Caleidoscop


   Timpul a trecut ca nebunul în ultimele săptămâni. Vacanța s-a terminat și mi s-a părut că a durat doar o secundă, deja îmi amintesc cu nostalgie de frumoasa insulă în care am ajuns și sper ca în viitorul apropiat să mă mobilizez și să vă ofer mai multe detalii, să pun cap la cap un articol informativ. La întoarcere m-am ocupat de mici cumpărături, printre ele numărându-se o carte și un șampon nou. Șamponul Nutrifier este lansat recent, eu l-am pus în coșul de cumpărături imediat cum l-am văzut disponibil pe eMag. Miroase fantastic, conţine ulei de cocos și este potrivit părului cu tendințe de uscare. L-am folosit o singură dată, nu vă pot oferi multe detalii, dar peste o lună-două ne revedem pe blog cu o recenzie amănunțită. Doamna Bovary era pe wishlist și am așteptat-o ca pe o poamă de aur. Flaubert e naturalist așa că știam că o să-mi placă, primele pagini parcurse m-au captivat prin frumusețea modului de exprimare.



   Cuibul Liniștit e una dintre locațiile mele preferate din centrul vechi al Târgoviștei. Motivul e foarte simplu, aici se găsesc lucruri rarisime pentru orașul acesta: prăjituri raw, gustări sărate bio, ceaiuri fel de fel și băuturi răcoritoare deosebite. Și chiar dacă e amplasat central, rareori e aglomerat aici. La ultima vizită am încercat berea de ghimbir cu grepfruit, o băutură de culoare roz aprins, fără alcool. Gustoasă, dar foarte spicy.



   Am reușit să mai dau gata un produs de protecție solară: loțiunea Malibu cu SPF30. Mi-a plăcut mirosul său neutru, faptul că este rezistentă la apă și am constat (pe pielea deschisă a prietenului meu) că protejează optim împotriva arsurilor solare. Având tenul măsliniu, pentru mine contează mai puțin acest aspect, însă dacă petrec timp în soare fără să mă dau cu cremă îmi apare o iritație măruntă pe mâini (fotosensibilitate), așa că încerc să nu uit pe timpul verii să folosesc astfel de produse și pe corp, nu doar pe ten.
   Dacă uneori uitați, ca și mine, să vă dați cu loțiune și vă treziți cu acest tip de iritație, aplicați suc pur de aloe vera, de preferat direct din plantă. În cazul meu funcționează de la prima aplicare, mâncărimea dispare iar bubițele se retrag rapid. De asemnea, dacă suferiți de mâncărimi ale scalpului, aplicați câteva picături de suc direct pe piele. Se va absorbi rapid, iar scalpul nu va rămâne lipicios și nici părul nu se va îmbâcsi. Sunt trucuri pe care le-am folosit cu succes în această vară și pe care le consider bune de împărtășit.



   Dacă v-a plăcut Boyhood, cu siguranță o să vă placă și Everybody want some. Comedia lansată recent prezintă zilele de acomodare ale unui jucător de fotbal american atunci când merge la colegiu. Începe ca o comedie de bună calitate și se continuă ca o dramă psihologică.
    Ryan Gosling cu mustăcioară? De ce nu, mai ales dacă joacă într-o comedie haioasă alături de Russell Crowe. The Nice Guys, ca și filmul anterior, ilustrează întâmplări din anii 70-80. Să fie un trend pentru anul acesta filmele care par produse cu câteva decenii în urmă? Am râs la The Nice Guys, Gosling e tare comic și se remarcă prin interpretarea sa. Se zvonește că o să apară și o continuare pe viitor. Parcă și titlul a fost ales anume pentru a anunța o franciză.

Comentarii

Cristina a spus…
Abia astept review-ul pentru sampon.

http://strumfette.blogspot.ro/
Unknown a spus…
Eu citesc acum Saga reginelor de Jean Des Cars, carte din care am aflat ca Flaubert a fost urmarit in justitie pentru ce a scris in cartea asta. Se pare ca a fost indraznet pentru timpurile lui si a scris despre subiecte tabu pentru societatea vremurilor respective. Imparateasa Eugenia( modul ei de a percepe realismul a fost influentat de Stendhal) a fost cea care a demontat acuzatiile. Doamna Bovary e o opera si avand in vedere ca ti-a placut Balzac...garantez ca o sa-ti placa si Doamna Bovary.
Samponul ma tenteaza si pe mine.. de mult timp m-ai facut curioasa de sampoanele L oreal dar asta pare cel mai potrivit pentru mine. Astept articol separat...cum astept si impresiile despre Thassos.
Te imbratisez,
ilda76 a spus…
Cat imi place denumirea "Cuibul linistit"! Daca ajung la Targoviste vreodata, acolo sa mergem toate trei...
De retinut tipsurile referitoare la aloe vera! ;) Multumesc!
Pupici dulci, draga mea!
Ilda
Toma Aurora a spus…
Negreșit! Când ajungi îmi dai un semn pe Facebook și mergem în vizită la acest cuib boem unde se pot consuma numai bunătățuri.
Te pup, Ilda!
Toma Aurora a spus…
Iulia, am trecut de jumătate. M-a captivat și aștept să aflu până unde se va ajunge. Din câte am citit în prefață, îndrăzneala autorului se datorează glumelor făcute despre lucrările sale anterioare. Cunoscuții îl acuzau că nu are curaj să abordeze un subiect sensibil, atunci el și-a luat inima în dinți și a început să scrie Doamna Bovary.
Tot pentru părul uscat/decolorat/degradat este bun și Lipidium de la LOreal.
Te pup, draga mea!
Toma Aurora a spus…
Cristina, o să scriu un articol separat despre el după ce o să-l folosesc măcar câteva săptămâni. Te pup!