Review: Fond de ten Lasting Performance Max Factor


   Am luat fondul de ten Lasting Performance de la Max Factor în noiembrie, gândindu-mă să-l folosesc în zilele în care am nevoie de un produs cu rezistență medie, în cele în care nu doresc să mă dau cu Double Wear, fondul meu de ten preferat, pe care-l păstrez pentru momentele în care vreau ceva trainic, care să nu se transfere. Am ales nuanța 106 Natural Beige, nuanță ce inițial părea să mi se potrivească, dar care s-a dovedit a fi una cu surprize. Ca și textura fondului de ten, pe care nu o găsesc ideală pentru un ten gras, așa cum este al meu.

   Fonduri de ten Max Factor am mai folosit, unul dintre ele (Xperience), numărându-se printre favoritele mele. Am observat că în general nu excelează la capitolul rezistență, însă au un finish natural, satinat, care pe mine mă încântă. Nu-mi plac fondurile de ten cu aspect mat pe piele, în ciuda tipului de ten pe care-l am. 


   Imediat după aplicare, Lasting Performance pare să fie fondul de ten ideal: consistență cremoasă, ușoară, acoperire medie, aspect luminos, natural. Și poate că lucrurile ar fi rămas bune dacă pielea mea nu ar fi secretat mult sebum, însă realitatea face ca asta să nu se întâmple și după o oră aspectul fondului de ten pe piele începe să se strice.
   În primul rând nuanța sa se schimbă, iar fața mea devine tot mai roșie. Lucru ciudat, căci după în momentul aplicării acest fond de ten e o idee cam deschis pentru tenul meu măsliniu. Se vede și din fotografia de mai sus, dealtfel. Subtonul roșiatic/roz e lucrul de care mă tem cel mai tare atunci când folosesc un fond de ten, pentru că pielea mea are o nuanță caldă în mod natural, galben-aurie, iar contrastul dintre o față roșiatică și un gât galben este comic, cumva.
   Rezistența sa este ok, deși începe să mi se șteargă puțin în zona T, după 3-4 ore. O fi și din cauză că nu folosesc pudră, însă iarna prefer să renunț la acest produs de machiaj. În paralel cu Lasting Performance, mă mai dau și cu Illuskin de la Oriflame, un fond de ten aflat la a doua sticluță care se prezintă mult mai bine și rezistă și fără să fie fixat cu pudră. Despre produsul Oriflame o să vă povestesc în curând pe blog, aștept cea de-a treia sticluță comandată, este un produs low cost ce merită o recenzie amănunțită.


  Printre punctele forte ale fondului de ten Lasting Performance se numără modul de ambalare, într-un flacon super ușor, ce permite o dozare perfectă. Sora mea zice că arată ieftin, însă cu timpul am început să nu mai pun accent mare pe ambalaj, drept urmare nu l-am perceput astfel, m-am gândit doar că e foarte practic.
  Prețul său este unul decent, un flacon de 35 ml costă 47 lei pe Emag
  Pentru tenurile uscate/normale, s-ar putea ca acest fond de ten să fie unul de luat în calcul, având un aspect foarte plăcut pe piele. Nuanțele mai deschise, de asemenea, s-ar putea prezenta mai bine, adaptându-se mai ușor tenurilor alb-rozalii. Eu nu m-am înțeles suficient de bine cu el pentru a-l reține pentru viitor. 
   Ca de obicei, aștept cel puțin o lună înainte de a face recenzie unui produs de machiaj, e nevoie să-l folosesc în mai multe situații (zi/noapte, căldură/frig, vânt) pentru a mă decide dacă mi se potrivește cu adevărat.

Comentarii

Gutu Bianca Lucia a spus…
ce bine se vede diferenta, pare un produs bun care merita incercat
All that beauty a spus…
Eu am tenul gras, deci nu cred că mi se potrivește acest produs, mai ales că petrec la serviciu 8 ore, poate și mai mult.
dianatimofte.ro a spus…
De la Max Factor nu am incercat prea multe produse...habar nu am de ce :D.
Avem tenuri asemanatoare si din ce ai scris imi dau seama ca nici mie nu mi s-ar potrivi, insa imi place mult cum arata pe ten :).
Ella a spus…
Aspectul pe ten m-a încântat și pe mine mult la fondul ăsta de ten, probleme cu schimbarea nuanței n-am avut, iar la capitolul rezistență a stat mai bine la mine, chiar dacă am tenul gras - însă eu l-am fixat de fiecare dată cu pudră, probabil de aceea.
L-am consumat de curând, nu l-am recumpărat, dar nu exclud ideea de a o face.
Claudia's Choice a spus…
se vede bine pe ten!
Toma Aurora a spus…
Bianca, dacă tenul meu nu ar fi fost uleios probabil m-aș fi înțeles mult mai bine cu el :).
Toma Aurora a spus…
Simona, poate sunt și excepții, dar pe tenul meu nu rezistă mai mult de câteva ore în stare ok, deci nu cred că te-ar mulțumi.
Toma Aurora a spus…
Dya, apreciez finish-ul său plăcut, satinat, însă este cam singurul punct forte pe care i l-am găsit.
Toma Aurora a spus…
Mihaela, cu pudră sigur i se prelungește rezistența. Mie pudra îmi usucă pielea iarna, de asta renunț la ea, îmi evidențiază liniile de expresie. Chiar dacă folosesc una translucidă, rezultatul este același.
Toma Aurora a spus…
Claudia, se prezintă bine după aplicare, asta e și părerea mea :D.