este recomandat drept un produs care nu încarcă absolut deloc părul, nici măcar pe cel foarte fin, ca de bebeluşi.
    Se poate aplica în două moduri:
   - pe părul umed, uscat cu prosopul, de la ureche în jos. După aceea părul se poate coafa după preferinţe, o să observaţi cât de uşor se descurcă, nu mai este nevoie să mai aplicaţi balsam sau mască după şamponare. În mod normal aplic 10 pufuri, însă chiar dacă uneori mă lungesc şi ajung la 15, părul nu-şi pierde deloc din aspectul curat. După uscare are acel aspect al părului greu, ce cade în mod natural. Aspectul frizat se reduce considerabil, iar dacă aveţi bucle o să vă bucuraţi de o bună definire.
   - pe părul uscat, de la ureche în jos. La fel, senzaţia de păr încărcat nu se simte deloc. Însă acest produs se aplică doar pe părul purtat în mod natural. Având apă în compoziţie o să strice buclele făcute cu un aparat de coafat sau o să onduleze părul perfect întins cu placa. Se poate folosi de mai multe ori între spălări şi vă garantez că nu o să simţiţi că aveţi părul îmbâcsit.

    Indiferent de metoda în care aleg să-l folosesc, acest balsam fără clătire îmi lasă părul foarte moale, hidratat şi elimină aspectul de șuvițe smotocite. Mirosul său este destul de intens în momentul aplicării însă după câteva minute se estompează. 
    Un mare plus şi pentru faptul că Macadamia Natural Oil nu testează produsele pe animale şi totuşi reuşeşte să scoată cosmetice atât de bune calitativ. 
    În salon un flacon costă 45-50 lei. Eu l-am comandat la preţul de 23 lei de pe Elefant, transportul fiind gratuit. Flaconul din plastic conţine 100 ml, este greutatea la care acest produs se vinde în mod obişnuit. Recipientul este prevăzut cu pulverizator. 
    Nu este recomandat firului de păr gros, ci doar celui fin sau normal.

Listă ingrediente: 
Water, Dimethiconol, Laureth-23, Hydrolyzed Quinoa, Soluble Collagen, Glycerin, Panthenol, Hydrolyzed Keratin, Silk Amino Acids, Fragrance, Cetrimonium Chloride, Polysorbate 20, C10-40 Isoalkylamidopropyl Ethyldimonium Ethosulfate, Dipropylene Glycol, Dicetyldimonium Chloride, Dimethicone PEG-8 Meadowfoamate, Trimethylsiloxyamodimethicone, C11-15 Pareth-7, C12-16 Pareth-9, Trideceth-12, Lauryl Pyrrolidone, TEA- Dodecylbenzenesulfonate, Dimethiconol/ Silsesquioxane Copolymer, Polyquaterium-37, Propylene Glycol Dicaprylate/ Dicaprate, PPG-1 Trideceth-6, Iodopropynyl Butylcarbamate, Phenoxyethanol, Methylisothiazolinone, Citric Acid, Alpha- Isomethyl Ionone, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, D- Limonene, Hexyl Cinnamal, Hydroxycitronellal, Linalool.

Comentarii

Rox a spus…
eu am lotiunea leave-in pt protectie termica si e o mica dezamagire...nu am stiu ca exista produsul asta ca altfel pe asta l-as fi luat.