Lentile de contact Air Optix (Green)


   Despre lentilele de contact Air Optix am mai scris pe blog în iarna acestui an, atunci când purtam nuanța Sterling Gray (articol aici). Perechi similare am mai cumpărat de încă două ori, în prezent mai am o cutiuță nedesfăcută, lentilele au o nuanță plăcută de gri și sunt unele dintre puținele lentile deschise ce reușesc să acopere nuanța naturală a irisului meu. Pe ochii căprui cu greu ajungi la un rezultat vizibil care să arate natural în același timp. 
   Am purtat și lentile colorate clasice, însă doar pentru câteva minute, ochii mei sunt foarte sensibili și nu le tolerează. Însă cele Air Optix, confecționate din silicon hidrogel, sunt special create pentru a proteja ochii sensibili de vânt, iritații, păstrându-i umezi și ferindu-i de înroșire. Astăzi vă povestesc despre o nuanță de verde pe care am mai avut-o și în primăvară și care mi se pare că arată natural când este purtată de o persoană cu ochi căprui.


   În general primăvara și toamna, atunci când vântul bate cu putere, ochii mei încep să-și facă de cap și sunt mai tot timpul roșii, arată ca și cum aș plânge în permanență. Și toate astea fără a avea o problemă de vedere sau o altă afecțiune. Lentilele Air Optix mi-au fost de folos, în zilele în care le port, indiferent de condițiile meteo, ochii mei rămân limpezi până la finalul zilei. Eu am ales de fiecare dată varianta fără dioptrii, iar nuanțele încercate au fost până acum cele de gri și verde.
   Producătorul spune că tehnologia ce stă la baza acestor lentile permite ca oxigenul să treacă într-o cantitate de 6 ori mai mare prin lentilă, comparativ cu una clasică. V-am spus, eu nu suport lentilele clasice mai mult de câteva minute, simt că se usucă și mi se lipesc de ochi.
   Lentilele Air Optix pot fi alese și în varianta cu dioptrii, disponibilă în același număr de nuanțe, 9 la număr. Nuanțele nu sunt foarte puternice, oferă o culoare naturală ochiului, dacă doriți ceva care să vă transforme total privirea s-ar putea să nu fie cea mai potrivită alegere. 


înainte/după (nuanța Green)

   Lentila e colorată în mai multe tonuri, imitând coloritul natural al ochiului uman. Teoretic poate fi purtată doar timp de 30 de zile, însă termenul poate fi depășit, lentila nu se usucă imediat după trecerea celor 30 de zile și nici nu incomodează ochiul după acest termen. Eu am mai trișat cu 2-3 săptămâni. Depinde foarte mult și de nivelul de sensibilitate al ochiului, cel mai bine e să renunțați la ele atunci când apar primele semne de disconfort.
    E nevoie de câteva zile până ce ochiul să se acomodeze perfect cu aceste lentile, materialul lor fiind ceva mai gros. Pe lângă această scurtă perioadă de acomodare, am mai observat câteva mici dezavantaje. Primul ar fi că îmi e greu să citesc scrisul de pe panouri luminoase atunci când le port. De pildă, în SpringTime nu pot citi meniul, nu-l văd clar. Apoi, când stau 2-3 ore la laptop începe să mă ia o ușoară durere de cap, genul de durere cauzată de suprasolicitarea ochilor, ce pornește dinspre tâmple. Durerea dispare imediat dacă îmi scot lentilele sau dacă renunț să mai stau la laptop. 



   Pentru întreținerea lentilelor folosesc soluția pentru ochi sensibili, de la Sauflon, iar lentilele le depozitez într-un suport din plastic pe care îl schimb o dată la 3 luni.
   Pot aplica machiaj atunci când port lentilele, condiția e s-o fac după ce acestea sunt așezate în ochi.
   O pereche de lentile Air Optix costă 115 lei, iar eu le comand de fiecare dată de pe Lensa. Tot de acolo cumpăr și accesoriile, soluția de întreținere costă 22 lei, iar acel suport 3 lei.

Comentarii

Simona Tucu a spus…
Par foarte natuale, intr-adevar! Nu am purtat niciodata, dar m-ar tenta unele negre! :P
Anda Darie a spus…
sinceră să fiu, nu vreau să te supăr sau așa ceva, dar fie nu-mi par a fi naturale pe ochii tăi, în cazul de față, în jurul irisului ai o zonă destul de mare care arată a fi căprui; arată mai degrabă a ceva degradeu inedit
Toma Aurora a spus…
Înțeleg la ce te referi, însă zona din jurul pupilei este incoloră în cazul lentilelor de contact pentru a nu îngreuna vederea. Când ochiul se mișcă de la stânga la dreapta, de jos în sus, se mișcă și lentila, dar mai greu decât ochiul. Nu stă perfect fixată și e nevoie de un spațiu mai mare decât cel al pupilei pentru a nu rămâne în...ceață :D.
Natural, în adevăratul sens al cuvântului nu au cum să arate, poate doar dacă aveam ochii deschiși la culoare. Ochii căprui arată foarte dubios cu lentile verzi sau albastre obișnuite, cotrastul din jurul pupilei și culoarea lentilei crează impresia de ochi de vampir. În cazul acestora contrastul e mai soft.
Mă bucur că ți-ai exprimat părerea într-un mod sincer, nu puteam să mă supăr.
Toma Aurora a spus…
Simo, negre nu am încercat niciodată. Dacă vei purta vreodată, să publici o fotografie, sunt curioasă cum ți-ar sta. Am văzut, pentru Halloween, lentile negre complete, ce acoperă ochiul în totalitate, dar nu știu cât de sigur ar fi să ieșim cu așa ceva pe stradă.
ilda76 a spus…
Hihiii, irisul meu este, in mod natural, asa cum este al tau purtand lentilele! Cum oare sa-mi inving reticenta de a incerca lentiule de contact??? Culmea, chiar imi doresc asta! Pur si simplu, trebuie sa iau taurul de coarne! :)
Multumesc mult pentru articol, Aurora! Te pup!
Ilda
Lavender Thoughts
Simona Tucu a spus…
Ah, nu negre complet, m-am exprimat gresit, un caprui inchis de tot, mai exact! Am ramas fascinata de ochii unei persoane pe care am intalnit-o acum multi ani, de aici pasiunea, erau aproape negrii precum pupila...
Ella a spus…
Mie-mi place cum se vede, chiar arată natural!
N-am încercat niciodată lentile de contact, am acum o propunere de colaborare și de vreo trei săptămâni mă tot gândesc, dar cred că în cele din urmă o să spun da, să-mi satisfac curiozitatea. :D
Toma Aurora a spus…
Ilda, știu! Îmi place culoarea ochilor tăi, este clar favorita mea. Aveam un coleg de liceu cu ochi similari, e destul de rar întâlnită această nuanță, e cu totul specială.
Nu încerca lentilele dacă nu-ți plac. Nici sora mea n-a purtat niciodată, îi e frică să le pună în ochi. Și a avut ocazii nenumărate, sunt mereu cutiuțe cu lentile împrejurului ei.
Te pup, draga mea!
Toma Aurora a spus…
Mihaela, am primit și eu un mail luna trecută însă nu suport lentilele clasice, am ochii prea sensibili pentru ele și cred că și irisul meu e destul de mic, pe multe le simt ca fiind uriașe, că n-au loc pe ochi. Am spus pas, deși eram taaare curioasă!
Eu sper să le încerci și să ne povestești despre ele. În cel mai rău caz, dacă nu le tolerezi, le dai jos și ai încheiat povestea.
Pupici!