Ce modele de geci purtăm în această iarnă



   Dragilor, povestim din nou despre jachete și geci potrivite pentru sezonul rece și nu cred că puteam găsi un moment mai prielnic pentru a redeschide discuția decât această schimbare a vremii. Am trecut pe la poștă pentru a ridica o hăinuță matlasată cu broderie. M-am întristat când, probând-o, am observat cât e de frumoasă dar prea subțire pentru temperaturile de afară. Cum se anunță zile și mai răcoroase am decis s-o pun deoparte până anul viitor, iar între timp să îmbrac geci potrivite pentru temperaturi scăzute. 
   Anul acesta, vedeta sezonului rece nu se mai anunță a fi parka, ci hainele cu croială boyfriend, colorate în vișiniu, negru și gri. Ele trec de coapse și pot fi purtate atât peste rochie cât și la ținutele cu pantalon. Hainele din blană artificială sunt, ca de obicei, prezente în trendurile sezonului. Multe persoane asociază iarna cu articolele din blană, încă din preistorie s-a făcut această alăturare, chiar dacă atunci materialul nu avea de-a face cu tendințele, ci doar proteja corpul de frig.

   Îmi amintesc că finalul de noiembrie era, în copilărie și adolescență, perioada în care noi, fetele, ne cumpăram jachete groase pentru iarnă. Uneori se întâmpla ca temperaturile blânde de final de toamnă să ne amăgească, făcându-ne să alegem geci prea subțiri pentru gerul iernii, însă cu timpul ne-am învățat lecția. Și azi țin cont de acea învățătură și când mă decid să-mi iau o haină groasă, atunci groasă să fie! În colecția nouă de geci de iarnă de la StarShinerS am regăsit câteva dintre cele mai în vogă modele și în continuare voi exemplifica, prin fotografii. 
  

   Jacheta cu cordon a fost și una dintre alegerile mamelor sau bunicilor noastre. Acest model clasic, de haină cu corială largă, modificată prin simpla înnodare a coronului în jurul taliei, avantajează orice tip de siluetă și arată foarte chic și cu tocuri. Mi-a plăcut mult modelul PrettyGirl de mai sus, este genul de jachetă pe care eu aș îmbrăca-o și pe timp de zi, la o ținută simplă, dar și seara, peste o rochie neagră din dantelă, încălțăminte potrivită și câteva accesorii oranj sau vișinii.



    Geaca neagră este nelipistă din scenariul vestimentar al iernii. Poate fi matlasată, îmblănită, din stofă groasă, cu detalii din piele, prevăzută cu un guler bogat din blană. Negrul nu se demodează, asta e o știută, iar dacă vreți să mergeți la sigur, să cumpărați ceva care să completeze orice din garderobă, alegeți negrul! Am avut perioade în care l-am evitat, perioade în care l-am purtat exclusiv. Acum, pentru iarnă, mi se pare esențial.



   Pentru că uneori au fost asociate greșit pantalonilor din latex sau rochiilor sumare, hainele din blană au început să fie privite cu scepticism de către femei. Mama îmi zicea că pe vremea ei nu exista mândrie mai mare decât să te înțolești cu o haină de blană, fie ea și artificială, și să te prezinți astfel undeva, la un eveniment oricât de mic. 
   Plimbându-mă virtual pe Pinterest am dat peste câteva modalități în care o hăinuță din blană poate fi purtată cu stil, inclusiv pe timp de zi. Cu jeans într-o culoare uniformă, un pulover calm colorat și o pereche simplă de ghete, haina arată suficient de discret pentru a fi purtată în oraș, la școală sau la birou. Fiind ostentativă în mod natural, ca și imprimeul leopard, blana trebuie purtată cu moderație și echilibrată de simplitatea celorlalte articole alăturate.



   Tonurile de gri sunt populare în sezonul rece. Cine nu dorește să-și ia o haină neagră pentru că i se pare prea sobră, lipsită de viață ori că-l poartă cu gândul la doliu, alege de regulă fie ceva bej, fie ceva gri. N-am nicio haină gri, anul trecut am vrut să cumpăr un palton cu croială boyfriend, însă m-am ales cu unul roz în cele din urmă. Paltoanele colorate, un alt trend al sezonului, se găsesc în număr tot mai mare prin magazinele fizice sau online, lucru care mă bucură, căci mai e nevoie și de o pată de culoare prin mulțimea de uniforme.

Comentarii

ilda76 a spus…
Au un aer retro atat de agreabil acele jachete cu cordon... Imi plac dar nu imi avantajeaza talia "de viespe"! :))
Bine ca ai spus, sa scoatem hainuta leopard la purtare! Chiar zilele trecute am redescoperit pe Fb o poza in care o port si mi-am propus sa o am in vedere!
Griul e pe gustul meu. Nu ne-ar strica si o haina gri! :D

Hugs, Aurora!
Ilda
Lavender Thoughts
coco a spus…
eu prefer pe negru sa fie usor de asortat!
MELODY JACOB a spus…
beautiful
new post
http://melodyjacob1.blogspot.com/2015/11/pastels-and-peach.html
Gutu Bianca Lucia a spus…
prima imi place foarte mult
Toma Aurora a spus…
Ilda, că veni vorba de leopard...Eu am scos-o pe a mea, am tot de la Asos, dar Cătălina, care are una foarte asemănătoare cu a ta, nu vrea să o mai poarte. Că râd copiii de ea și zic: Uite, mami, ursulețul! :))))

Pupici, draga mea!
Toma Aurora a spus…
Coco, n-ai cum să dai greș cu el!
Te pup!
Toma Aurora a spus…
Hello there, Melody! :*
Toma Aurora a spus…
Și mie mi-a plăcut :D!