Gel pentru igienă intimă cu apă de mare și propolis de la Apimond


   Când vine vorba despre igiena intimă, istoria scrisă nu dezvăluie multe despre produsele cosmetice special create pentru a servi acestui scop. Fiind pasionată de evoluție, citesc cu interes articole și cărți despre istoria parfumurilor, a hainelor, a alimentelor și a altor obiectelor pe care le văd în jurul meu. Curiozitatea m-a împins să caut detalii despre primele cosmetice pentru igiena intimă și într-un final am găsit câteva informații interesante pe care să vi le împărtășesc. 
   Frânturi legate de primele produse pentru igiena intimă datează încă din Antichitate. Atunci acestea se pregăteau acasă și se foloseau doar pentru curățarea externă a zonei. În Egiptul Antic mierea era principalul ingredient utilizat în pregătirea acestor cosmetice rudimentare. Salcâmul era planta miraculoasă cu care se amesteca mierea, se crede că această combinație curăța și proteja eficient zona delicată. În alte culturi se folosea ulei de măsline, suc de lămâie, aloe vera, rădăcini ale diferitor plante, oțet sau sare. 
   Primele cosmetice adevărate, pregătite de un specialist, au apărut abia în jurul anului 1920, primul producător fiind o firmă ce fabricase ințial dezinfectante. Acel prim gel scos spre vânzare pe piață putea fi folosit inclusiv pentru uzul intern, se spunea că protejează perfect zona de germeni și că are și un puternic efect deodorant. Timpul a demonstrat că acel produs nu era neapărat sigur pentru a fi folosit intern, așa că de atunci produsele pentru igienă intimă au început să fie separate între cele pentru uz extern și cele destinate spălărilor vaginale.
   Sursa acestor informații este lucrarea Introducere în formularea și tehnologia cosmeticelor, iar capitolul dedicat îngrijirii feminine este cel cu numărul patru.

    Astăzi oferta de produse pentru igienă intimă este vastă, apar adesea producători și formule noi. Femeile s-au îndreptat înspre cosmetice pe bază de plante, devenind conștiente că zona respectivă este delicată și se poate irita ușor la contactul cu substanțe chimice agresive. Apimond este un brand autohton ce s-a făcut cunoscut grație produselor bio de calitate, la prețuri moderate. Sunt fan Apimond și m-am bucurat să citesc pe site-ul lor atâtea recenzii pozitive la adresa produselor. Nu doar pentru că am luat parte la campaniile sponsorizate de această firmă, ci pentru că am folosit o bună parte dintre produse și mi s-au părut eficiente și foarte delicate cu pielea mea. 
   De primul gel de curățare fabricat de Apimond, cel cu trandafiri pe ambalaj, m-am folosit de mai multe ori și am publicat o recenzie despre el aici. Era spornic și mirosea foarte frumos, a compot de vișine. Un flacon mă ținea în jur de 2 luni și cred că la fel vor sta lucrurile și în cazul noului gel pentru igienă intimă, cel cu apă de mare și propolis, un produs cu textură similară, ba chiar ceva mai densă.



   Gelul de igienă intimă de la Apimond este un produs destinat doar uzului extern și, spre deosbire de cealaltă variantă, poate fi utilizat și de fetițele cu vârsta de peste 7 ani. De asemenea, poate fi folosit și de către bărbați, deși în cazul lor igiena intimă nu este chiar un subiect deschis și majoritatea vor fi reținuți. 
   În formula gelului sunt incluse apa de mare, propolisul, extractul de gălbenele, acidul lactic și aloe vera. Așadar, există câteva ingrediente comune cu cele ale produselor preparate în antichitate, ceea ce subliniază că natura e un trend ce nu se demodează.
   Produsul are consistența unui gel concentrat, dens, de culoare maronie. Este nevoie de foarte puțin produs pentru o utilizare, gelul făcând multă spumă, Mirosul său e de flori de câmp, ușor sărat. Se poate folosi zilnic inclusiv de către persoanele cu pielea foarte sensibilă. În cazul oricărui produs de curățare, dacă apar iritații se întrerupe folosirea acestuia.
   Prețul unui flacon de 200 ml este de 22 lei și poate fi comandat online din magazinul Apimond. Puteți încerca să-l căutați și în magazinele cu produse naturiste, eu am găsit acolo șampon cu cidru și cosmetice pentru ten, puțin mai scumpe ca pe site.

Comentarii

MayDay a spus…
Urmeaza sa scriu si eu despre el, e un produs bun. :)

http://the-may-day.blogspot.ro
Camelia Andrasescu a spus…
Folosesc de ani buni astfel de produse. Pe acesta inca nu l-am incercat! Pup aurora, merci de informatii, tu esti intotdeauna o enciclopedie!
Toma Aurora a spus…
Hei, chiar acum citeam articolul tău :D!
Toma Aurora a spus…
Mulțumesc, Camelia! Îmi place să mă documentez în permanență, adesea am impresia că nu cunosc decât puține lucruri și că sunt o mulțime rămase neștiute de mintea mea.
Te pup cu drag!