Caleidoscop

ilustrație: Etsy

   Fetelor, sper ca startul de primăvară să vă fi găsit sănătoase și cu poftă de viață! Chiar dacă vremea nu este încă foarte prietenoasă, n-o să mai dureze mult și sezonul cald o să ni se prezinte în toată splendoarea lui, cu zile călduțe în care ne putem îmbrăca drăguț, în haine subțiri. Eu am început să fac din ce în ce mai mult sport de când m-am întors acasă, ambiționată puțin și de vacanța la mare, de 1 mai. Fac aerobic la sală și cardio acasă, iar din aprilie am în plan să încep să alerg din nou, măcar 30 minute în fiecare dimineață. Încurajez mișcarea, e cea mai minunată formă de relaxare și efectele sale împotriva stresului sunt de neegalat. 



   Am mers la poșta vamală și am ridicat un pachețel Choies cu bustiere din dantelă. Sunt minunate, din materiale moi, de bună calitate. Eu am ales cele două variante de mai sus, însă pe site (aici)  găsiți bustiera disponibilă în patru culori. Am comandat articolele în mărimea S, echivalentului unui 75 A/B. Aștept un pachețel cu alte bustiere, un alt model, cu sistem de închidere în față, vă dau de știre cum sunt acelea când le voi primi.


  În ultimele săptămâni am acordat mai mult timp liber pasiunilor mele. În primul rând, am început să lucrez la colecția noastră de accesorii pentru primăvară, iar o parte dintre produse sunt disponibile deja online pe Breslo. Eu m-am ocupat de personajele de poveste, Alice, Micul Prinț și Scufița Roșie fiind doar câteva dintre noutățile cu care sperăm să ne prezentăm și la Dichisar, în aprilie.





   Am început să citesc două cărți în paralel: Ben Hur și Gervaise (L' assommoir). De regulă nu citesc două lucrări în același timp, însă Ben Hur (o poveste despre Hristos) nu necesită prea mare concentrare. Lew Wallace a avut un condei precis, scrie foarte curat, iar Ben Hur e o lectură ce m-a cucerit prin claritatea exprimării. Povestea lui Iuda Ben Hur e relatată într-un mod disciplinat, studiat.
   Gervaise îmi place mult, mă așteptam la acest lucru, nu cred să fi dat peste o carte semnată de Zola care să nu mă captiveze. Aștept cu interes să văd cum se continuă.



   Prima mea carte de colorat pentru adulți este Vise plăcute! Am comandat-o la reducere de pe Elefant (aici). Îmi place să colorez pe ea, dar parcă mai tare îmi place să desenez liber.



   Am urmărit câteva filme ce s-au perindat la Oscar în acest an. The revenant am văzut la cinema și în afară de imagine nu mi-a plăcut nimic la el. Mă așteptam ca măcar pe partea de simbolistică să se insite mai mult, ar fi ieșit ceva frumos în ciuda subiectului banal.
    Mi-a plăcut mult Trumbo, povestea scenariștilor trecuți pe lista neagră de la Hollywood, persecutați pe motiv că aveau convingeri comuniste. E un film pe care o să-l țin minte, subiectul e aparte și interpretările au fost așa cum trebuie.
   Dintre filmele străine nominalizate mi-a plăcut foarte tare Mustang, o producție turcească ce are un subiect încă extrem de delicat: libertatea adolescentelor în anumite zone ale Turciei. Patru surori sunt practic ținute prizoniere de familia lor după ce se joacă pe o plajă cu niște băieți, colegi de școală. Bârfele din localitate duc la privarea de libertate și la căsătoria lor forțată. Abuzurile sexuale, suicidul și dorința nebună de a gusta din nou din libertate condimentează producția. Turcii sunt promițători în industria filmului, au un bun simț rar întâlnit atunci când abordează chestiuni tabu.



   În Mega Image Concept Store (Piața Gemeni) am găsit o ciocolată caldă foarte bună, cu aromă de scorțișoară. E groasă ca și densitate atunci când e preparată. A costat în jur de 15 lei. Îmi place Concept Store pentru că acolo se găsesc o mulțime de produse de calitate foarte bună, rare la noi în țară.

Comentarii

Descude a spus…
Hei, sunt curioasa daca folosesti carioci speciale pentru cartea de desenat. Am incercat si eu niste culori de tip ceara si nu a fost o expreienta foarte placuta :(
ViataAreGust a spus…
O sa ma reapuc si eu de alergat, astept sa se mai incalzeasca putin. Sa avem spor!
Toma Aurora a spus…
Simona, cele cerate nu au aderenta pe hartie si se si imprastie putin pe ea daca treci cu degetele peste. Daca nu ai carioci speciale poti folosi si din acelea tip marker permanent, dar mai subtirele.
Toma Aurora a spus…
Pentru moment e racoare. Ma entuziasmeaza gandul ca o sa avem atatea luni calde pentru alergat!