Bijuteriile cu perle


cercei cu perle (41 lei)

   Se spune că primele bijuterii cu perle datează încă din anul 4000 înaintea erei noastre, iar mulți istorici s-au declarat convinși că aceste podoabe au existat cu mult înaintea acestei date. Egiptenii au fost prima civilizație la care s-a descoperit bijuteriile decorate cu perle, ei obișnuiau să le îngroape împreună cu morții, ca semn al bogăției și măreției celor decedați. Chinezii au dat importanță perlelor începând cu 2000 î.Hr. Ei ascociau perlele cu caracterul nobil. Mai aproape de noi, grecii credeau că există o conexiune între perle și dragoste și de aceea le-au folosit din vremuri străvechi pentru a înfrumuseța femeile în ziua nunții. Tot pe bătrânul continent, romanii erau de părere că perlele spun multe despre clasa socială a posesorului. Nu doar femeile purtau perle în cazul lor, ci și bărbații și animalele. Legenda spune că împăratul Caligula iubea atât de mult perlele încât i-a pus calului său un șirag impresionant în jurul gâtului. Împăratul purta adesea papuci decorați cu perle.

   Vorbim, firește, despre perlele veritabile, foarte scumpe și populare în rândul păturii bogate din oricare dintre aceste civilizații. Azi există variante ale acestora, copii ce permit oricărei femei să accesorizeze o ținută elegantă, fără a face un efort financiar considerabil, iar în articolul de față vă prezint variante foarte accesibile de bijuterii cu perle, disponibile pe site-ul OnlineBijoux. Le-am ales pe cele care-mi plac cel mai mult, oferta din magazinul online fiind vastă. Și pentru că în ultimul articol dedicat bijuteriilor v-am atașat și un text legat de modul în care purtăm bijuteriile argintii, azi vă las în compania unor sfaturi legate de purtarea bijuteriilor cu perlă:

-în prezent sunt la modă șiragurile de perle suprapuse; acestea se potrivesc atât ținutelor de birou, cât și celor de seară;
-cerceii candelabru cu perle sunt perfecți pentru seară, iar pentru ținutele de zi sunt recomandați cerceii mici, discreți, albi sau ivoire;
-brățările cu mix de perle (mici și mari la un loc) sunt în tendințe. Puteți opta pentru una cu perle în mai multe nuanțe;
-femeile tinere pot purta un șirag de perle scurt asociat unor lanțuri metalice lungi;
-inelele cu perlă sunt considerate unele dintre cele mai elegante accesorii și de aceea se potrivesc ținutelor de ocazie. Pot fi purtate ca unic accesoriu în aceste cazuri.


cercei cu perle antracit (25 lei)

inel cu perlă (30 lei)

cercei placați cu aur (30 lei)

inel placat cu aur (34 lei)

cercei (31 lei)

broșă cu perlă (48 lei)

Comentarii

Blue Lady a spus…
bijuteriile cu perle mi se par elegante si intra in categoria clasicului
Simona Tucu a spus…
Chiar m-am uitat si eu la bijuteriile cu perle de pe Online Bijoux si mi-au placut cateva modele foarte mult. Iata, ca inel cu perla nu am avut niciodata, am vazut unul in Mallorca acum 4 ani si mi-a ramas la suflet, ma gandesc serios sa fac o investitie in acest sens :)
Claudia's Choice a spus…
Foarte frumoase si elegante alegerile tale!
Toma Aurora a spus…
Ramona, de acord!
Toma Aurora a spus…
Simona, eu am avut unul de pe Asos, cu o perluță mică, dar s-a stricat repede. A fost foarte ieftin, rețin că l-am luat la o reducere cu doar câteva lire.
Te pup, draga mea!
Toma Aurora a spus…
Mulțumesc, Claudia!