Favoritele lunii noiembrie



   În noiembrie am început să folosesc multe produse cu care nu am mai intrat în contact, iar despre o parte dintre ele scriu azi, în cadrul articolului dedicat celor mai îndrăgite cosmetice din luna recent încheiată.

   Voi deschide lista cu săpunul extra blând cu lapte de capră și miere de la Apimond, cel pe care-l folosesc pe post de gel de curățare pentru ten încă din prima zi a lui noiembrie. Este pentru prima oară când utilizez un săpun lichid în acest scop, sunt foarte mulțumită de faptul că e tare blând cu tenul. Nu face foarte multă spumă, însă curăță bine pielea. Calitatea deosebită, cantitatea generoasă (500 ml) și prețul prietenos (cca. 25 lei), îl propulsează în fruntea gelurilor pentru spălarea tenului pe care le-am încercat.
   Am aplicat ulei de jojoba foarte des luna trecută, în special pe scalp și păr. Lasă părul mătăsos, hidratat, calmează iritațiile scalpului și se clătește foarte ușor din păr, comparativ cu alte uleiuri vegetale. I-am făcut o recenzie amănunțită aici
   Deși nu-l folosesc de multă vreme, serul cu 99% extract de melc de la Herbagen mi se pare promițător.Cu o formulă foarte ușoară, ce se absoarbe în piele complet în doar câteva secunde, este nu doar un produs hidratant potrivit tenului gras ci și o excelentă bază de machiaj. În primele două zile am avut mici probleme cu el, în sensul că mi s-a exfoliat pielea pe anumite porțiuni, lucru ce în mod normal nu mi se întâmplă, însă din ziua a treia tenul și-a revenit și cu fiecare zi ce trece arată mai bine.
   Din șamponul pentru bebeluși de la Apimond nu mai am foarte mult, am abuzat de acest produs în noiembrie. Mi-am spălat părul aproape zilnic, iar formula blândă a acestui șampon m-a făcut să întind mereu mâna după el. E nevoie să folosesc mereu balsam sau mască după ce mă șamponez cu el, pentru că-mi încurcă șuvițele, însă e foarte delicat și nu-mi provoacă alte neplăceri chiar dacă-l folosesc atât de frecvent. Nu e pentru prima oară când îl utilizez, l-am mai avut în urmă cu câțiva ani.
   Un alt produs preferat pentru îngrijirea părului e cel pe care l-am cumpărat din Hello Free, un tratament intensiv de la Pantene ce acționează în doar 2 minute. O să mai cumpăr produse pentru păr din acest magazinel ce importă cosmetice din UK. Nu credeam că există diferențe între cosmeticele de tip drugstore din România și cele din afară, deși auzisem mai multe mărturii (inclusiv fosta mea colegă de apartament spunea că Elseve NutriGloss de la noi e o mizerie comparativ cu produsele din aceeași gamă pe care sora ei i le trimetea din altă țară), eu n-am fost niciodată impresionată de produsele de păr din comerț, însă tratamentul acesta mi se pare mai hrănitor decât multe măști profesionale pe care obișnuiam să le aplic după șamponare. 
   Pe undeva, stecurată în fotografie, se află și o ojă aurie de la Golden Rose (nuanța 78). Am găsit-o pe la sora mea, care și-a refăcut recent stocul de oje cu tot felul de nuanțe în ton cu sezonul sărbătorilor. Nu e foarte rezistent acest lac de unghii, după 2 zile începe să se șteargă de pe vârful unghiilor, însă nuanța, un auriu rece, similară cu cea a staniolului folosit pentru împachetarea tabletelor de ciocolată, îmi place maxim. Nu sunt pretențioasă în ceea ce privește lacurile de unghii, am încercat oje de toate felurile și prețurile și cel mai important criteriu după care aleg un lac de unghii rămâne același ca întotdeauna: nuanța. Dacă-mi place o nuanță, nu mai contează altceva. Poate doar consistența, căci mi s-a întâmplat să comand cândva niște oje de pe un site asiatic și să nu fiu în stare să le folosesc din cauza consistenței groase, imposibil de întins pe suprafața unghiei.

Comentarii

bydee-make-up a spus…
Sa te bucuri in continuare de toate bunatatile pe care ni le-ai prezentat!
Si eu aleg ojele fix dupa acelasi criteriu. Fie scumpa, fie ieftina, nuanta este cea care te cucereste. :)
Pupici
Anonim a spus…
Legat de produsele care ajung pe piata din Romania vs cele din Europa de Vest, eu faceam comparatie de exemplu la L'Oreal - care in Franta era un simplu sampon (care la noi e 15-20 de lei), 8 euro. Avand in vedere ca "acasa la el' pretul e triplu...e clara calitatea inferioara din Romania.
Apoi alta firma frantuzeasca avea anumite produse acolo la aproximativ 60 de euro iar la noi la 20.
Toma Aurora a spus…
Diana, intocmai!
Te pup!
p.s> Sa stii ca am trimis pachetelul!
Toma Aurora a spus…
Ana, nu credeam dar se pare ca fix asa stau lucrurile. Mi-a zis cineva si de Head&Shoulders ca e incomparabil mai bun cel din afara. La urmatoarea tura la Hello Free o sa iau un flacon. Cei de acolo le importa in UK.
Te pup!