Beneficiile uleiului de pepene



   Fetelor, nu știu dacă ați auzit până acum despre uleiul de pepene roșu și modalitățile sale de întrebuințare, eu recunosc că până în decembrie habar n-aveam că există. L-am primit din partea bunei mele prietene Dana, tot ea mi-a spus că este potrivit tenurilor cu tendință de îngrășare. M-am documentat apoi pe internet și am aflat că uleiul de pepene e un ulei uscat, non-comedogenic, ce este rapid absorbit de piele. Este recomandat tenului mixt/gras, precum și celui cu tendințe acneice.

   De când am primit uleiul l-am folosit aproape zilnic, aplicându-l seara, după demachiere. Uneori, în zilele geroase, m-am dat cu el înainte de a aplica fondul de ten, insistând asupra zonei de sub ochi, căci acolo pielea mi se usucă cel mai repede în sezonul rece. Se absoarbe cu repeziciune, este întradevăr un ulei potrivit pielii grase.
    Nu am avut probleme cu uscarea pielii în această iarnă, intuiesc că acest ulei, precum și serul cu melc pe care îl aplic dimineața sunt demne de laudă pentru acest lucru. Deși tenul meu e gras pe toată perioada anului, în perioada rece se deshidratează. Nu a fost cazul în acest an. Singura problemă pe care o am sunt coșurile apărute în zona maxilarelor și, legat de acest neajuns, nu am observat că acest ulei ar ameliora sau ar agrava acneea. Așa că recomandarea ce vizează beneficiile sale asupra coșurilor nu s-a dovedit a avea temei, în cazul meu.

   În ultimele săptămâni am reușit să consum jumătate din sticluța de 100 ml, folosind uleiul pe ten și pentru masarea mâinilor, înainte de culcare. Nu folosesc cremă de mâini în mod normal, nu suport senzația de a avea ceva cremos pe mâini, însă uleiul de pepene m-a fidelizat prin faptul că se absoarbe aproape instant și nu-l simt pe piele. Și nici nu are un miros specific, aroma sa fiind fadă, mai slabă ca a altor uleiuri.

  Am încercat să-l folosesc și pe post de demachiant și aici nu a înregistrat un succes. Pentru demachierea ochilor, uleiul de cocos și cel de migdale rămân cele mai bune. Înmoi o dischetă demachiantă curată în puțină apă, torn 2-3 picături de ulei deasupra și curăț fără probleme machiajul ochilor și al tenului, inclusiv mascara. În felul acesta pielea din jurul ochilor nu mai e agresată. Din contră, e hrănită de uleiul cu care mă demachiez. 
   Nu tot timpul folosesc uleiul pe post de demachiant, uneori apelez la bifazice sau ape micelare, însă aș putea foarte bine să trăiesc fără acestea.

   Uleiul de pepene se păstrează într-un loc răcoros, nu neapărat la frigider. Ce se întâmplă cu cea mai mare parte a uleiurilor când le ținem la temperatura camerei? Oxidează, se strică, capătă acel miros rânced. E valabil chiar și pentru uleiurile esențiale, eu pe unele am ajuns să le arunc după câteva zile de la deschidere pentru că ajungeau să miroasă deloc plăcut.
   Produsul poate fi comandat online de AICI

Comentarii

Unknown a spus…
Am citit postarea ta cu interes, Aurora, fiindcă nu am auzit de uleiul de pepene. Elementul de noutate și pasiunea mea pentru produsele naturale m-au îndemnat să parcurg întregul review.

Eu am acum ulei de cocos, de migdale, de arbore de ceai și de argan. Le folosesc de mai bine de un an. Recent am completat rutina de îngrijire a pielii corpului cu uleiul din sâmbure de struguri.

Îți mulțumesc pentru informații!

P.S. De când te citesc apreciez felul tău de a scrie.
Cherry Queen a spus…
nu stiam despre existenta acestui ulei insa ma bucur ca am aflat. imi plac uleiurile si chiar o sa il caut si eu pe acesta pe la plafare, ca sa nu fiu nevoita sa plasez o comanda online. :) chiar m-ai facut curioasa. :D
te pupacesc!
Toma Aurora a spus…
Bună!
Online nu l-am văzut în multe locuri, cred că cel mai bine e să-l cumperi direct din magazin. Sper să ți se potriveaască, mie îmi place foarte tare!
Te pup cu drag!
Toma Aurora a spus…
Larisa, cunosc pasiunea ta pentru uleiurile vegetale. Și mie îmi plac mult, sunt un miracol al naturii pentru pielea și părul nostru. Am observat că rezultatele lor sunt durabile, nu dispar așa repede ca în cazul cosmeticelor preparate în laboratoare.
Cu mare drag, mă bucur că am putut fi de folos!
Mulțumesc pentru apreciere!
Unknown a spus…
nu stiam de acest ulei. in schimb de cosurile de pe zona maxilarului , am si eu problema aceasta . de la salonul unde ma epilez facial mi-a zis ca ar fi foliculita . de al firele de par care vor sa iasa. si seamana izbitor de bine cu cosuri.
Sau mai citeam pe net , ca s-ar face de la uleiurile prea grase aplicate pe ten. acum nu stiu sigur, nu am mers l dermatolog, eu lucrez si intr-un mediu cu praf si mai pun mana de praf pe fata, si ma gandeam ca si aceasta poate fi o cauza a aparitiei cosurilor. Cert e ca nu am mai folosit nici un ulei , doar un tratament de la Avon cu acid salicilic,care face minuni cand apar acele bubite inestetice si umflate.Am scris pe blogul meu despre el ...

Astept parerile tale cu privire la solutiile pentru aceste cosuri.
Claudia's Choice a spus…
Daca miroasea a pepene, ma convingea instant :D
Toma Aurora a spus…
Bună!

La mine s-ar putea să fie din cauze hormonale sau din pricină că mănânc foarte mult zahăr :(. Mi-aș ori să găsesc o soluție. Praful mai mult ca sigur are o oarecare „vină”, la fel și uleiurile, unele fiind prea grase, așa cum spuneai și tu.
Dacă fac vreo descoperire, anunț pe blog!