Review: Cremă pentru protecție solară Kiss My Face


    Specialiștii ne recomandă să folosim protecție solară pe tot parcursul anului, nu doar pentru a ne feri de cancerul de piele ci și pentru a încetini procesul de îmbătrânire a pielii. Soarele e principalul responsabil pentru apariția prematură a ridurilor, cât și pentru apariția pistruilor și a altor pete inestetice.
   De mult mi-am dorit să încerc crema Kiss My Face cu factor de protecție solară SPF 30. Este un produs aflat în topul vânzărilor pe Iherb, cotat cu calificativ maxim pe Beautypedia, îndrăgit de foarte mulți consumatori și, contrat așteptărilor, cu un preț accesibil (40 lei). Experții Beautypedia nu i-au găsit nici măcar un punct slab și sunt de acord părerea lor: crema este un produs excepțional! Și chiar dacă este recomandată tenurilor uscate și celor normale, se potrivește și tenului meu gras.  

  Tubul practic, similar flacoanelor de cremă de mâini, conține 59 ml de cremă de culoare albă, cu oxid de zinc, octinoxate și octisalate în compoziție, ce protejează pielea de razele soarelui. Formula este non-grasă, special creată pentru a ține acneea sub control. Probabil și voi ați dat peste creme de protecție solară grase ce  provocau apariția coșulețelor mici, albe. Nu este cazul, de când folosesc crema (5 săptămâni), am observat că nu-mi mai apar deloc coșuri, nici măcar în zona maxilarelor, acolo unde nesuferitele imperfecțiuni își făceau de cap.
   După aplicare, pielea are un aspect lucios, însă acesta dispare după 10-15 minute. Tenul arată mai bine după aplicare, mai uniform, ca și cum aș fi folosit o cremă colorantă. 
    Crema este ideală pentru a fi folosită sub fondul de ten, se întinde ușor și se absoarbe foarte rapid. Mie mi se pare că-l fixează mai bine și îl face să reziste mai mult pe piele. Și că îi oferă un aspect mai natural, fără a „fura” din gradul de acoperire.

   Deși oxidul de zinc este prezent în compoziție, concentrație este anume aleasă pentru a nu lăsa urme albe pe piele. Totuși, în momentele în care crema îmi ajunge în gură (se transferă de pe buze, etc.), simt acel miros metalic specific cremelor de protecție solară, însă acesta nu este foarte puternic. De obicei mă spăl pe dinți imediat după ce aplic crema, pentru a scăpa de orice urmă de produs de pe buze sau deja ajuns în gură.
    De când o folosesc (5 săptămâni), tenul meu este mai puțin gras și are un aspect normal până la finalul zilei. M-a surprins acest lucru, mai ales că acestă cremă nu este un produs matifiant. În zilele în care nu o aplic, tenul îmi e la fel de lucios, așadar efectul este unul temporar.
    Este un produs economic, conținutul fiind suficient pentru 2 luni de întrebuințare zilnică. Pentru că se întinde ușor, nu este nevoie să aplicați prea multă cremă, dar aveți grijă să nici să nu vă zgârciți, cantitatea optimă recomandată pentru o bună protecție fiind de 1,2 ml.
    Produsul trebuie aplicat cu cel puțin 15 minute înainte de a ieși afară și se recomandă a fi aplicat la fiecare 2 ore atunci când faceți plajă sau vă expuneți direct la soare. Este rezistent la apă pentru 40 de minute, după aceea trebuie aplicat din nou. 



   În receziile citite pe diverse bloguri am observat că unele fete se plâng de anumite caracteristici ale acestei creme și consider că e util să le menționez. Vreau să se înțeleagă că nu toate tenurile se comportă la fel. Sunt persoane care spun că această cremă protejează bine împotriva razelor UVB, dar nu la fel de bine împotriva celor UVA. Eu nu-s pasionată de subiect și nu am săpat atât de adânc. Având pielea măslinie și un ten ce nu dă semne de ridarare, nu am fost niciodată preocupată cu adevărat de protecția solară. Ce mă deranjează oarecum sunt pistruii care-mi apar uneori primăvara pe obraji. Alte voci spun că produsul blochează porii și că provoacă coșulețe albe. Iar altele că au senzația de ten gras, deși acesta arată normal atunci când l-au verificat în oglindă. 

    Crema poate fi comandată online de pe Iherb, unde costă în jur de 40 lei, așa cum am menționat și la începutul articolului. Eu o voi cumpăra din nou, mi se pare mai bună decât ce am folosit anul trecut pentru protecția solară a tenului, hidratantul cu SPF 30 de la Stila. 

     

Comentarii

Deea D. a spus…
Si eu il folosesc tot pe acesta pentru anotimpul rece. Imi place mult, deja sunt la al 2-lea tub. :D
coco a spus…
da, trebuie sa luam in consideratie factorul solar mai mult!
Cherry Queen a spus…
Acum am o crema cu spf de la Uriage dar cand se termina cred ca o sa o iau si eu pe asta ca prea e laudata :)
Puuup!
Roxana Scripca a spus…
Cred ca o sa mi-o cumpar si eu ,anul trecut am avut o crema de la Pell Amar, crema de zi antistres cu spf 28 , romaneasca care a fost buna , dar avea problema asta ca te albea un pic , nu foarte mult totusi ..
Toma Aurora a spus…
Deea, mă bucur să aud!
Toma Aurora a spus…
Coco, sunt de acod deși uneori îl mai neglijez și eu.
Toma Aurora a spus…
Diana, din același motiv am cumpărat-o și eu. Peste tot se vorbea despre ea.
Toma Aurora a spus…
Roxana, aceasta nu lasă deloc urme albe.
Unknown a spus…
Am comandat-o si eu de pe Vitacost, unde e mai ieftină. A costat 6,87 dolari, ceea ce înseamnă ca daca nu imi place o pot folosi pe mâini si pe gât fara mare paguba. Am observat ca au prețuri mai mici decât pe iherb si, chiar daca transportul e mai scump, tot poti sa ieși mai ieftin la o comanda mai mărișoară. Daca esti la prima comanda ai pana la 15 dolari reducere si iti returnează banii pentru colete pierdute, fara sa mai deschizi o disputa prin PayPal. Păcat ca nu prea au produse de machiaj, totuși.