Cum alegem rochia de seară potrivită



   Rochiile de seară pun multora probleme și petrecem mult timp gândindu-ne pentru ce lungime și pentru ce culoare să optăm în cazul uneia menite să fie purtate la un eveniment special. Modelele lungi tind să fie considerate clasice, însă nu sunt singurele opțiuni pe care le avem. Mie îmi plac și variantele scurte, ce au ceva deosebit: o croială specială sau o aplicație care să le facă să se preteze pentru o seară festivă.

   O rochie lungă arată mai elegant, însă se potrivește mai degrabă femeilor înalte și cu o siluetă armonioasă. Una scurtă e mai versatilă, poate avantaja orice tip de siluetă și lasă o mai mare libertate de mișcare. Rochiile midi, de asemenea, pot constitui o alegere inspirată în cazul în care optăm pentru una confecționată dintr-un material prețios, precum dantela.
   Și dacă lungimea rochiei ține cumva de preferințele purtătoarei și trebuie aleasă și în funcție de stilul personal, astfel încât să nu ne simțim incomod purtând-o, v-am pregătit un mic ghid al culorilor propus de specialiști, unul după care ne putem ghida atunci când suntem în dificultatea de a selecta nuanța rochiei perfecte pentru un eveniment. Am exemplificat cu modele de rochii de seara de pe site-ul StarShinerS, alegerile fiind făcute după preferințele mele. În magazinul online se găsesc rochii de toate lungimile, eu am optat mai mult pentru modele scurte, în care consider că m-aș simți în largul meu.




   Culorile cele mai populare pentru femeile cu pielea deschisă sunt verdele smarald și albastrul pastel (baby blue). Nunațele reci completează pielea de porțelan, indiferent dacă părul femeii este blond ori închis la culoare. Pentru un look complet, aceste rochii se pot accesoriza cu bijuterii din metal argintiu, eventual împodobite cu pietre în aceeași culoare cu cea a rochiei.




    Cu excepția cazului în care nu participă la o nuntă, femeile cu pielea într-o nuanță medie pot opta pentru o rochie albă, fie simplă, fie din dantelă, pe care o pot completa cu un colier din perle. Anul acesta bijuteriile din perle s-au reinventat și, după cum vă spuneam și într-un articol mai vechi, în vogă sunt șiragurile suprapuse realizate din perle de diferite dimensiuni.
   În caz că nu vă surâde să purtați alb, puteți opta pentru o rochie într-un ton metalic (argintiu,cupru), pentru una galbenă sau pentru una neon. Culorile puternice sunt prea violente pentru o piele deschisă și contrastează neplăcut cu cea închisă, astfel încât rămân de folos posesoarelor unui ten mediu.




   Tenurilor închise la culoare li se potrivesc rochiile într-un roșu aprins, albastru cobalt ori roz bombon. Această nuanță de roz, iubită de unii, ocolită de alții, este o recomandare inclusiv pentru femeile de culoare și una dintre cele mai apreciate alegeri pe care acestea le fac în privința rochiilor de ocazie.



   Există nu doar o opțiune, ci două din care putem selecta fără a mai ține cont de nuanța pielii noastre. Dacă dorim să nu impresionăm prin culoarea rochiei, ci prin bijuteriile alese ori prin pantofi, ne putem rezuma la o rochie neagră clasică sau la una nude. Favorita mea este rochia Artista, un model cu ținută, căptușit cu tul și cu o croială evazată. O consider simplu de accesorizat și modelul se numără printre cele care pot fi purtate mulți ani la rând fără să se demodeze. 

Comentarii

Blue Lady a spus…
sunt frumoase toate, eu sincer ma simt mai bine intr-o rochie scurta decat una lunga, iar culorile mi le aleg dupa starea de spirit si preferinte