Nu pleca la mare fără prosop



   Există bagaj pentru vacanța la mare care să nu conțină măcar un prosop de plajă? Până și călătorul cel mai comod nu va uita să așeze în bagajul său ușurel acest obiect util în zilele petrecute pe nisipul arzător. Adesea prosopul ține loc și de casă și de masă, adaptându-se ca un cameleon cerințelor turistului. Să vedem în continuare care sunt criteriile de selecție a prosopului perfect, căci și la acest capitol există norme pe baza cărora se face achiziția ideală.

   Prosoapele drăguțe, roz, bleu, cu buline și floricele vor fi căutate de către domnișoarele și doamnele cochete. Ele trebuie să fie plăcute ochiului, căci vor juca un rol complementar costumului, papucilor, pălăriei și genții de plajă.
   Familiștii nu pun preț mare pe aspect, iar prosoapele pe care le vor lua în bagaj vor fi în primul rând rezistente la murdărie, în culori de preferat închise sau cu imprimeuri vulcanice, în care să se piardă orice urmă de înghețată lăsată de copii. 
   Rocărul, acest personaj îndrăgostit iremediabil de frumusețea și calmul mării, va căuta un prosop mare, căci s-ar putea să-și petreacă nopțile culcându-se pe nisip, ascultând unduirile valurilor, cântând la chitară sau conversând cu alți prieteni călători. Fire ceva mai romantică, va ține cont de mărimea prosopului gândindu-se și că o să-l împartă cu persoana iubită.
    V-ați oprit vreodată în fața prosoapelor sub formă de bancnotă sau cu $ imprimați simetric? Le găsiți pesemne oribile, dar manelistul- parte și el a populației plajei, v-ar contrazice. Nimic nu subliniază mai bine valoarea sa neștirbită; dacă nu s-ar vinde așa bine, aceste prosoape nu s-ar mai găsi pretutindeni. Legea de bază a comerțului!
   Snobul, categorie socială simplu de dibuit mai ales în sezonul estival, gândește că nu doar logo-ul vizibil al ochelarilor va semăna invidie printre cei din jur ci și numele brandului prosopului său. Îl recunoaștem atunci când ține prosopul pe dos, sau cu un colț îndoit, pentru ca un numele unei case celebre să răzbată înspre privirea clasei de mijloc a plajei.
    Spre deosebire de grupurile menționate anterior există unul care prea puțin ține cont de felul în care arată prosopul lor. Găștile de adolescenți pleacă uneori la mare cu prosoapele din baie, cu prosopo-hanoracele sau cu prosoapele invizibile, cei din urmă preferând să se întindă direct pe nisip sau pe așternuturile altora. Acest grup se distinge și prin abilitatea aparte de a transforma random, orice prosop ivit în cale, în tejghea de bar sau masă de jocuri de noroc. 
   Un caz cu totul special sunt copiii. Cei mici preferă prosoapele hăinuță, eventual cu glugă, urechiușe și codițe. Sunt oare singura care-i invidiază pentru aceste pelerine pufoase și practice care îi protejează de briza mării în zilele mai răcoroase? Să se facă ceva, să se dea drumul unei petiții online pentru ca și adulții să se bucure de astfel de accesorii.
   În ceea ce mă privește, prosopul nu-mi lipsește în vacanța la mare pentru că-n el mă înfășor ca-ntr-un rulou de sushi după fiecare bălăceală și este și un pat de lectură foarte comod. Îl selectez și eu după un set de norme, iar ca să fie the one trebuie să aibă un imprimeu colorat, să ocupe puțin spațiu când e împăturit și să reziste cât de cât la murdărie, căci mă număr printre cei care mai ronțăie câtă vreme stau lungiți la soare.

    Prosoape de plajă pentru toate gusturile găsim la ZorileStore, aflate la reducere în această perioadă. La achiziționarea oricărui produs de pe site până pe 21 august fiecare client intră automat în tragerea la sorți pentru una dintre cele 3 excursii la Sandalandala, în Vama Veche. Camparea în Cortul celor Șapte Simțuri și micul dejun vor fi gratuite pentru fiecare câștigător plus alți șapte prieteni ai acestuia, așa că nu ne rămâne de făcut decât să ne pregătim din timp prosoapele de plajă pentru un weekend după preferințe: boem sau plin de distracție!




Comentarii