Ilustrație: Mădălina Andronic
Limba noastră-i o comoară și de aceea m-am gândit să mă folosesc de ea pentru a vă prezenta cele mai importante atracții turistice din țara noastră, grupate pe regiuni. Avem termeni specifici fiecărei zone, regionalismele sau așa numitele provincialisme, și la ele voi apela pentru a crea o imagine reprezentativă turismului românesc.
DescoperimRomania.ro – Idei de calatorie si oferte de cazare in Romania a luat naștere pentru a promova toate regiunile țării noastre, fiind un portal practic pentru găsirea unității de cazare perfecte pentru așteptările și bugetul nostru. Dacă încă nu te-ai decis care este următoarea destinație în care să-ți petreci vacanța, am pregătit pentru tine o listă de sugestii pentru fiecare regiune din țară. Și-am scris, după cum ziceam, în graiul locului!
Locuiesc în Muntenia și aș minți de-aș vorbi anapoda despre farmecul ei. Sunt obiective berechet de văzut aici, așa că nu voi pierde timp fâstâcindu-mă și voi enumera câteva: Castelul Peleș, Pelișor, Muzeul Chihlimbarului din Buzău, Mănăstirea Curtea de Argeș, superbul Castel Cantacuzino și curtea sa și, evident, Bucureștiul.
Alminterea, n-ar strica nici să vizitezi vechea capitală, Târgoviște, unde îți recomand o plimbare în zona turnului Chindia.
În caz că o escapadă la munte e slăbiciunea ta, în regiune poți vizita Sfinxul și Babele, monumente ale naturii care atrag turiști din întreaga lume.
Dacă nu fuseși încă în Oltenia, stai o țâră să-ți prezint frumusețile sale. Iceașa poți găsi cazare Oltenia pentru a fi în apropierea Mănăstirii Tismana, Peșterii Muierii, Topolniței sau casei memoriale Constantin Brâncuși, firă-i țărâna ușoară! Dunărea la Cazane nu trebuie nici ea ratată, muică, căci oferă peisaje de vis pe tot parcursul anului.
Ți s-a făcut foame și nu știi ce să alegi? Poți legumi o mâncărică de castraveciori murați alături deun cotoi bine rumenit!
Stăm acum la givan pentru a-ți dezvălui secretele Banatului. Muzeul de Artă din Timișoara e aparte, nu-l rata dacă e în drumul tău. Băi poți face în Oravița, iar de natură te poți bucura la Vârful Padeș sau Lacul Bucura. Dacă iubești istoria, cetatea dacică Ziridava te va impresiona.
Savurează un papricaș dacă tot ai ajuns în zonă, alături de un pahar de răchie. Dacă ai noroc, vei nimeri într-un local în care încă se mai găsesc artiști ce cântă seara la laută. Numai una e muzica bănățeană!
Pun rămășag că peșteri mai frumoase ca-n Crișana nu ți-a fost dat să vezi în țară. Peștera Vadu și Peștera Urșilor sunt cele mai cunoscute. După ce-ai bătucit peșterile, băile termale Felix și 1Mai te așteaptă pentru a te relaxa.
Dacă cele îndrugate nu te-au convins să faci o vizită ținuturilor Crișurilor, poate că Arad și Oradea, două orașe moderne, te vor interesa. Au multe locuri de distracție, la pachet cu cele de relaxare și cu obiectivele culturale.
Alt gust are horinca de prune savurată la ea acasă, în Maramureș! Iar dacă te avânți și la o colesa cu brânză, tulai Doamne că n-ai mai pleca din zona în care până și viața de după moarte are haz datorită Cimitirului Vesel.
De ești mare amator de poze, trage-te-n chip lângă Cascada Cailor sau în Salina Turda. Nu uita să te plimbi măcar o dată cu mocănița. Amu, după atâta mâncare și plimbat, trage o țâră și la Mănăstirea Bârsana, să mai cugeți și la cele sufletești.
Servus! Urmează regiunea mea preferată, minunata Transilvanie. Mintenaș îți fac un tur virtual printre obiectivele sale turistice. Cluj, Brașov, Sighișoara și Sibiu, orașe superbe ce-ți oferă ocazia de a te plimba slobod prin cetăți medievale. Eu nu ratez oportunitatea de a le face o vizită toamna, peste puțin timp voi ajunge în Sighișoara.
E musai să vizitezi Muzeul de Istorie al Transilvaniei, dacă ai planificat o vacanță în zonă, iar pita cu slană vezi să nu rămână neîncercată.
Iaca, vreau să vă vorghesc în cele ce urmează despre atracțiile Moldovei. Nu ești mujic dacă ocolești perla acestei regiuni, Slănic Moldova. La fel, nu sări peste Mănăstirea Sucevița, Cetatea de Scaun și casa memorială Mihai Eminescu.
Chișorul obosit de drum se drege cu șolduri di pui cu cartofi pârjoliți. După masă, poți să fași cale întoarsă pentru a admira din nou plaiurile moldovene.
Din punct de vedere al reliefului Doborgea este cea mai aparte regiune a țării noastre și cu ea voi încheia turul nostru. Delta Dunării te așteaptă pentru o experiență unică. Multe glasuri se plâng de prețurile mari ale vacanțelor în deltă, însă părerea mea e că merită să te duci acolo măcar o dată în viață. Plimbările cu barca prin suligă n-au termen de comparație...Poți pescui în multe puncte din zonă. Crapul prins dimineața devine saramura de seară!
Lângă mare avem și munte, te poți aventura pe Munții Măcin dacă ți se face poftă de o drumeție.
Cetatățile Histria și Enisala satisfac curiozitățile pasionaților de istorie. Giamia Gazi Ali Pașa, construită de turci cam pe la 1600, face parte din specificul acestei zone-creuzet etnic.
Acum că poate ți-ai fixat un nou obiectiv turistic, te voi familiariza cu beneficiile oferite de site-ul DescoperimRomânia:
- oferte de cazare low-cost, pornind de la 40 lei; cazarea se poate alege în funcție de buget (vilă, casă, cabană, pensiune, motel, hotel). De exemplu pentru cazare Baile Olanesti o opțiune prietenoasă portofelului este Vila Nicoleta din Baile Olanesti.
- organizarea de circuite turistice, pentru a bifa cât mai multe obiective dintr-o anumită regiune;
- idei de călătorie puse la dispoziția celor indeciși;
- organizarea periodică de tabere pentru copii la prețuri foarte avantajoase;
- colaborarea bună cu ghizi locali pentru o experiență perfectă pe timpul șederii;
- prezentarea modernă a unităților de cazare, cu fotografii concludente;
- localizarea pe hartă a unităților de cazare, pentru a te orienta mai ușor atunci când vrei să faci o rezervare;
- plata se poate face online prin MobilPay, dar și prin transfer bancar.
Comentarii
Nu stiam de existenta acestui site si sunt foarte bucuroasa ca l-am descoperit. Preturile sunt intr-adevar accesibile si abia astept sa plec din nou intr-o mini vacanta. :)
Pupici
Salut şi eu iniţiativa!
Te pup!
Trimiteți un comentariu