3 uleiuri vegetale de încercat în această vară


   Vara bate la ușă iar unele dintre noi au început deja să își schimbe ritualul de îngrijire. Din pricina soarelui, pielea și părul nostru sunt mai afectate ca oricând, se deshidratează și îmbătrânesc prematur în cazul în care nu ne ocupăm de ele. Pentru piele este necesar să folosim o cremă de protecție solară cu factor cât mai ridicat, pentru ca timpul de protejare să fie cât mai îndelungat. Cum am mai spus pe blog, preferatele mele sunt cremele Kiss my face, pe care le comand de pe Iherb. Cât despre păr, fie alegem să-l protejăm cu un spray special (Wella are un produs profesional foarte bun în colecția Sun), fie îl răsfățăm frecvent cu măști hrănitoare pentru a-l ajuta să-și recapate stălucirea.
   Pentru astăzi am selectat 3 uleiuri vegetale pe care le consider de mare ajutor pe timpul verii. 




   1. Uleiul de cocos
   Uleiul de cocos trebuie ales într-o variantă organică, nerafinată. Pentru păr se aplică astfel: pe scalp și/sau pe lungimea firului de păr înainte de spălare. Se lasă să acționeze cel puțin câteva ore, apoi se șamponează părul de 2 ori pentru a-l clăti complet.
   Pentru ten nu-mi place, nu se potrivește tenului meu gras, însă îl folosesc pentru demachiere, după cum urmează: umezesc o dischetă de bumbac cu apă caldă, pun deasupra ulei de cocos (chiar și în stare solidă) și mă demachiez foarte rapid astfel. Îndepărtează inclusiv mascara cu ușurință.
   Pentru corp e un hidratant foarte bun, iar mirosul său e foarte plăcut, exotic, dulceag. Atenție! Uleiul de cocos nu oferă protecție solară!
   Uleiuri de cocos puteți comanda din România de aici.
   Cei care preferă site-ul Iherb pot alege dintre uleiurile de cocos de aici.



   2. Uleiul de avocado
   Îmi place în mod deosebit pentru ten. Este un ulei ce se absoarbe foarte ușor și se potrivește inclusiv tenului gras. Eu îl aplic doar seara, înainte de culcare. Un alt ulei potrivit tenului gras este cel de pepene, se găsește mai greu însă este la fel de eficient.
   Dacă uleiul de cocos vi se pare prea gras pentru părul vostru, cel de avocado cu siguranță vi se va părea mai ușor de îndepărtat prin șamponare. Iar efectele sunt similare, părul rămâne mai moale și devine mult mai ușor de coafar după o mască cu acest ulei. 
  Ulei crud de avocado puteți comanda din România de aici.
  Cei care preferă site-ul Iherb pot alege dintre opțiunile de aici.



   3. Uleiul de argan
   Acum 5 ani, când am descoperit uleiul de argan, rețin că avea un preț piperat. Azi costul său a scăzut, avem multiple variante sub 30 lei. Uleiul de argan mi se pare foarte bun pentru îngrijirea genelor și pentru atenuarea ridurilor de sub ochi. Tot pentru zona ochilor, vă recomand și uleiul de migdale dulci, mie îmi place mult și este ieftin.
   Pe timp de vară îmi place să-l folosesc pentru masajul anticelulitic. Nu pentru că ar avea proprietăți dovedite, așa ceva nu există, un produs care prin simpla aplicare pe piele, să distrugă celulita. Masajul e una dintre cele mai eficiente metode de eliminare a aspectului de coajă de portocale. Folosindu-vă de un ulei vegetal, puteți lucra mai mult timp cu pielea, pentru că se absoarbe greu comparativ cu o cremă din comerț. Cel de argan e dens față de alte uleiuri și asta îl face ideal pentru masaj.
   Despre masajul anticelulitic efectuat acasă am să revin cu un articol separat cât de curând.

   Uleiul de argan poate fi comandat din România de aici.
   Cei care preferă site-ul Iherb pot alege dintre variantele de aici.

Comentarii

Unknown a spus…
Eu folosesc amestec de migdale dulci cu ricin.
BeautyBazar a spus…
Dintre cele 3 uleiuri, dar cel de avocado nu l-am folosit, dar ma tenteaza foarte mult!
https://beautybazar.wordpress.com/
bydee-make-up a spus…
Pana acum nu am incercat uleiul de avocado dar trebuie sa recunosc ca ma tenteaza de ceva vreme.
Cu uleiul de cocos ma inteleg foarte bine de vreo cativa ani doar ca in ultima perioada am fost mai lenesa. Ia sa-l scot eu din camara!
Uleiul de argan mi-a placut dar aroma sa mi s-a parut putin cam intepatoare si din acest motiv nu s-a mai aflat pe lista mea. Poate ar trebui sa incerc unul de la o alta firma. Poate ca o sa-mi schimb parerea. :)
Multi pupici.
Toma Aurora a spus…
Diana, ulei de argan am avut de la Mayam, Solaris și Apimond. Cel mai mult mi-a plăcut cel de la Apimond, dar este destul de scump în comparație cu celelalte. Mirosul acela specific, de nucă, bănuiesc că îl au majoritatea.
Te pup, draga mea! Scoate uleiul de cocos repejor din cămară!
Toma Aurora a spus…
Iulia, bănuiesc că așa se aplică mult mai ușor uleiul de ricin, care-i tare vâscos.
Toma Aurora a spus…
Hei! Sper să îți placă în caz că te hotărăști să-l încerci. Mie mi se pare un ulei foarte bun.