Review: Șampon Sensi Balance L'Oreal Professionnel



   În curând se împlinesc 3 luni de când folosesc șamponul Sensi Balance, un produs profesional marca L'Oreal pe care l-am cumpărat deoarece promitea o bună protecție a scalpului, în special în perioada rece. Acest șampon este recomandat inclusiv celor ce au probleme cu mătreața, dar cum nu am mătreață, nu vă pot spune cât de eficient este la acest capitol. 
   Scalpul meu se irită destul de ușor în sezonul rece, iar mâncărimile apar frecvent. Tocmai de aceea am ochit varianta Sensi Balance, iar calmarea pielii capului am simțit-o încă de la prima utilizare. Deși este un produs destul de spumant, foarte concentrat, nu-mi usucă părul pe lungime și nici scalpul, formula sa fiind una foarte delicată. Consistența sa este cea a unui gel transparent. Eu folosesc o cantitate cât o alună pentru a-mi șampona părul și sunt momente în care șamponez de două ori, atunci când îmi aplic o mască din ou+uleiuri vegetale înainte de spălare.

   Șamponul curăță bine firul de păr, nu-l încarcă, neavând o formulă foarte hrănitoare, dar nici nu îl lasă uscat sau aspru. Nu folosesc balsam după ce-l folosesc, doar un produs leave-in înainte de a-mi usca părul. 
   Producătorul anunță pe ambalaj că șamponul conține sorbitwin, un derivat de sorbitol responsabil pentru senzația de păr hidratat. Tot el ajută la ameliorarea senzației de mâncâărime și hrănește corespunzător pielea capului.
   Comparativ cu celelalte șampoane L'Oreal Professionnel, Sensi Balance face mai puțină spumă, însă s-a consumat în același ritm. Un șampon profesional îmi ajunge 3 luni (3-4 spălări/săptămână), iar ritmul în care șamponul de față s-a consumat a fost același. Din paleta firmei și șamponul Force Vector face ceva mai puțină spumă, dar oricum mai multă decât șampoanele din comerț, pe care eu una le consum într-un ritm amețitor, uneori chiar și un flacon în 2 săptămâni.
   Pentru un scalp sensibil recomand acest șampon cu drag. Nu are un parfum puternic sau neplăcut, așadar nu agresează în niciun fel. Eu l-am comandat de pe Emag, acolo unde un flacon de 250 ml costă 32 lei. 
    

Comentarii

coco a spus…
chiar nu il stiam pe acesta!
Claudia's Choice a spus…
N-am incercat pana acum produse de par profesionale, dar m-ar tenta!
Lorena's blog a spus…
Wow, ce bine suna! Ar trebui sa il incerc si eu fiindca, de cateva luni, ma confrunt cu mancarimi ale scalpului, cat si cu matreata. Mi-a placut ce am citit si adaug samponul pe wishlist. Te pup
Anonim a spus…
Adaugat la "to try"! Si eu mai am din joi in pasti episoade de uscare a scalpului si vreau sa incerc cat mai multe sampoane pt problema asta.
Toma Aurora a spus…
Lorena, îmi doresc să ți se potrivească, mie mi se pare foarte eficient pentru mâncărimi. Acesta este principalul motiv pentru care l-am cumpărat.
Te pup!
Anais a spus…
Daca tot trag chiulul la munca, sa-ti zic si aici ca mie L'Oreal Professionnel Expert Instant Clear Nutritiv mi-a salvat scalpul distrus, super iritat si cu mancarimi si ninsori. Il combin cu un H&S unde am gasit pe lista de ingrediente zinc pirythione.

In plus, e cel mai hidratant sampon antimatreata incercat de mine <3
Toma Aurora a spus…
Anais, și mie îmi merge bine cu H&S, doar că pe termen lung îmi usucă părul pe lungime. Dar dacă îl folosesc o dată pe săptămână nu întâmpin neplăceri.