Caleidoscop


   Salutare, fetelor! M-am mobilizat pentru un nou caleidoscop, tipul meu de postare preferată, pe care am cam neglijat-o în ultimele luni, din nefericire. Începutul de toamnă ne-a purtat la munte, am fost la Dichiu la sugestia prietenului meu. Vremea pe care am prins-o a fost foarte plăcută, motiv pentru care am plănuit repede un picnic. Imediat cum ne-am întors acasă vremea s-a stricat, toamna s-a întronat și ne-am luat rămas bun de la vară!


  Nu mai mâncasem preparate libaneze de aproape un an, de curând mi s-a făcut din nou poftă de ele și am încercat fati de pui. Mi-a plăcut foarte tare, deși era foarte condimentat pentru gusturile mele. Conține năut, pui, alune, pită prăjită și curry. L-am servit în mall Băneasa.




    Păcate noi de pe BrandCircus: fulare călduroase Pieces la 40 lei fiecare. Cel cu ciucuri îmi place cel mai mult. Încă n-a venit gerul, dar mai bine să fi pregătit decât să stai la început de decembrie să cheltuieșt o mulțime de bani pe un fular gros.
   Alte păcate legate de shopping au fost făcute pe Elefant. Ofertele au fost prea bune în ultima perioadă și așa m-am pricopsit cu noi produse profesionale pentru păr, fonduri de ten și cărți.


   Două cărți am început luna aceasta: Dama cu camelii (Alexandre Dumas- fiul) și Citadela (Antoine de Saint-Exupery). Cea din urmă însumează concluzii ale autorului trase de-a lungul vieții. La o lucrare fără subiect este greu să te prindă lectura, iar Exubery scrie complex, trebuie revenit asupra paragrafelor, tras aer în piept, cugetat, eventual oftat, apoi mers cu cititul mai departe. Nicio șansă să o termin în septembrie, dar nu-i bai, e genul de carte ce se poate citi în paralel cu o lucrare mult mai dinamică. Pe Dama cu Camelii o voi despica la Cartea Lunii, atunci când vă voi aștepta cu o recenzie amănunțită.


   Am început să urmăresc un serial nou, Shameless. E o producție cu 6 sezoane până în momentul de față, aflată în derulare. Face parte din categoria 16+, așa că trebuie să vă așteptați la foarte multe scene deocheate, violente sau legate de consumul de droguri. Serialul prezintă viața dificilă a șase frați, cu un tată alcoolic din cale-afară și o mamă care ba vine, ba pleacă, cu tulburări de comportament. Din punctul meu de vedere este una dintre cele mai bune comedii văzute, este foarte bine realizată, autentică, suprinde ironic realitatea dură prin care poate că mulți au trecut și știu cu ce se mănâncă. William Macy, actorul ce interpretează rolul tatăl alcoolic, îmi era cunoscut din Fargo. Joacă impecabil în ambele cazuri.


   Pe final de lună am revenit la nuanța naturală a părului meu. De data aceasta l-am vopsit la 6 cm distanță de pielea capului, pentru că am vrut să las porțiunea de păr natural nevopsită. Încerc să renunț la vopseaua de păr, asta pe termen lung. Am apelat la Garnier Color Naturals în nuanța Ciocolată, probabil culoarea cea mai des folosită de mine vreodată. Vopseaua Garnier e blândă cu firul de păr deși conține amoniac. Pe cutie culoarea poate că nu pare prea strălucită, însă oferă o nuanță frumoasă de ciocolatiu, nici prea deschisă, nici prea închisă, cu tonuri calde.


  

Comentarii

S.S a spus…
Cu siguranta genul asta de postare e preferatul meu ! Sa nu-l mai neglijezi:)). De abia astept sa vad noile achizitii
Alina a spus…
si mie imi place sa citesc astfel de postari, chiar daca in ultima vreme sunt pasare rara pe aici :).

ma mai inspir de la tine, serialul ala pare interesant, am peste 16 ani :)).
Unknown a spus…
Hello, Doamna Bovary e de Flaubert :) (ti-a fugit gandul la altceva:D)
Andreea Sîrba a spus…
Vai, fularele sunt senzationale! Iar Dama cu camelii este o lectura minunata!
Toma Aurora a spus…
Diana, iniţial am încurcat titlul cărţii, abia a doua oară l-am trecut pe cel corect. Poate pentru că despre Doamna Bovary am scris nu demult şi mi-a rămas titlul în minte. Merci pentru atenţionare!
Toma Aurora a spus…
Când am menţionat pe blog despre Salo, mi s-a atras atenţia că trebuia să specific clar despre ce e vorba. Serialul ăsta nu e ceva similar, dar am zis să nu mai fac vreo gafă.
Toma Aurora a spus…
O să încerc să remediez acest lucru :).
S-au strâns multe cumpărături despre care trebuie să povestesc pe blog. Iherb şi Miniprix mi-au scăpat când am scris paragraful.
Toma Aurora a spus…
Trăiam cu impresia că am citit-o cândva demult, apoi am zis să o comand că nu strică să o am în casă. Şi m-am lămurit că mi-a scăpat. Mi-aş fi amintit cu siguranţă subiectul.
Ladybug a spus…
Dama cu camelii este 👌 o lectura minunataaa, cealalta carte nu am citit-o si drept sa spun de la The girl from the train numai rateuri am dat cu cartile din Uk. Te pup!