Caleidoscop


    Repede mai trece timpul de când a venit căldura! 
   I-am așteptat cu nerăbdare pe prietenii mei să se întoarcă din sejurul la care eu nu am luat parte. Știam că se vor veni cu bunătăți, sora mea îmi cumpără tot soiul de chestii când pleacă în vacanță, iar de data aceasta mi-a adus mai multe tipuri de ulei de măsline, vin alb, cafea grecească, ceai, condimente, săpunuri și multe altele. Pe câteva le-am fotografiat. Acel ulei, în ambalaj mic, mi se pare minunat pentru piele. Nu o lasă deloc uleioasă, e mai bun decât uleiul extravirgin pe care-l cumpăr de la noi. Când am fost în Grecia, niciodată nu am cumpărat ulei, însă de acum înainte nu voi mai rata ocaziile.

   În weekend am pregătit gem de căpșuni după o rețetă puțin mai neobișnuită, citită pe Bucătar Iscusit. Prima oară se fierb fructele, fără apă, fără nimic, la foc mic. Timp de 20-30 minute. În timpul ăsta se pasează cu o furculiță până ce capătă consistența unei paste. După cele 20-30 minute de fierbere se adaugă 500 grame zahăr pentru fiecare kilogram de căpșune și se fierbe totul încă 30 de minute. În ultimele 10 minute eu adaug și zeama de la o lămâie. Personal îmi place, deși mulți spun că lămâia e horror în dulceața de căpșuni. Nu e horror, doar că o face mai puțin dulce. 
    În mintea mea s-au conturat două idei de dulceață de cireșe pe care am s-o pregătesc luna aceasta. Dulceața de cireșe îmi place s-o fac cu mai mult lichid, ca s-o pot folosi pe post de topping pentru înghețată. Am să vă scriu mai multe când o s-o prepar, ca să am o idee clară despre proporții.


   Am dat nas în nas cu mașina de pâine pe care am luat-o din Lidl acum mult timp și m-am pus imediat pe treabă. Mie mereu mi-a ieșit perfect pâinea, cu o singură excepție: atunci când am vrut să fac una cu banane și a rămas crudă în interior. 
   Prepar pâinea la programul Express, iar în 1h20min este gata. O mai las apoi o oră în mașină, să se răcească. Rețata pe care am folosit-o în ultimele dăți este următoarea: 25 grame unt, 250 ml lapte cald, 600 grame făină 000, o linguriță zahăr, o linguriță sare, 1 plic drojdie uscată (7 grame). Pâinea iese foarte albă în interior, e bună precum un cozonac, fără a fi dulce. Se taie perfect în felii, e compactă și nu se fac bule de aer în aluat.
   După ce mașina frământă aluatul, pun pauză și scot paletele. Niciodată nu las aluatul să crească și să se coacă cu paletele în interior, risc ca pâinea să se rupă atunci când o scot din formă.


   Cât timp am așteptat ori să se coacă pâinea, ori să se fiarbă gemul, m-am relaxat în compania povestirilor lui Bulgakov. Nu mă pot declara cucerită de stilul lui, doar Maestrul și Margareta mi-a plăcut mult. Diavoliada a fost, la fel, destul de interesantă, însă prea scurtă. Ouăle fatale mi-a amintit de filmele cu reptile de pe Kanal D, acelea lipsite de sare și piper. Însă în anii în care a trăit Bulgakov, pesemne că subiectul razei X era destul de original.


   Am cumpărat din nou vopseaua mea favorită de la Recital Preference, nuanța Havana. 42 lei costă acum în DM, iar pentru un păr ca al meu, de lungime medie, este suficientă o singură cutie. Când aveam părul mai lung îmi era necesară încă o jumătate de cutie în plus. O să vedeți cum a prins în postarea de tip outfit pe care am pregătit-o pentru zilele următoare. Nu arată ca pe cutie, ci e un arămiu închis, care îmi place pentru că arată natural.



   Pe final vă anunț că Yves Rocher are această ofertă nouă valabilă pe site, de care eu am să profit chiar astăzi pentru a-mi lua un ulei cu particule strălucitoare pe care-l tot vânez, un exfoliant cu măr verde și un creion negru de ochi, waterproof. Am citit numai de bine despre aceste creioane, trebuie să mă conving că sunt bune. Cum am rămas fără dermatograf, oferta a picat la fix!

Comentarii

Ella a spus…
Vai, ce poftă de gem făcut în casă mi-ai făcut! În seara asta o vizitez pe mama, sper să găsesc ceva la ea, ca să-mi fac pofta, că timp să-mi fac eu nu prea am.
Pupici
Unknown a spus…
Noi am venit din Grecia cu un bidon de ulei de măsline :)). Cred că recent am consumat stocul făcut în vară.

P.S. Recent au fost (nu știu dacă mai sunt) la Lidl niște măsline verzi delicioase, într-un borcan mai mare. Dacă le vezi, ține minte că merită încercate! :D
Claudia's Choice a spus…
Cat de bine arata painea aia! si eu vanez de mult un aparat de facut paine, sper totusi sa prind o oferta buna si sa-l iau!
Bulgarov mi s-a parut si mie interesant, Maestrul si Margareta am citit si eu.
Avem o pasiune comuna pentru Preference, chit ca mu ies chiar ca pe cutie nuantele, sunt faine. Eu nu o iau niciodata din Kaufland, iau de la Kaufland, Auchan sau Cora.
Mi-ai adus aminte ca tanjesc sa fac o paine la masina, noi avem dea Moulinex .