Favoritele lunii august


   Sosirea toamnei vă întristează? Eu n-am nimic de reproșat vremii, poate doar răcoarea resimțită seara. Începutul toamnei e partea mea preferată din an, zilele călduțe dar nu sufocante sunt cele mai plăcute, iar peisajele vor fi încântătoare în săptămânile ce vor urma. Până să mă leg de toamnă și de schimbările specifice ei, rămân puțin la anotimpul din care mai avem de consumat câteva zile și vă povestesc despre cosmeticele îndrăgite și folosite cu spor în august.

   Gelul de duș cu papaya de la B.U. e fix așa cum îl recomandă și denuminrea, un smoothie delicios pentru spălarea pielii. Îmi amintește de produsele similare de la Yves Rocher, apărute în ediție limitată în urmă cu câțiva ani. Ce mi-au plăcut acele geluri de duș, cel cu mango devenind o adevărată obsesie pentru mine! Gelul de duș B.U. nu face la fel de multă spumă, dar miroase grozav, este delicat cu pielea și îl simt cremos la utilizare. 
   Un alt produs delicat și hrănitor este șamponul Nutrifier, produs profesional pentru îngrijirea părului de la L'Oreal. Este foarte blând, nu mi-a uscat deloc părul și mi-am simțit scalpul curat după șamponare. Conține ulei de cocos și ulei de ricin și are un miros foarte plăcut, exotic, de iasomie. Șampoanele hidratante depun în timp reziduuri pe scalp, de aceea sfatul meu este ca măcar o dată la două săptămâni să folosiți un șampon antimătreață pentru a curăța intens scalpul. Indiferent dacă aveți sau nu mătreață. Eu n-am probleme cu ea și totuși un astfel de șampon mi se pare indispensabil, având un scalp uleios. În prezent apelez cu încedere la Head&Shoulders Classic Clean 2 în 1.
    De pe Iherb am cumpărat gelul de curțare de la Eucerin. Destinat tenului sensibil, e recomandat inclusiv tenurilor uscate, cu probleme sau ușor iritabile. În august l-am folosit de 2-3 ori pe zi, mi s-a părut un produs de curățare blând pentru tenul meu gras, spuma făcută a fost inițial puțină, apoi a devenit din ce în ce mai spumant. Nu mi-a provocat nicio neplăcere, pielea mea sensibilă s-a înțeles bine cu ingredientele sale. După prima lună de utilizare am constatat că e și spornic, n-am folosit decât un sfert din tub, așa că s-ar putea să îl pun din nou în coșul de cumpărături. Recent am aflat că pachetele Iherb sosesc la vamă, că se vor plăti ceva taxe la ridicare și aștept să îmi sosească și mie ultima comandă plasată pentru a vă oferi mai multe informații. Chiar și în aceste condiții, o să comand și pe viitor produse de pe site pentru că îmi este greu să găsesc la noi cosmetice blânde la prețuri așa bune. 
     Double Wear de la Estee Lauder a jucat în luna august rolul de corector. Pentru că este un fond de ten foarte rezistent pe tenul gras, nu s-a clintit de unde l-am aplicat. Vara mi se potrivește nuanța Cashew, iar în restul anului folosesc Rattan sau Tawny. Toate aceste trei nuanțe au subton galben și nu oxidează deloc pe piele.
     Nisip și Ambră este un fard de pleoape duo de la Yves Rocher pe care l-am descoperit în urmă cu 4-5 ani, fiind oferit atunci cadou la o revistă pentru femei. Pentru că nuanța de maro, cea mai generoasă, mi-a plăcut maxim l-am cumpărat din nou la începutul anului. Țin minte că atunci costa în jur de 30 lei, acum am văzut că nu se mai bucură de reducere. Fardurile sunt foarte pigmentate, sidefate, au un aspect natural pe pleoape. Fără bază pentru machiaj nu rezistă bine, e necesar să folosesc ceva înainte să le aplic. Pentru că de regulă nu mă dau decât cu o singură nuanță de fard de pleoape, iar maroul din mini trusa aceasta mi se pare perfect, am trecut cu vederea acest incovenient.

    

Comentarii

ilda76 a spus…
Am avut un gel de dus BU ce nu mi-a placut pe motiv ca nu prea facea spuma, se consuma foarte repede (avand o textura de gel-jeleu).
De-abia astept sa se limpezeasca apele iHerb - intr-un fel sau in altul! :)
Ca gel de curatare, il tradez acum pe favoritul meu de la Avene cu un Balea Ultra Sensitive - are ingrediente ok si un pret mititel!
Pupici, Aurora! :)
Ilda
Cherry Queen a spus…
Imi pare tare rau sa aud ca iherb nu mai trimite la posta locala.. :( sper inca sa nu fie adevarat.. ��
Imi plac favoritele tale. Si eu am avut un gel de dus de la BU care mi.a placut enorm :)
Pupici!