Caleidoscop

foto: Pinterest

   S-au scurs patru săptămâni de la ultimul Caleidoscop, aproape că trecea luna septembrie fără să public un articol în această categorie. Caleidoscopul este tipul de articol în care simt că am libertate deplină și pot scrie și despre subiecte ce nu au legătură directă cu profilul blogului, iar astăzi vă povestesc despre ceai, yoga și o comedie apărută recent.


   S-a înscăunat toamna de-a binelea și odată cu tranziția dintre anotimpuri am făcut și eu saltul de la limonadă la ceai. Îmi plac mai multe sortimente de ceai de la Twinings, însă cel pe care-l cumpăr cel mai des, lider absolut peste toate băuturile calde încercate de mine, este cel cu mușețel, miere și vanilie. Duce ca miros înspre biscuiții cu miere însă are o aromă mai pronunțată decât aceștia. Gustul e senzațional, iar dacă îl îndulciți cu miere obțineți un ceai fantastic, foarte dulce și aromat. O cutie costă între 15 și 25 lei, prețul cel mai ridicat este la rafturile din Mega Image, cel mai ieftin l-am găsit în Cora.
   Devin avară când vine vorba de acest ceai, sharing is caring nu se aplică decât cu strângere de inimă în cazul său, deși numărul de pliculețe din cutie (25) nu-i unul mic.



   De ceva vreme fac și yoga, de câteva ori pe săptămână. Efortul depus e peste așteptări, mă gândeam că o să fie nevoie să stau într-un picior și să mă concentrez doar asupra celebrului loc fericit creat în mintea mea sau a respirației. În realitate yoga s-a dovedit a fi greoaie, unele mișcări nu reușesc să le execut, nu am încă elasticitatea necesară. Pozițiile mele favorite sunt cele din seria warrior, uneori mai scot câte un „ha!” când le execut, îmaginându-mi că mânuiesc o sabie. Devin mai simplu de mențiut în felul acesta. Dacă aveți și voi poftă de mișcare și nu doriți să obosiți ca în cazul unui program cardio, vă recomand programul de yoga de aici (33 minute) și pe cel de aici (35minute). Yoga e o modalitate plăcută de a vă lucra ușor mușchii și de a vă elibera de stres.



   Din newsletter-ul Fragrantica am aflat că Agatha Ruiz de la Prada lasează un nou parfum: Florever, o odă parfumată adusă tuturor florilor. Parfumul miroase a flori sălbatice, a ceai și a mosc, o combinație destul de rar întâlnită. Îmi place forma sticluței, aștept să testez conținutul său în parfumerii.


foto: Pinterest

   Unul dintre deserturile mele preferate în anotimpul rece este budinca. Când sunt mai leneșă o pregătesc dintr-un plic Dr. Oetker, iar când am timp să fac pe gospodina urmez rețeta Laurei Sava (aici) pentru a-mi pregăti un desert rapid, ușor, pe care să-l savurez cald. Am nevoie doar de o cană cu lapte, un gălbenuș, câteva linguri de zahăr, amidon (puteți folosi și făină), puțin unt și cacao pudră/esență de vanilie. Cu amidon iese foarte cremoasă, cu făină se simte gustul de...făină, dar budinca nu-i chiar rea.


   Am reușit să văd Danny Collins, un film bazat pe întâmplarea (aproape) reală a unui star rock care află, la bătrânețe, că în urmă cu 40 de ani John Lennon i-a adresat o scrisoare. Danny Collins, interpretat de Al Pacino, începe să se gândească cum ar fi arătat viața lui dacă ar fi primit scrisoarea la timp și începe să regrete deceniile petrecute în compania drogurilor și a femeilor ușoare. El va încerca să repare din greșelile trecutului și să se apropie de familia sa. Filmul e o comedie, drama e prezentă, însă în doze mici. Întotdeauna am trăit cu impresia că starurile rock rămân niște copii ai succesului, nu am considerat că  traiul lor e trist, vesel, de invidiat sau de evitat, ci doar că nu există maturitate în viața de scenă, ci doar nevoia artistului de a ieși în evidență și de a se manifesta într-un mod aparte pentru a fi pe placul publicului. Așa cum fac copiii, de regulă. Danny Collins îmi susține teoria.

Comentarii

Camelia Andrasescu a spus…
Pare un film interesant, am sa il caut. Eu cu ceaiul nu sunt prietena deloc, nu beau ceai decat cand ma doare stomacul, dar tu l-ai descris atat de frumos ca mi-ai facut pofta.
Budinca nu am mai facut din studentie cand apelam la plicurile mai sus mentionate si imi placea tare mult.
Mi-e dor de un parfum nou, nu ma provoca pt. ca nu asa vea buget disponibil, ha, ha!
Pupici draga mea Aurora!
Georgiana a spus…
Mi-ai facut pofta de ceai (l-am remarcat pe acesta in magazine, dar nu am apucat sa-l iau, mereu au avut alte sortimente prioritate) si de parfumul Prada! :)
coco a spus…
ooo, super filmul!!!
bydee-make-up a spus…
Ma pregatesc psihic pentru yoga de... un an. Inca n-am reusit sa incep dar cred ca voi incerca cele doua programe.
Obligatoriu!
Daca nu, macar sa vad despre ce e vorba in propozitie. ;))
Pupici
Toma Aurora a spus…
Camelia, eu beau în general. De regulă prefer ceaiul cu fructe, însă de când l-am descoperit pe cel cu miere, altul nu mai contează :D.
Sunt atât de curioasă de mirosul parfumului, îmi imaginez că va mirosi precum un câmp în lunile de vară, chiar aștept cu nerăbdare să-l văd prin magazine ca să-l testez.
Toma Aurora a spus…
Georgiana, eu am în plan să-l încerc și pe cel cu piersici și fructul pasiunii, data viitoare cred că voi comanda ceaiuri Twinings de pe Iherb, unde au atât de multe sortimente.
Te pup!
Toma Aurora a spus…
Coco, mi-a plăcut!
Toma Aurora a spus…
Diana, de câte ori am fugit și eu de yoga. Mi se părea plictistoare, îmi închipuiam că o să pierd timpul, însă m-am simțit foarte bine la finalul fiecărei sesiuni. Să ai spor! Te pup!
Descude a spus…
Filmul probabil o sa-l vad diseara, am chef de lenevit :))

www.descude.com
Unknown a spus…
Florever e by Agatha Ruiz de la Prada un brand cu sediul in Barcelona ce nu are legatura cu casa de moda din Italia condusa de Miuccia Prada. Agatha Ruiz de la Prada are preturi decente.Eu am Love Love Love http://www.fragrantica.com/perfume/Agatha-Ruiz-de-la-Prada/Love-Love-Love-13230.html si e echivalentul a aproximativ 100 lei.
Toma Aurora a spus…
Iulia, mulțumesc pentru informație, am modificat și în text. Nu știam acest lucru, m-am oprit asupra numelui Prada. Mă întreb dacă aceste parfumuri se găsesc și la noi în parfumerii? Mi-aș dori tare să încerc Florever.