Creion waterproof Yves Rocher



   Creionul waterproof de la Yves Rocher este unul dintre cele mai populare produse de machiaj ale brandului francez. Fiind un creion retractabil multe femei s-ar putea plânge de faptul că vârful unui astfel de creion nu este niciodată perfect ascuțit și că astfel nu pot trasa linii subțiri. Cei de la Yves Rocher s-au gândit și la asta, iar capătul creionului ascunde o ascuțitoare pentru mină. 
   În ciuda acestui detaliu ce m-a bucurat, nu pot considera creionul ca fiind cel mai bun dintre cele încercate, n-am în plan să-l cumpăr din nou, iar în continuare am să vă explic și de ce.


   Nu știu dacă ați citit respectivul articol, dar în urmă cu câteva săptămâni m-am plâns de tușul cariocă Yves Rocher. Cel care pe zi ce trecea se făcea tot mai gri. Astăzi pot trasa cu el doar linii cenușii, o adevărată dezamăgire acel produs. Creionul waterproof se deosebește de tuș prin faptul că e negrul său este unul intens. Are o mină moale și liniile se trasează ușor, inclusiv pe waterline (linia umedă a ochiului). În plus, prețul său, de 28 lei, nu este unul ridicat.
   Mă bucur că aștept cu răbdare să testez un produs cel puțin câteva săptămâni, altfel nu mi-aș fi dat seama de părțile mai puțin grozave ale creionului. Deși este catalogat ca fiind waterproof și cu adevărat nu se șterge atunci când trec mâna pe sub un jet de apă, creionul se întinde după 3-4 ore de la aplicare, estompându-se rapid. De vină consider că este formula mult prea cremoasă.
    Prin urmare, m-am întors la un creion dermatograf clasic și pe cel retractabil de la Yves Rocher îl folosesc atunci când doresc să creez un machiaj de tip smokey eyes. Pentru că-i cremos, se amestecă foarte ușor cu fardul de pleoape și aspectul final e unul plăcut. 
   Creionul vine în multe nuanțe, unele fiind foarte puternice (verde smarald, mov, albastru royal) și acelea cred că ar arăta foarte frumos pe pleoape, ușor estompate cu un aplicator. Prețul unuia este de 28 lei.
   Pentru cel negru există variante mult mai bune pe piață, cum ar fi creionul waterproof de la Bourjois. Țin minte că cei de la Yves Rocher aveau, acum 3-4 ani, un creion în gama Couleurs Nature ce rezista eroic de dimineața până seara și pe care l-am folosit până când n-am mai putut să-l ascut. Tușul vechi de la Couleurs Nature, cel în flacon gri închis, era iarăși foarte bun. Formulele folosite în ziua de azi mi se par mai slabe calitativ și nu am în plan să mai cumpăr produse pentru conturarea ochilor de la acest brand.

Comentarii

Ella a spus…
Ce păcat că nu rezistă! :( Chiar mă încânta ideea cu ascuțitoarea, că eu din cauza asta mă feresc de creioanele retractabile, am doar din cele care se ascut. Dar cum mie-mi mai și lăcrimează ochii... mai bine nu!
Mulțumim pentru review! Te pup!
ilda76 a spus…
Hmmm... Eu, in general, nu ma inteleg cu cosmeticele YR! Cu produsele de ingrijire, da! Cu unele dintre ele... si cu parfumurile!
Multumesc pentru impresii, draga mea Aurora!
Ilda
Lavender Thoughts

P.S. Sunt persoane in viata ta care iti spun "aurora boreala"? Mie imi tot vine sa iti spun astfel si... ma straduiesc sa ma abtin! :)))
mihaela a spus…
Puteti incerca produsele de la Maybline , in special tusul negru cu care se pot trasa linii foarte drepte ,fine si subtiri iar culoarea neagra se mentine mult timp.
Toma Aurora a spus…
De la Maybelline am testat tușul Masterprecise și mi-a plăcut mult. Îmi amintesc că am menționat despre el cândva și m-am declarat foarte mulțumită :).
Toma Aurora a spus…
Ilda, aproape toată lumea mi-a zis și „boreală” măcar o dată, îți imaginezi cât de mare e tentația :D.
Și eu am produse Yves Rocher cu care mă înțeleg și altele de care nu m-aș mai apropia pe viitor. Dintre produsele de machiaj pudrele sunt favoritele mele, mi se par cele mai discrete din tot ce am încercat, foarte natural arată pe piele.
Toma Aurora a spus…
Mihaela, nu ți-l recomand, mi se pare slab calitativ. M-a surprins nota mare obținută pe site-ul francez, însă apoi am citit recenziile și multe femei spuneau că rezistă bine, dar că oferă doar o colorare soft. Probabil multe preferă conturul discret, zic și eu.