Primele mențiuni despre gangsteri le-am auzit pe vremea când eram adolescentă. Știu că azi lumea râde de faptul că în primii ani ai secolului 21 la noi se ascultau manele, însă după părerea mea nici ascultătorii de hip-hop nu merită un statut mai privilegiat. Dacă nu mă credeți pe cuvânt atunci poate trebuie să amintesc de „un fel de Tony Montana în România” ce făcea tot posibilul să evite pușcăria, crescut la sânul BUG, sau de vocea Codului Penal care cerea „ 6 teancuri la Cabron, 6 baxuri de dinero”, în timp ce producea „pesetas ca don Al Capone”. Se cânta frecvent despre gangsteri, era la modă, așa am făcut cunoștință cu acest termen. Au urmat apoi celebrele filme din seria Godfather, pe care le-am descoperit târziu, prin facultate, Goodfellas, Pulp Fiction, Donnie Brasco ( mulți raperi francezi se autointitulează Brasco, deci nu doar la noi a fost nebunia). Recent am terminat un serial cu gangsteri, Peaky Blinders. O grupare de țigani vrea să preia controlul mai întâi în orașul lor, iar apoi în capitala aflată în vecinătate, Londra. Multă lume s-a uitat la Peaky Blinders pentru Tom Hardy. Și eu! Și eu! Însă Hardy are un rol secundar, apare în sezonul doi și nu face nimic extraordinar. Nu se remarcă ca personaj. Serialul e antrenant, cu multe intrigi, crime și actori frumoși, motiv pentru care am considerat că merită să-l menționez în articolul de azi. Pentru moment are doar două sezoane.
Trebuia să scriu acum despre Demonii lui Dostoievski, însă am abandonat cartea pe la pagina 150. Diferită lucrarea de ce-am mai citit eu din opera lui Dostoievski, cumva mi-a amintit de stilul lui Bulgakov. Să fi fost Bulgakov inspirat de această lucrare, asta nu știu, dar am simțit același aer încă de la primele pagini. În Demonii, bolșevicii sunt văzuți drept niște posedați de idei absurde care-i fac să comită tot soiul de nelegiuiri. N-am avut răbdare să fac o schemă a acestor numeroase personaje demonice, așa că m-am pierdut pe la jumătatea primului volum. Îl las pentru la iarnă!
Am căzut din lac în puț când am pus mâna pe Spre far, lucrare a Virginiei Woolf. Avem o familie cu 8 copii. Domnul Ramsay e rece și caută să aibă mereu dreptate, doamna Ramsay e o femeie frumoasă, iubitoare și îndrăgită de cei din jurul său. Ea vrea să meargă la far împreună cu James, fiul său, să ducă omului ce lucrează acolo lucruri de trebuință pentru familia lui. Farul capătă pe parcursul cărții tot soiul de conotații. Uneori pare un țel de neatins, alteori lasă impresia unei locații oarecare. Se insistă prea puțin pe fapte, se filosofează permanent. Nu-i o carte rea, dar îți trebuie o anumită stare de spirit pentru a analiza tot ce dorește scriitoarea să transmită. Dacă vă spun acum că într-un final se ajunge la far, asta nu mă recomandă drept spoiler căci adevărata frumusețe a cărții nu stă în desfășurarea acțiunii ci în gândurile atribuite de autoare personajelor. Ziceam că am căzut din lac în puț pentru că și în Demonii se fac reflecții asupra vieții, la tot pasul. De la Virginia Woolf am mai citit Orlando, destul de greoi de citit și acea lucrare.
Las acum gangsterii și filosofia deoparte și vă spun câteva cuvinte despre Extraordinary Oil, un ulei sub formă de cremă (?!), pe care l-am testat în ultimele zile. Am primit un eșantion de 10 ml la o comandă Aoro, mostra respectivă mi-a ajuns pentru 6-7 aplicări. E un produs leave-in ce se absoarbe instant, chiar și pe părul uscat. Nu îmbâcasește părul dar nici nu-l hidratează prea tare. Nu știam că acest ulei se vinde și în această variantă, îl cunoșteam doar sub forma lichidă, îl zăream mereu prin DM.
Dacă nu ați auzit până acum de FitnessBlender, le puteți face o vizită pe pagina de Youtube (vezi aici). Găsiți acolo videoclipuri în versiunea full (30-60 min) pentru orice parte a corpului pe care doriți să o lucrați. Pe lângă cardio aveți de ales între programe de pilates, de creștere a masei musculare, de zumba, șamd. Poate că ați observat și voi că au apărut sute de instructori de fitness în ultima perioadă și că toți cer o anumită taxă lunară pentru a le urmări exercițiile. E normal, e munca lor, nu mi se pare ceva deplasat, însă apreciez că cei de la FitnessBlender oferă gratuit aceste programe. Oricine ajunge pe Youtube are acces direct la programele lor.
Mă gândeam la partea asta pozitivă a zilelor noastre, la faptul că azi poți lua lecții de chitară sau poți face un program complex de exerciții pe gratis, în fața calculatorului. Informația e gratuită aproape în orice domeniu, nu e nevoie decât să fii interesat. În clasa a 11-a un coleg ne-a piratat un program de pilates, cd-ul respectiv era un fel de Holy Grail pentru noi și ne uitam la el pe dvd player. Ni se părea ceva fantastic atunci, era ca și cum am fi furat un lingou din vistieria Statelor Unite.
Ultimul articol vestimentar comandat este rochița de mai sus, un model Free People găsit pe Choies (vezi aici). Rochia țin minte că am văzut-o și pe Asos cânvda, acolo era destul de scumpă (100+ lire) și suspinam gândindu-mă că n-o s-o am niciodată. Și uite cum s-au petrecut lucrurile...
Iubesc hainele de la Free People, până vara viitoare mi-am propus să cumpăr cât mai multe variante ale lor din magazinele din Asia. Umerașe deja am cumpărat, primul pas a fost făcut! Hi!
Comentarii
http://the-may-day.blogspot.ro/
Da, l-am văzut! Mi-a plăcut și aștept și părțile următoare.
Pupici!
Am să pregătesc un articol în weekend despre cele mai faine canale de fitness de pe Youtube.
Mult spor cu dieta, draga mea!
Te pup!
Trimiteți un comentariu