Fard duo Nisip și Ambră (Yves Rocher)



   În urma unei comenzi Yves Rocher am primit drept cadou un fard de pleoape duo, în nuanța Nisip și Ambră. Am mai avut un fard trio de la ei, însă acela era complet diferit. Se numea Pădure de Trandafiri și conținea trei nuanțe de roz prăfuit, mate, deloc prăfoase, însă destul de greu de armonizat pe pleoapă. Nisip și Ambră conține două nuanțe sidefate, ușor prăfoase (sclipiciul se împrăștie mai peste tot prin casetă, dar nu se scutură după ce e aplicat pe piele), super simplu de aplicat. Cum nu-s fană a jocurilor de culori, folosesc o singură nuanță, pe cea închisă. Pe aceea am folosit-o aproape zilnic în ultima lună, devenind rapid fardul meu preferat.


   Fardurile vin ambalate într-o casetă foarte mică, ce nu e prevăzută cu oglindă, ci doar cu un aplicator. Cu partea lată a aplicatorului mă dau cu fard pe pleoapa de sus, iar cu partea îngustă, pe pleoapa de jos. Apoi trec cu o pensulă pufoasă pe deasupra, pentru a armoniza fardul. Pensula e de la Urban Decay, o am de la paleta Naked 2.
   Caseta se murdărește rapid de sclipici, înainte să-i fac poză am șters-o însă imediat s-au pus particule strălucitoare peste tot.
   Două nuanțe ascunde: un bronz închis foarte plăcut, unul dintre cele mai frumoase nuanțe din punctul meu de vedere. Îmi amintește de un fard Avon ce m-a fascinat în timpul liceului. Un mono în ediție limitată, apărut într-o broșură în timpul sărbătorilor de iarnă. Scotea Avon pe atunci niște farduri faine, produse de machiaj mai bune decât cele din prezent. Cea de-a doua nuanță este un auriu strălucitor, pe care eu nu l-am folosit niciodată. Nu-mi place auriul pus pe pleoape.


   Aplicate pe pielea curată, cele două farduri arată astfel. Pielea mea este bronzată acum, așa că auriul se distinge cu greu. Însă este pigmentat și se aplică uniform pe piele, ca și fardul mai închis. Textura este ușor prăfoasă, dar fardul nu se scutură peste zi. Rezistă bine peste zi, dacă e folosit peste o bază. Dacă nu, se strânge în pliuri după 4-5 ore, însă nu arată urât.


   Mi se pare că ochii mei își schimbă optic nuanța atunci când folosesc fardul arămiu, părând ușor verzui. Culoarea produsului o găsesc naturală, potrivită pentru pielea bronzată, pe care cu greu se mai disting fardurile maronii.
    În ultimele șase luni mi-am lăsat sprâncenele să crească, m-am decis să nu le mai pensez. În primele două luni m-au deranjat firele crescute, erau tari și mă înțepau, dar cu timpul au devenit la fel ca celelalte. Natural, sprâncenele mele sunt puțin mai dese ca în prezent și îmi doresc să ajung la forma lor naturală și să le păstrez așa. Folosesc ulei de ricin de 3-4 ori pe săptămână, seara, aplicat cu degetele. Cel mai greu au crescut firele dinspre rădăcina nasului, acelea au apărut foarte târziu.

  Prețul fardului duo este de 34 lei și este disponibil online în 8 variante (aici). Personal, mi se pare de mai bună calitate această variantă duo decât cea trio, însă paletele alcătuite din trei farduri conțin nuanțe mai atractive.

Comentarii

Ella a spus…
Ce puternic pigmentate sunt și ce bine arată la tine pe pleoapă! Un singur fard mono am de la ei, dar aș mai vrea și altele - le-am încercat de la o verișoară pe cele din trusa cu patru farduri și mi-au plăcut.
Anda Darie a spus…
e superba culoarea aceea deschisa aurie
An a spus…
Arata foarte foarte bine <3 Ador culorile astea pamantii, neutre:) Pare genul de fard care merge pentru orice zi , chiar imi place :D
Toma Aurora a spus…
Mihaela, mi-l amintesc pe cel mono pe care l-am văzut pe blogul tău. Este în continuare pe wishlist. Trusa cu patru farduri arată foarte prețios, varianta Trandafir Delicat mă atrage tare. Poate când vor fi iar reduceri de 50% o să o cumpăr, prețul întreg nu e prea prietenos :)).
Toma Aurora a spus…
Da, păcat că pe pielea mea nu se distinge nuanța.
Toma Aurora a spus…
Andra, exact! Nuanțele neutre merg oricând și la orice ținută. Nu trebuie să te mai complici cu asortatul machiajului. Și-n plus, pentru fardurile colorate trebuie să fi priceput, eu una nu reușesc să armonizez culorile.
Ladybug a spus…
Eu as fi moarta fara uleiul de ricin, il folosesc in fiecare seara cu un betisor de urechi, in felul asta aplic suficient produs. Se indesesc foarte repede sprancenele mele care aratau jalnic acum vreun an. Nu mai pensez decat ce ma deranjeaza, adica ce nu e din spranceana propriu zisa, am preferat sa mi le fac eu singura decat sa apelez la vreo "specialista" si sa mi le faca praf si imi plac foarte mult in felul in care arata. Te sfatuiesc sa il folosesti mai des, sa vezi ca firele cresc mai repede. Te pup!!
Toma Aurora a spus…
Ale tale sunt perfecte, te ajută și faptul că le ai dese de la mama natură. Am să aplic zilnic ulei de ricin de acum înainte, mă bucur tare că au început să apară fire înspre nas, nu știu ce a fost în capul meu de le-am smuls atâta vreme în zona respectivă.
Pupici!