Favoritele anului 2015


   A sosit perioada în care se fac bilanțuri, inclusiv pe bloguri. Lista preferatelor anului este deja o tradiție și, la finalul ultimei luni din an, tinde să ia locul favoritelor lunii decembrie. Eu voi sări peste acel post, prefer să alcătuiesc doar o listă a celor mai îndrăgite lucruri din an, însă promit ca din ianuarie să nu mai trag chiulul.
   Primul produs cosmetic pe care îl așez pe listă este fondul de ten Double Wear de la Estee Lauder. Deși face parte din categoria produselor high-end, este și foarte economic. Costă în jur de 200 lei, însă îl folosesc de mai bine de un an. Am mai avut fonduri de ten scumpe, însă niciunul nu m-a convins să-l cumpăr din nou. Pe acesta îl voi lua iar, doar că de data aceasta voi alege o nuanță mai închisă. În prezent folosesc 2w2 Rattan, o nuanță cu subton galben. Ce-mi place cel mai mult la Double Wear e că rezistă foarte bine pe tenul meu gras și că nu are un aspect de mască, reușind totuși să acopere bine imperfecțiunile. În primele luni de utilizare nu am fost extrem de încântată de el, mi se părea puțin cam mat pentru gusturile mele, însă cum a venit căldura mi-am dat seama cât e de rezistent în comparație cu alte fonduri de ten pe care le-am utilizat de-a lungul anilor.
   Eu l-am transferat într-o sticluță Astor, pentru că varianta originală nu are pompiță. Nu am ținut morțiș să păstrez ambalajul original, mi s-a părut doar o fiță și am preferat varianta practică.


   Angel de la Thierry Mugler a fost parfumul meu preferat și în acest an. Mai am 2-3 ml în sticluța pe care o dețin acum, cu siguranță îl voi cumpăra din nou. A fost dragoste la primul contact, niciun alt parfum nu mi se pare că mă completează la fel de bine. Este un parfum puternic, foarte dulce și persistent. Deși îl mai trădez uneori, folosind și alte esențe parfumate, Angel rămâne cel mai drag.




   Dintre produsele pentru îngrijirea tenului mi-au plăcut două în mod deosebit: serumul cu venin de la Apimond și serul cu 99% extract de melc de la Herbagen. Nu aș putea să le diferențiez, mi-au plăcut în egală măsură, având o putere bună de hidratare și o consistență foarte ușoară, ce permite produselor să se absoarbă rapid în piele. 
   Serul reparator cu extract de melc mi se pare mai potrivit pentru sezonul rece, fiind ceva mai hrănitor. Ce nu-mi place la el e că se consumă destul de repede, iar prețul nu e deloc de neglijat (120-150 lei).



   Vopseaua preferată în 2015 este Igora, o vopsea profesională pe care eu o comand de pe Aoro. Folosesc nuanța 6-5, un șaten mediu, și mă vopsesc o dată la 2 luni. Oxidantul îl cumpăr separat, am achiziționat o sticlă xxl, la 1 litru, tot de pe Aoro, tot de la Schwarzkopf Professional.
   Un tub de vopsea costă în jur de 25 lei, iar o sticlă de oxidant 30-35 lei.
   Este cea mai bună vopsea pe care am încercat-o până acum, nuanța pe care o folosesc e rezistentă și arată natural.



   Un produs pentru îngrijirea părului de care m-am folosit foarte des a fost Silk Infusion, uleiul pentru păr de la CHI ce promite protejarea firului de păr de agresiunea aparatelor de coafat. L-am comandat în varianta de 177 ml, de pe Strawberry, și am plătit pentru el cam 90-100 lei, nu mai rețin exact. Asta se întâmpla acum un an, de atunci l-am aplicat înainte de fiecare folosire a plăcii de păr. Dacă îl aplic fără să-mi coafez apoi părul, nu-mi place, îl lasă ușor uleios și mi se îngrașă mult mai repede. 
   Aș mai menționa că mi-au plăcut toate șampoanele Wella și LOreal încercate în ultimele 12 luni. Au fost 4 la număr, eu îmi cumpăr șampon cam o dată la 3 luni și atunci optez pentru o variantă profesională pentru că am nevoie de ceva care să nu se consume rapid, în condițiile în care îmi șamponez părul foarte des, chiar zilnic în sezonul cald.


    Trecând acum la partea de fashion, o să aleg câteva magazine online preferate, ca în fiecare an. Spre deosebire de alți ani, în 2015 am cumpărat destul de mult și din magazinele fizice, dar nici online n-am fost prea cuminte. Cel mai des am comandat de pe Kurtmann, BrandCircus, Asos , Fashion Days și SheIn

   Am citit în același ritm ca și în anii trecuți, iar lucrările mele preferate au fost cele lui Bulgakov (Maestrul și Margareta, Diavoliada, Oulele fatale), deși stilul său a fost ceva nou pentru mine, cele câteva romane ale lui Faulkner (Hoțomanii, Iscoada în țărână, Sanctuar- favorita mea în acest an), O pagină de dragoste a lui Zola și Pontiful doamnei Stahl. Am dat și peste câteva care nu m-au impresionat în mod deosebit, îmi amintesc de Spre far și Orlando, semnate de Virginia Woolf, însă asta nu le face cărți proaste, ci diferite de ceea ce-mi place să citesc. Nici Demonii lui Dostoievski nu m-a atras tare, eu fiind în general fan înflăcărat al acestui autor.

