5 parfumuri de primăvară


   Deși recunosc că sunt o împătimită a parfumurilor nu neapărat dulci, dar foarte puternice, primăvara înclin să aleg esențe parfumate ușoare, delicate. Azi v-am pregătit o selecție a parfumurilor pe care le consider potrivite pentru anotimpul actual. Toate sunt ape parfumate cu miros de flori, feminine, deloc violente ca și mireasmă, iar cu ele am intrat în contact de-a lungul anilor, unele aparținându-mi iar altele fiind ale surorii mele. Cum adesea s-a întâmplat ca noi să împărțim parfumurile sau să facem schimb, nu ar fi nepotrivit să afirm că într-un fel au fost și ale mele :).

    Voi deschide lista cu J'adore  de la Dior. Este, dealtfel, următorul parfum pe care am în plan să-l cumpăr. Îl foloseam adeseori de la sora mea, atunci când nu era acasă. Fiind preferatul ei, nu-mi permitea să dau iama în el ca în celelalte. Dacă în trecut nu simțeam că mă reprezintă în mod deosebit, fiind prea elegant pentru gusturile mele, acum cred că-i momentul să-l folosesc. Ca de obicei, voi opta pentru o varianta mai mică, de 30 ml. Atunci când bugetul nu-i unul mare, prefer să cumpăr o cantitate mai mică de parfum de bună calitate, decât să mă las atrasă de un gramaj generos al unui parfum mai puțin interesant.


    Mademoiselle Ricci L'eau este singurul parfum dintre cele încercate în care am simțit mirosul de bujori așa cum este el în mod natural: discret, pudrat, nu foarte dulce. Tot la sora mea l-am descoperit. În afara persistenței moderate, ce nu depășea 6 ore, parfumul mi s-a părut că excelează la orice capitol: aromă, mod de prezentare, preț rezonabil. 



    Flora Nymphea de la Guerlain este parfumul pe care-l folosesc în prezent. Am scris despre el pe blog în câteva rânduri. L-am cumpărat la ofertă, în varianta de 125 ml. Am știut de la bun început că este un parfum ce mă va fideliza și iată că am reușit să consum o mare parte din el, fără să mă parfumez în exces, pe motiv că e mare și am de unde da. Nu, chiar l-am aplicat cu moderație, este un parfum cu aromă delicată de flori de portocal și note dulci de miere. Pentru mine, Flora Nymphea e esența primăverii și în niciun alt anotimp nu îl găsesc la fel de atractiv.


   Prima oară l-am testat într-un duty free când mă întorceam acasă. Era proaspăt lansat și era așezat într-un mini-stand foarte drăguț, ce atrăgea toate femeile. Era goală sicluța, așa că i-am mirosit doar pulverizatorul. Curat, floral, elegant! Dolce e cel de-al doilea parfum Dolce&Gabbana care m-a cucerit, după Rose The One. Este și destul de accesibil în magazinele online de la noi, sub 200 lei în varianta de 50 ml. 
   
    Pe Comme une Evidence, parfum marca Yves Rocher, l-am descoperit când se dădea codou (aproape) la orice comandă plasată prin intermediul ofertelor tipiărite YR. Așa că mulți ani a fost la discreție prin casă. Miroase a lăcrămioare și a tradafir, dar ambele note sunt delicate, ca și cum ar fi ale florilor umede de rouă. 

Comentarii

Descude a spus…
S-ar putea sa iti placa mai mult varianta noua de la D&G, Dolce Rosa! E foarte asemanator, doar ca are mai mult extract de trandafir :)
Anonim a spus…
Uf,cat ma tenteaza flora nymphea :(. E ceva deosebit la toata colectia aqua allegoria..
Deena a spus…
J'adore ma face sa ma gandesc la mama de cate ori il miros. E unul din parfumurile intens folosite de ea de cativa ani. Eu am revenit la Lanvin Rumeur 2 Rose, Neroli de la Yves Rocher si iubitul meu Trussardi My Name. Comme un Evidence mi-a placut si mie la vremea lui, dar acum nu mai pot sa il port deloc. Mi se pare ca nu mi se mai potriveste. Mademoiselle Ricci nu il stiu dar trebuie sa il miros cu prima ocazie. Suna bine.
Deea D. a spus…
Oooh... Dolce chiar imi face cu ochiul si mie, arata delicios!
All that beauty a spus…
Dintre ce ne-ai aratat, am Comme une Evidence si J'adore. Ambele sunt perfecte pentru primavara!
coco a spus…
abia astept sa-l desfac pe cel din cutiuta Douglas!!!
Roxana Scripca a spus…
Eu vreau neaparat sa incerc ,,Tilleul''de la Parfum D'Orsay ...din pacate pe aoro nu mai este pe stoc si prin alte parti nu l-am gasit.Am citit ca este parfumul care reda cel mai bine aroma de flori de tei:) Desi teiul nu infloreste primavara mie imi place la nebunie parfumul sau.
Primavara imi place aroma de violete , poate Annick Goutal La Violette :)
Anonim a spus…
Eu asociez primavara cu Miracle de la Lancome
Din cele mai ieftine prefer Precious de la Oriflame
Toma Aurora a spus…
Inca nu am testat-o, am vazut doar reclama cu Sophia Loren :D.
Toma Aurora a spus…
Daaa! Aromele sunt aparte. Mie mi-a placut si varianta cu mandarine.
Toma Aurora a spus…
Trussardi My Name miroase superb, imi place si mie foarte mult. Si Donna, de la acelasi brand (parca, cel in ambalaj alb).
Anonim a spus…
Si mie imi place foarte mult Rose The One , am si Dolce care este perfect pentru perioada asta . Abia astept sa testez si noua varianta .
(Anamaria)