Favoritele lunii octombrie


   E final de lună, e ocazia potrivită pentru a publica lista produselor preferate în octombrie. Nici de data aceasta nu este una stufoasă, m-am oprit din nou asupra cosmeticelor pe care le-am întrebuințat cel mai des. Cu excepția lor aș mai trece pe listă un gel de duș de la Nivea (Harmony Time) și șamponul Head&Shoulders Menthol, cel pe care-l alternez cu șamponul meu obișnuit, de la Wella Professional. Foarte bine îmi merge cu Head&Shoulders, în sensul că părul meu este mai moale ca niciodată și simt scalpul foarte curat după șamponare. Din păcate părul meu se îngrașă destul de rapid, însă mai mereu am avut această problemă.

   Paleta metalică de la Glazel conține 6 farduri profesionale în tonuri de maro. Am scris pe larg despre ea aici. O paletă ca aceasta costă 150 lei, un preț justificat de mărimea fardurilor și de calitatea lor (pigmentate și rezistente), însă puțin cam ridicat pentru cineva care se machiază rar ori discret ori care dorește o paletă cu mult mai multe nuanțe pentru a crea tot soiul de efecte pe pleoapă.
  Un produs la fel de bun mi s-a părut și corectorul Glazel. Cu o putere mare de acoperire, rezistent peste zi și cu un aspect natural și-a câștigat locul în lista favoritelor lunii. Eu mi-am ales nuanța 8, potrivită pentru pielea măslinie. Am încercat să-l folosesc și pe post de anticearcăn și chiar dacă acoperă perfect zona, îmi usucă pielea de sub ochi.
   M-am parfumat cu Angel, parfumul meu favorit, însă și cu Vanille Noire de la Yves Rocher, un parfum cu aromă de vanilie. Îmi place că după ce mă dau cu el miros mult timp a prăjituri cu vanilie, fără ca mirosul să fie extrem de dulce. Eu am varianta ceva mai micuță, la 30 ml, însă Vanille Noire poate fi comandat și la sticlă de 50 ml. Fiind un parfum gurmand, vă sfătuiesc să nu-l cumpărați înainte de a-l testa.
   Tot de la Yves Rocher am folosit și gelul gomant cu aromă de piersici. Foarte fresh și cu miros natural, de piersică suculentă. Nu mai am mult în flacon, după cum se vede, am să-l cumpăr din nou pe viitor. Nu neapărat după ce se termină, însă am să-l rețin și cândva va fi iar al meu. Aroma sa e potrivită mai degrabă pentru sezonul cald, dacă știam nu așteptam venirea toamnei pentru a deschide flaconul. Am încercat 4 geluri gomante de la Yves Rocher în acest an, toate mi-au plăcut.
  Uleiul de migdale dulci de la Solaris s-a terminat. Mi-a plăcut mult, cu timpul am început să-l folosesc și pe față. Aplicam o picătură pe pielea umedă și se absorbea tare repede. Având tenul gras nu prea mă înțeleg cu uleiurile vegetale, însă unele fac excepție. Cel de argan, cel de avocado și acesta, de migdale dulci, sunt acele câteva care-mi vin în minte. Pe viitor doresc să încerc și uleiul de jojoba, am auzit că e ok inclusiv pentru tenurile ce secretă mult sebum.
   Dintre produsele de machiaj am selectat Affinitone, un fond de ten accesibil pe care eu obișnuiesc să-l amestec cu Double Wear, rămas acum prea deschis pentru pielea mea bronzată. Am mai folosit Affinitone și în trecut, mi se pare decent pentru prețul său, acoperirea oferită e una medie, finish-ul e aproape mat, însă natural, rezistența e bună. 
   M-am gândit într-o zi la fondurile de ten sub 50 lei care mi-au plăcut cel mai mult, iar cele pe care le-am cumpărat de două sau mai multe ori au fost: Affinitone (Maybelline), Time Plus (Seventeen), fondul de ten spumă de la Essence, Skin Match (Astor) și fondul de ten Giordani (Oriflame).