Comentarii

Cherry Queen a spus…
lista ta de favorite ma inspira in alegerile pe care le voi face anul viitor. :D nici eu nu am fost cuminte in ceea ce priveste cumparaturile si ma bucur ca am revenit la Shein pe care i abandonasem intr-o perioada. :D
pupici!

http://cherryqueendee.blogspot.com
Camelia a spus…
Sa ai un an nou frumos si plin de bucurii si sa descoperi alte produse interesante!
Alina a spus…
in 2016 sper sa-mi iau un fdt high-end, cred ca va fi unul din planuri.
si eu fac la bilanturi in perioada asta incat numai asta vad in fata ochilor :)).


iti doresc de pe-acum un an bun, plin de realizari si multe cosmetice din cele mai fine si mai bune! :)
All that beauty a spus…
Si eu am fondul de ten de la Estee Lauder, precum si parfumul Angel. Ambele imi plac foarte mult. xo
Georgiana a spus…
Tocmai mi-ai dat o idee de vopsea, mi-am descoperit cam multe fire albe si chiar ma gandeam spre ce sa ma indrept.
Sa ai un 2016 minunat pe toate planurile, draga mea! Sa nu fie zi fara motive sa zambesti si sa te simti recunoscatoare. Te imbratisez
Simona Tucu a spus…
Si eu pregatesc postarea aceasta, dar pentru ianuarie, si cu siguranta Rattan-ul este printrele cele mai iubite produse 2015. Deocamdata nu am gasit un fond de ten mai ieftin, dar cu aceleasi performante de rezistenta si crede-ma ca am testat cateva in 2015 :P
Cu Apimondul mi-ai readus in memorie serurile mele cu venin albina/sarpe pe care as vrea sa le reintroduc in rutina in 2016. As incerca si varianta ta Apimod, dar vad ca nici in acest caz pretul nu este unul foarte prietenos.

Sa ai parte de un an nou minunat, sa fii implinita pe toate planurile si iubita din toate sursele! Te pup si te imbratisez!
Rokolla a spus…
Ai facut bine ca ai facut un articol cu produsele tale favorite pentru ca asa am aflat desper acea vopsea de par. Sunt tare curioasa cum este si cred ca o voi incerca si eu. Am sa incerc si eu parfumul Angel. Am folosit Alien pana acum.

La multi ani si iti doresc un an bun si stiu ca ai niste dorinte mari pentru anul acesta asa ca sper sa ti se indeplineasca! Te pup
Toma Aurora a spus…
Diana, la mulți ani!
Eu nu cumpăr prea des de la ei, cred că de 4-5 ori am plasat comenzi în ultimele luni, însă mai primesc și produse în urma colaborării pe care am reluat-o. Au unele lucruri faine, chiar am reușit să pun mâna, anul acesta, pe câteva tare drăguțe.
Te pup, draga mea!
Toma Aurora a spus…
Mulțumesc, la fel, Camelia!
Te pup!
Toma Aurora a spus…
Alina, eu îl voi cumpăra tot pe acesta, doar că pentru moment nu mi-l permit. Am făcut un pliculeț în care pun bani pentru el și pentru un parfum nou :)).
La mulți ani plini de bucurii, draga mea!
Toma Aurora a spus…
Simona, mă bucur să aud aceste lcururi.
La mulți ani fericiți! Pupici!
Toma Aurora a spus…
Georgiana, îmi place că atunci când vopseaua începe să se ducă părul arată totuși sănătos, nu capătă acel aspect mat, cum mi se întâmpla cu alte vopsele. Eu folosesc oxidant 4%, cred că ți s-ar potrivi și ție, știu că te vopsești cu nuanțe medii ca intensitate.
Un an nou mai bun, draga mea!
Toma Aurora a spus…
Simona, decât să încercăm 3-4 și să nu fim la fel de mulțumite, mai bine păstrăm banii pentru acesta. Eu obișnuiesc să am un fond de ten de rezervă, mai ieftin, pe care să-l aplic mai des, iar pe Double Wear îl folosesc atunci când stau multe ore plecată de acasă.
Un an nou fericit, draga mea! Mulțumesc mult pentru gândurile bune pe care mi le-ai transmis!
Toma Aurora a spus…
Ramona, merci pentru urări. Ți le întorc cu drag și sper să ai parte de clipe minunate în 2016!
Te pup!