Caleidoscop




   Cum v-ați simțit zilele acestea? Eu am profitat de vremea ploioasă pentru a citi mai mult și a face cumpărături online. Am dat o tură și prin outletul meu favorit din București, Damascus, am pus mâna pe niște bluzițe foarte drăguțe, unele simple, altele cu broderie, toate din materiale subțiri, gen mătase. În caleidoscopul de azi vă povestesc despre haine, cosmetice vechi și noi, cărți, filme și muzică. Totul potrivit pentru o vreme spinoasă, precum cea de afară.

   Online am comandat o rochie cu ciucurași și o bentiță cu urechi de pisică, de pe Choies. Bentița am văzut-o la Georgiana mai demult și mi-a plăcut foarte mult, am zis că trebuie să o iau pentru Halloween-ul de anul acesta. Nu știu dacă o să-mi fie livrat pachetul până atunci, în caz că voi primi produsele mai târziu am să le port cu altă ocazie. Rochia am văzut-o și pe site-ul FreePeople, e un hibrid cămașă-rochie. Dacă vă doriți vreunul dintre articole găsiți rochia aici  iar bentița aici.



   Toate-s vechi și nouă toate, vorba poetului. M-am vopsit din nou cu Igora Royal (nuanța 6-5). Despre această vopsea am scris aici, este un produs profesional ce se găsește pe Aoro la un preț accesibil (25 lei/cutia). Mi se pare foarte bună, blândă cu firul de păr și rezistentă. Nu am fire de păr albe, nu pot să vă spun care este gradul de acoperire în acest caz. 
   Gelul anticelulitic de la Elmiplant e nelipsit, de data aceasta l-am cumpărat din Penny cu doar 11 lei. Un flacon mă ține 2 săptămâni în condițiile în care aplic gelul dimineața și seara.
   Și fondul de ten Affinitone îmi e cunoscut. L-am mai avut în nuanța 24, care-mi era puțin deschisă. Acum am ales nuanța 30, care-mi este puțin închisă! Dacă în urmă cu câțiva ani aveam 7-8 sticluțe de fond de ten prin casă, de ceva vreme nu țin mai mult de două, unul într-o nuanță mai deschisă și unul într-o nuanță mai închisă. Am încercat să fac acest lucru cu majoritatea produselor și am observat că astfel nu se mai strâng cosmetice expirate și aproape pline. Affinitone e un fond de ten decent pentru un ten gras, ca al meu, are o formulă aproape lichidă și oferă o acoperire medie.



   Am intrat în contact cu produsele cosmetice profesionale ale unei firme de care nu auzisem. Glazel Visage e un brand prezent online în magazinul Makeup Shop, iar eu am testat o serie de farduri de pleoape (mate, metalice, perlate, sub formă de pigmenți), un corector și un luciu de buze. Fardurile din paletă sunt maro toate, o să vă povestesc pe larg despre ele și o să le fac câteva fotografii. Corectorul mi se potrivește ca și nuanță și sunt mulțumită de acoperirea sa. Nu folosesc produse pentru buze, doar creioane nude uneori, așa că luciul a ajuns la sora mea care i-a apreciat rezistența în zilele în care l-a folosit.


   Am testat Rhythm de la Burberry Brit, am primit o variantă mini zilele acestea. Fără a avea intenția de a jigni pe cineva căruia îi place, mărturisesc că de mult timp n-am mai mirosit un parfum care să pară așa ieftin. Îmi amintește de parfumurile pe care le cumpăram de la tarabe când eram în școala generală, cele care aveau un miros intens de săpun și care se vindeau cu 10 lei sticloiul de 100 ml. Însă știți cum e cu parfumurile, probabil unora li se par dezgustătoare cele pe care le port eu și tot așa.



   Am început o carte nouă, Istoria celor treisprezece, semnată de Balzac. Eu o am într-o ediție destul de veche, din anii 60, cumpărată dintr-un anticariat, dar am văzut-o în format nou pe Elefant. Istoria celor treisprezece prezintă trei întâmplări, toate având legătură cu o societate secretă formată din 13 bărbați uniți de egoismul și de pornirile lor ascunse. Ca de obicei, Balzac se concentrează pe detalii, descrie în amănunt și evită să construiască personaje cu caracter strident. Asta îmi place la el. 


   În weekend am văzut Cadillac Records, povestea comună a mai multor staruri ale muzicii blues din anii 50. Este în egală măsură o ilustrare a fenomenului segregației rasiale, cât și o prezentare a vieții de superstar, nu cu mult diferită față de cea de azi. În film apare și Beyonce, în rolul Ettei James. Eu o asociez pe Etta James cu Vince Kidd, unul dintre artiștii mei preferați, despre care știu că are o pasiune pentru cântăreața de culoare și care abordează adesea un stil similar ei.

Comentarii

Unknown a spus…
Rochia e divina!
Unknown a spus…
Ce frumoasa este rochita !
xoxo

www.sorananistor.com