Baia de aburi pentru curățarea tenului gras

Ilustrație: WikiHow


   Baia de aburi (sauna) este întrebuințată de mii de ani pentru păstrarea aspectului tânăr al pielii și pentru eliminarea toxinelor de la suprafața corpului. Personal o găsesc ca fiind și cea mai ieftină formă de curățare în profunzime a pielii, reușind să ne scape de impurități sau de excesul de sebum mai bine decât un preparat cosmetic. Nu avem nevoie decât de un vas, apă fierbinte și, eventual, câteva plante, un pliculeț de ceai sau uleiuri esențiale pentru a ne curăța în profunzime tenul.

   Fiind posesoarea unui ten foarte gras, adeseam m-am confruntat cu senzația de ten încărcat, chiar dacă îl curățam temeinic de două ori pe zi. În sezonul cald, pielea mea devine și mai uleioasă și secretă și mai mult sebum. Aceștia încarcă porii, produce puncte negre și, cel mai enervant, îmi dă senzația neplăcută de ten îmbâcsit.
   Am găsit în baia de aburi un ajutor real și regret că nu am folosit această metodă în mod regulat până acum. Din decembrie, de când apelez la baia de aburi de două ori pe săptămână, îmi simt tenul mult mai curat și am observat că și restul produselor de îngrijire (măști, creme), par să acționeze mai eficient dacă le aplic pe pielea astfel curățată.

    Iată cum procedez!
    Îmi demachiez tenul în cazul în care port machiaj.
    Într-un vas mediu pun 2 picături de ulei de arbore de ceai sau un pliculeț de ceai de mușețel. Pun la fier 1 litru și jumătate de apă, într-un alt vas, și când a clocotit bine îl torn în primul vas. Mă înarmez cu un prosop mare, în pun deasupra capului ca pe un văl de mireasă și în fața mea așez vasul cu apă fiartă. Mă aplec deasupra lui și las aburii să intre în contact cu pielea. Pentru o eficiență maximă, acoperiți și vasul cu prosopul, ascundeți-vă ca într-un cort :).
    Timp de 10 minute las aburii să acționeze, după care mă spăl cu un gel de curățare blând. Apoi aplic o mască sau o cremă, dar nu întotdeauna.
    Dacă aveți tenul uscat nu este bine să apelați la această procedură decât o dată la două săptămâni!

     După primele 2-3 băi de aburi o să observați că vă apar ceva mai multe coșuri. Din pricină că impuritățile sunt scoase din pori, dar unele nu chiar în totalitate, în unele zone se pot forma coșuri. Apoi tenul nu mai reacționează astfel și o să observați că devine din ce în ce mai curat.
     Dacă și voi aveți tenul gras vă recomand uleiul de arbore de ceai pentru că vă ajută să scăpați și de acel miros specific tenului uleios. Nu puneți mai mult de 2 picătui pentru că vă puteți îneca cu aburii prea parfumați. Uleiul de arbore de ceai este foarte parfumat, concentrat, iar o sticluță mică, de 10 ml, ar trebui să vă țină foarte mult timp. Eu folosesc varianta de la Solaris, costă sub 10 lei în magazinele cu produse naturiste.

Comentarii

Buna. Si eu am ulei de arbore de ceai si sunt curioasa cum il mai folosești. Eu am pus vreo 10pic in sampon,cica ajuta la par gras insa nu ovserv îmbunătățiri. Si in lotiunea tonica am pus insa la fel...nu pot sa zic ca e ceva diferit. Imi mai tratez o micoza care nu sunt sigura ca e micoza totuși... dar aici e pe termen mai lung deci nu am ce zice.
Anonim a spus…
Și mie îmi place mult cum acționează uleiul din arbore de ceai. De obicei, îl aplic direct pe coșuleț. E o idee buna și cu baia de aburi. Îmi place sa mai citesc articole de tips&tricks pe bloguri. În ultima vreme predomina articolele sponsorizate despre aceasi lansare de produs pe toate Blogurile. Tine-o tot așa!
ViataAreGust a spus…
De fiecare data cand tehnica cu aburii, simt ca ma sufoc.
Chiar eram curioasa cum se foloseste uleiul de arbore de ceai, pentru ca ma batea gandul sa-l cumpar, dar nu stiam cum sa-l utilizez si am auzit ca face minuni pentru piele.
Unknown a spus…
Se mai pun 1-2 lingurite de sare de mare in 500 ml apa. Restabileste echilibrul mineralelor din celule si ajuta la eliminarea toxinelor.Ajuta si la o respiratie mai buna si curata plamanii (pe acelasi principiu folosit in tratamentele la salina) iar magneziu are efect relaxant.
Anda Darie a spus…
mersi mult de idee, ar trebui și eu s-o pun în aplicare
Rokolla a spus…
Am si eu un aparat de aburi dar nu prea il folosesc. Mersi ca mi-ai amintit!
bydee-make-up a spus…
Iti multumesc ca mi-ai amintit de aceasta metoda care pe cat e de veche, pe-atat e de eficienta!
Trebuie sa o introduc si in "ritualul" meu. :)
Pupici
Claudia's Choice a spus…
Eu mai puneam cateva picaturi de ulei in cada, cand faceam baie. O sa incerc si varianta asta, cu toate ca nu prea ma incanta ideea din cauza ca nu imi prea place caldura.
Toma Aurora a spus…
Claudia, nici eu nu sunt fan, însă îndur câteva minute :).
Toma Aurora a spus…
Ramona, am și eu pe wishlist unul, vânez momentul când vor aduce din nou la Lidl pentru că am citit păreri pozitive despre aparatul lor.
Toma Aurora a spus…
Pentru puțin! :)
Toma Aurora a spus…
Super truc! Mulțumesc, Iulia, pentru sugestie!
Toma Aurora a spus…
Andreea, uleiul nu se aplică niciodată în forma concentrată pe piele. Îl poți îndoi cu apă. Eu am riscat o dată și m-a usturat pielea câteva zile.
Toma Aurora a spus…
Elena, mă bucur să aflu că articolul ți-a fost pe plac!
Toma Aurora a spus…
Hello!
În afară de baia de aburi îl mai folosesc amestecat cu apă, aplicat local pe coșuri. Nu vindecă în mod miraculos, dar parcă le face să treacă mai repede și elimină din roșeață.