Mierea de Manuka



   Mi-am dorit foarte tare să încerc mierea de Manuka și pentru că am avut un voucher primit în urma unei campanii Apiland am profitat de ocazie pentru a comanda un recipient de 250 grame. Mierea de Manuka este cea mai scumpă miere, se obține din florile unei singure plante (arborele de Manuka) și este renumită pentru capacitatea sa de a elimina acneea, petele de pe ten și ridurile. Intern îndeplinește funcția unui antibiotic, însă nu voi intra în detalii pentru că am ales-o cu un singur scop: pentru tratamentele cosmetice. Și trebuie să vă spun de la bun început că este un produs bun, pe care mă bucur tare că l-am descoperit!

   Am optat pentru varianta MGO 250+, adică pentru un tip de miere ce conține o enzimă cu efect antibacterian într-o concentrație medie. Pentru tratamentele externe e suficient să folosim o miere cu MGO cuprins între 100 și 250. Pentru acneea severă se recomandă un MGO mai ridicat. Un recipient precum cel ales de mine costă 117 lei și poate fi comandat de AICI.



   Pentru că folosesc foarte rar cremă de față am grijă ca în fiecare seară să-mi aplic, timp de cca.30 minute, un strat de miere pe ten. În trecut foloseam miere de salcâm, însă de câteva săptămâni am trecut la cea de Manuka. Având consistența unei paste dense, dar destul de ușor de întins pe piele, mierea de Manuka se deosebește de mierea clasică nu doar prin acest aspect, ci și prin gustul și mirosul ușor medicamentos. Se clătește ceva mai greu de pe piele, însă nu-i un chin spălarea sa. Eu folosesc apă călduță întodeauna.
   Din fotografia de mai sus se poate observa că mierea de Manuka este închisă la culoare. Aplicată pe piele, întinsă într-un strat subțire, devine aproape transparentă. Nu există riscul de a vă păta, această miere fiind doar puțin mai închisă în borcan. Nu este limpede, clară, ci este tulbure. 

   În urma folosirii sale regulate (aproape zilnic), începând cu data de 13 iunie, am observat următoarele lucruri:
-nuanța tenului este uniformizată, petele lăsate de acnee precum și pistruii cauzați de razele soarelui s-au estompat foarte tare. Exfolianții chimici pe care i-am folosit în trecut nu au dat rezultate la fel de bune;
-coșuri nu-mi mai apar decât înainte de menstruație, și unul-două din când în când, de la praf, transpirație;
-riduri nu aveam, însă câteva linii de expresie am sub ochi de când mă știu. Acestea sunt mai puțin vizibile de când mă dau cu miere de Manuka în zona pleoapelor inferioare;
-tenul meu este la fel de gras ca și în trecut, pe întreaga sa suprafață. 

   Dacă ar fi să fac o comparație între mierea clasică și cea de Manuka, aș spune că cea de Manuka curăță mai bine tenul de petele lăsate de acnee, eu sunt mulțumită de felul în care a reușit să mă scape de urmele de pe maxilare și am să continui să o folosesc în fiecare seară și de acum înainte. Textura de pastă o face să se fixeze mai bine pe piele, nu curge indiferent de cât de multă aplic. Sub ochi pun mai multă și nu se prelinge deloc. Nu se simte la fel de lipicioasă precum cea obișnuită și nu e un chin să stau cu ea pe față în fiecare seară. Am grijă să-mi prind părul în coc, pentru a nu-l murdări.
   În această lună de utilizare a mierii am consumat un sfert din bocănel și am fost generoasă la fiecare aplicare. Consider mierea de Manuka drept una dintre cele mai mari descoperiri ale mele, în ceea ce privește tratamentele cosmetice, și voi continua să o folosesc cu regularitate și pe viitor.
   

Comentarii

Unknown a spus…
wow, imi doresc sa fi citit articolul tau putin mai devreme. Doar ce am plasat o comanda pe un site si am tot vazut pe acolo miere de manuka dar nu m-a impins curiozitatea sa vad si pentru ce este. Acum sigur mi-am pus-o pe lista de cuparaturi. Foarte bun articolul tau.
An a spus…
wow, suna atat de bine. si eu sunt in aceasi situatie ca si tine, pete laste de acnee, cateva cosulete. A ajuns pe wishlist cu siguranta :))
Anonim a spus…
Mi se pare super. Astept sa readuca din cea cu activitate/concentratie mai mare si imi iau si eu:)
Anonim a spus…
Ma bucur sa aud de acest tip de miere. Chiar zilele trecute citeam parerea ta (de acum cativa ani) despre un gel de la Avon care ajuta la microdermabraziune:)
Dar acum astept sa aduca pe stoc miere (400+) si sa o cumpar.
Toma Aurora a spus…
Alina, este bine că ai aflat câte ceva despre ea, în cele din urmă.
Să te bucuri de tot ce ți-ai comandat bun de pe site!
Toma Aurora a spus…
Andra, sper să îți meargă la fel de bine cu ea.
Toma Aurora a spus…
Bună, Ana!

Îmi amintesc de acel gel de tip 2 în 1, l-am avut de 2 ori și mi-a plăcut mult. Ulterior am folosit și exfolianți chimici pentru față și mi-au plăcut și aceia (AHA am utilizat eu, am avut și câteva încercări cu BHA însă mi se irită pielea de la acest acid). Mierea de Manuka e foarte bună pentru pete, rezultatele se văd rapid și mă bucur tare că am încercat-o.