Cheesecake cu ricotta și zmeură



   Fetelor, azi vă ispitesc cu un desert rapid, fin și delicios pe care l-am preparat într-una din zilele trecute. Îmi plac deserturile cu brânză, iar cheesecake-ul este în topul bunătăților dulci pe care le prefer în zilele calde de vară. Pentru că e sezonul zmeurei, am ales acest fruct dulce pentru a fi vedeta desetului. Prăjiturile le-am copt în forme medii de ceramică, luate din Lidl. Foarte bune aceste forme, în general articolele pentru bucătărie din acest supermarket sunt de bună calitate și prețurile sunt accesibile.

   Pentru o tartă cu diametrul de 25-30 cm aveți nevoie de următoarele ingrediente:


150 grame biscuiți populari sau digestivi
80 grame unt topit (sau margarină)

o cutie de 250 grame ricotta
2 ouă mici
150 grame zahăr
esență de vanilie
200 grame zmeură pentru decor 

   Pisăm biscuiții cu robotul sau cu o furculiță. Nu trebuie să fie perfect sfărâmați, se vor înmuia oricum de la unt. Turnăm untul topit, cald, peste biscuiți și amestecăm cu o lingură până obținem nu o pastă omogenă, ci un soi de aluat sfărâmicios. Așezăm amestecul în forma de copt, presăm bine cu un pahar sau cu degetele, până blatul arată uniform. Coacem 10 minute la foc mic.

   Între timp amestecăm ricotta cu o lingură într-un vas, adăugând rând pe rând cele ouă oră și zahăr. Nu folosiți mixerul, pentru a nu produce aer în cremă. Pasta trebuie să fie cât mai fină, pentru a se coace uniform, așa că amestecați încet cu lingura sau cu o spatulă. Zahărul se va dizolva rapid, nu vă faceți griji, iar ouălele se vor integra cu ușurință în brânza moale. Dacă nu aveți ricotta, puteți folosi mascarpone fără nicio problemă.
   În cremă punem puțină esență de vanilie (câteva picături), iar apoi turnăm crema peste blatul de biscuiți proaspăt scos de la cuptor. Dăm vasul la copt pentru încă 30-40 minute, la foc moderat. Prăjitura e gata când pe margini începe să se vadă un contur maroniu.

   De fiecare dată când am folosit mixerul sau telul în pregătirea cremei, aceasta s-a crăpat în timpul coacerii.Amestecând cu o lingură obișnuită, prăjitura s-a copt perfect, iar stratul de cremă s-a prezentat neted, lucios, la final. Am decorat cu fructe proaspete, pe care le-am așezat pe prăjitura fierbinte, abia scoasă de la cuptor. Astfel fructele se prind de cremă. Am presărat zahăr pudră cu aromă de vanilie de la Dr. Oetker și după câteva ore am servit acest desert rafinat într-o companie plăcută.

   Dacă preferați să beți ceva alături, sortimentele recomandate pentru cheesecake-urile cu fructe de pădure sunt vinurile albe (muscat, sauvignon), berea cu aromă de fructe, sucul și ceaiul de mere.





Comentarii

Cris a spus…
Omg, ce bine arata, cred ca a fost delicios! <3
Mihaela Pojogu a spus…
Mmm, multumesc (si) de ponturi, arata grozav!
Toma Aurora a spus…
Cris, a fost foarte bună, mi s-a cerut să o mai fac :D.
Toma Aurora a spus…
Te pup, dragă Miha!
kyra a spus…
Dupa ce am citit postarea aceasta ieri, m-am dus direct la cumparaturi si am facut varianta de cheesecake cu ciocolata. A iesit delicioasa, era exact ce imi doream pe caldurile astea! Am mai facut cheesecake, dar e prima data cand fac blatul cu biscuiti. Sigur va intra in caietul cu retete, multumiri pentru reteta! :)