Comentarii

Ella a spus…
M-ai făcut foarte curioasă cu parfumul, pe ăsta nu cred că îl știu. Trebuie neapărat să-l miros cu prima ocazie! :D Fondul de ten Affinitone e unul din puținele pe care le-am recumpărat vreodată. L-am avut de vreo 2-3 ori prin adolescență și cred o să-l mai cumpăr cândva, sunt curioasă dacă mi-ar mai plăcea la fel de mult.
Deena a spus…
Vai cat imi place si mie Vanille Noir. Mai aveam cam trei sferturi de sticla si le-am cedat unei prietene care era chiar mai indragostita de el! Zau ca ma tenteaza sa il iau iar cand o sa prind o oferta buna. Uleiul Solaris de migdale a devenit uleiul de masaj pentru mica diva si pielea ei pare tare fericita. Il folosesc si eu pe ten si in par si sigur cand il terminam mai cumparam o sticla!
Lorena's blog a spus…
Si mie mi-a placut foarte mult fondul de ten Giordani de la Oriflame, cred ca a fost primul fond de ten pe care mi l-am cumparat. :D
Imi si imaginez cum miroase gelul de dus de la Yves Rocher, yummy! :)
Toma Aurora a spus…
Lorena, îmi amintesc cu drag de produsele de machiaj Giordani, erau foarte bune pentru prețul lor. Într-o zi voi cumpăra din nou fondul de ten, poate și perluțele bronzante.
Te pup, draga mea!
Toma Aurora a spus…
Deena, așa am făcut și eu, am dat o altă sticluță unei fete, am zis că eu am destule parfumuri și o să-mi ajungă ce mai am în sticluța de 30 ml, cel puțin pentru acest sezon rece.
Mă bucur să aud că v-ați împăcat cu uleiul de migdale, personal îl consider un ulei de top, nu știu de ce nu e la fel de popular precum cel de măsline, argan sau de cocos. Trebuie să-l mai lăudăm pe bloguri, poate așa va ajunge celebru :D.
Toma Aurora a spus…
Mihaela, țin minte și acum prima mostră de Affinitone, găsită într-o revistă. Noi, fetele, eram: trebuie să-l luăm la alocație! :)) Iar, apoi, la o altă revistă am găsit mostră de Infaillible. Lacrimi peste lacrimi căci nu ne ajungea alocația să ni-l cumpărăm, abia în facultate l-am luat, nu doar eu ci toată ceata de prietene.
Sper să testezi Vanille Noire cât de curând, sunt curioasă ce părere vei avea despre el.
ilda76 a spus…
Eu cumpar on and on Natural Fix de la Radiant (dar nu e sub 50 de lei ci peste, e sub 100). Cand imi pica pe ceva, imi pica!!! Nu-i scapare... Ma intrebam daca am folosit vreodata Affinitone; hmm, o mostra trebuie sa fi incercat, cum spui tu: de la reviste!
Inspirata sugestia in ceea ce priveste Vanille Noir, eu nu il tolerez...
Gelul de dus Nivea si uleiul de migdale dulci Solaris sunt favorite si pentru mine!
Hugs, Aurora!
Ilda
Lavender Thoughts
Unknown a spus…
Mi-a placut mult fondul de ten Affinitone, eu care nu prea am fost impresionata de Maybelline in general. Cu siguranta la un moment dat ma reintorc la el pentru finishul si pentru textura aia a lui care mi-au placut tare mult.
Anonim a spus…
Am folosit Affinitone o perioada buna de timp, dar m-am reprofilat odata cu timpul :)). Momentan folosesc Long Cover de la Paese (e un brand profesional) si pot zice ca asta e fondul de ten perfect. Il recomand cu mare drag, mai ales ca tine si o perioada foarte lunga de timp (mie imi ajunge si 6 luni si pot spune ca il folosesc frecvent). Eu mi-l iau de aici: https://www.glemis.ro/fond-de-ten-cu-efect-de-lunga-durata-long-cover-fluid-paese-30-ml-nr-01 pentru ca il gasesc mai tot timpul pe stoc.

Zi faina!