Ce culori se poartă în toamna aceasta


   Dacă erați curioase ce culori se poartă în acest sezon, iată care sunt alegerile specialiștilor! Ca de obicei, Pantone a selectat nuanțele în vogă și le-a făcut publice de ceva vreme, pentru ca pasionații de modă să aibă timp să-și cumpere cele necesare. Eu nu urmez neapărat tendințele, dar presupun că sunt mulți cei interesați de acest subiect. Pentru anumite persoane moda e un stil de viață, e interesant acest mod de abordare a existenței și orice pasiune trebuie respectată.

   Culorile campioane ale toamnei lui 2015 le-aș împărți în trei categorii: culori temperate (verde șters, gri, cenușiu, bej, vișiniu), culori pastelate (roz, piersică) și culori vibrante (albastru Biscaya- prespun că numele lui vine de la golf, de aceea mi-am permis să-i traduc denumirea, violet). 
   Nu este o surpriză că regăsim culorile temperate în listă. Se poartă în fiecare sezon rece, pe ele le mai numim culori triste, plictisitoare, monotone, însă ne simțim bine purtându-le în zilele reci, parcă ne asezonăm cumva cu atmosfera de afară. Marsala era normal să se afle în listă, fiind culoarea anului. Nuanțele vibrante sunt interesante, mie îmi place în mod deosebit acel albastru puternic, am să-mi cumpăr un pulover sau un fular astfel colorat. 
   În caz că aveți nevoie de puțină inspirație pentru cumpărături, am selectat pentru voi câteva articole în nuanțele considerate a fi în vogă în acest anotimp.












Comentarii

Georgiana a spus…
Sunt chiar frumoase si le-am observat deja in magazine, in cadrul colectiilor de toamna am vazut multe articole gri, albastre, visinii.
Alina a spus…
imi plac tendintele, mai ales nuanta stormy weather.

din alegerile tale mi-a atras atentia in specila geanta :).
ilda76 a spus…
Doamne, cate postari sunt aici! A inceput scoala de la 1 septembrie (doar activitatea cadrelor didactice, deocamdata!) si am senzatia ca lipsesc de un veac! :)
Geanta, jacheta, ceasul, cizmele... cam multe vreau eu! :D
Nuantele de pe primele doua coloane nu imi plac, restul au votul meu!
Puuup, cu mare drag!
Ilda
Lavender Thoughts
bydee-make-up a spus…
Pot sa spun ca toate sunt pe gustul meu?
Ma bucur enorm cand vad nuante atat de frumoase care pot fi combinate in moduri ingenioase. :)
Toma Aurora a spus…
Georgiana, am văzut că și pielea artificială e iar la mare căutare. Peste tot e prezentă. Și hainele army au invidat vitrinele, o să devenim o țară de „soldățele” :)).
Toma Aurora a spus…
Alina, geanta o am pe wishlist de...pfuiiii! Tot aștept să mai taie cei de la Elefant din preț.
Pupici!
Toma Aurora a spus…
Ilda, recuperezi tu!
Să fie în forță startul noului an școlar, eu pariez că te vei descurca de minune, ca de obicei.
Și eu am trecut multe lucruri pe lista de dorințe, am reușit să închei capitolul jachete. Acum trebuie să stau potolită o vreme, sunt necesare și pauze de la cumpărături. Lungi și dese, uneori :D.
Pupicei, draga mea!
Toma Aurora a spus…
Eu salut culorile vii, mai e nevoie și de așa ceva, trebuie condimentată și toamna asta!