5 lucruri de făcut în toamna asta




    Niciun anotimp nu trebuie lăsat să treacă fără să strângem măcar o amintire. Indiferent dacă bugetul ne permite sau nu, timpul trebuie prețuit și trebuie să facem din el aliatul nostru. Azi vă ofer câteva idei pentru a transforma această toamnă într-una mai frumoasă. Ele sunt valabile și pentru restul anului, însă toamna au un farmec aparte. O să înțelegeți de ce.




   Vizitează un oraș nou!
   Toamna vacanțele sunt mai ieftine ca în sezonul estival, dar nu ai neapărat nevoie de un sejur cumpărat pentru a avea parte de o vacanță frumoasă. Dacă bugetul îți permite, vizitează Budapesta, Viena sau Roma în această perioadă. În țara noastră, orașele din Transilvania arată minunat în septembrie-octombrie. Dacă bugetul este foarte scăzut, ia un bilet de tren și mergi în plimbare într-un oraș din vecinătate pe care nu l-ai vizitat. 
   Sunt multe locuri în zona mea pe care eu una nu le cunosc și când ajung pentru prima dată chiar și în orașele foarte mici de provincie, încerc să descopăr ceva deosebit în fiecare dintre ele. Uneori se întâmplă să fie un desert foarte gustos sau un loc în care găsesc mărunțișuri interesante, iar peste o vreme îmi amintesc cu drag de respectivul detaliu.



   Pregătește plăcintă!
  Plăcinta este desertul care dă ora exactă, când aceasta începe să se coacă la mine începe să se simtă iz de toamnă. Rețeta pe care o folosesc de mult timp este cea a Laurei Laurențiu (Rețete ca la mama), pe care am notat-o de pe vremea când forumul Culinar.ro era oaza mea de inspirație pentru deserturi. Trebuie să vă anunț că în bucătărie mă pricep bine la prăjituri grație acestui forum, de unde eu am pescuit multe informații și trucuri. La restul bucatelor nu prea mă încumet să stric ingredientele, așa e când te pasionează doar desertul :).
    Folosind aceeași rețetă de aluat, uneori mai umplu plăcinta cu: cremă de dovleac făcută în casă, brânză de vaci amestecată cu zahăr și ou, cremă de vanilie.



  Fă o schimbare în alimentația ta!
  Am observat căci de când am început un regim bazat pe alimente alcaline, mă simt mai plină de energie și mai sănătoasă. Nu este o dietă pentru slăbire, pur și simplu se introduc în meniu cât mai multe alimente ce nu produc aciditate gastrică. Cu această ocazie am început să mănânc alimente pe care le evitam, precum spanacul, castraveții, usturoiul (sub formă de capsule). Pe lângă acestea, am introdus iaurtul în alimentație, înlocuind astfel cașcavalul, marea mea dragoste!
   Iaurtul simplu, kefirul, laptele proaspăt (nu la cutie) ajută mult la întărirea imunității prin simplu fapt că au grijă de flora intestinală, iar astfel toate mineralele și vitaminele din alimente sunt absorbite mai bine de organism. Evident, această schimbare a avut motivele ei, pe final de vară nu m-am simțit prea bine, în mare parte datorită alimentației haotice și a activităților fizice în exces.
   Schimbarea în alimentație poate fi făcută prin înlocuirea micului dejun obișnuit cu unul mai sănătos, sau prin introducerea mai multor porții de legume și fructe. Noi, românii, nu prea ținem seama de recomandările astea, însă prin afară lumea e obsedată să-și facă liste cu alimente permise/interzise, cu paharele de apă consumate, cu porțiile de fructe.
   

   Experimentează în vestimentație!
   Uram puloverele pe gât, îmi dădeau senzația că mă sufoc când le îmbrăcam. Mi se păreau și urâțele, nu luam nici măcar puțin în calcul faptul că mă protejează cum trebuie de frig. Rezoluția pentru această toamnă e să port măcar uneori un pulover pe gât, implicit să-mi iau unul.
   O lege pe care eu aș da-o dacă mi-ar sta în putere ar fi că nicio femeie nu ar trebui să poarte haine în care să-i fie frig. N-am ținut cont de lucrul ăsta întotdeauna, dar între timp mi-am dat seama că atitudinea și confortul fac mai mult decât combinația vestimentară în sine.



    Cumpără cărți puține și bune!
    Fiecare e liber să facă ce vrea cu banii lui, dar dacă tot ai sume de cheltuit pe cărți, de ce să nu investești în titluri bune pe care poate că tu nu, dar copiii sau nepoții tăi s-ar putea să se bucure că le descoperă în casa ta. 
   Dacă nu ai încă o idee despre autorii ce publică conținut de calitate, te poți informa din topurile făcute de alții. Pe Goodreads, de exemplu, găsesc mereu recomandări care mă interesează. Harper Lee, Edgar Allan Poe și Jane Austen sunt principalii autori recomandați pentru lecturile de toamnă. Jane Austen nu-mi place în mod deosebit, însă toamna recunosc că rândurile ei au un farmec aparte.
   În caz că timpul nu îți permite, citește mai puțin. Nu trebuie făcut rabat de la calitatea lecturii. Mai bine citești ceva frumos pe parcursul a 3 luni decât să urmărești doar ideea de a termina o carte într-un interval scurt.


  (Sursă foto: Pinterest)


Comentarii

Iulia a spus…
O toamna frumoasa iti doresc! Ai imbatranit :P..dar la modul frumos..te-ai imbogatit cu intelepciunea trecerii timpului.
Toma Aurora a spus…
Iulia, citind articolele pe același subiect din anii trecuți constat același lucru. Unele lucruri le privesc din alt unghi acum, foarte puține au rămas neschimbate.
Toamnă frumoasă și ție! Te îmbrățișez călduros!
Toma Aurora a spus…
Iulia, citind articolele pe același subiect din anii trecuți constat același lucru. Unele lucruri le privesc din alt unghi acum, foarte puține au rămas neschimbate.
Toamnă frumoasă și ție! Te îmbrățișez călduros!
bydee-make-up a spus…
Yes! Ce bine ca a venit toamna!
Am de gand sa urmez sfaturile tale desi in fiecare sezon gust cate putin din fiecare cele cinci expuse de tine! :)
Pupici