Fetelor, în urmă cu câteva săptămâni am primit spre testare pila electronică Scholl cu cristale de diamant prin intermediul unei campanii organizate de Buzz Store. De când am primit-o am folosit-o de 7-8 ori, la interval de două zile, și astăzi îmi voi exprima părerea cu privire la acest instrument ce dorește a revoluționa îngrijirea tălpilor.
Spre deosebire de forma clasică a pilei Velvet Smooth, varianta Diamond Crystal are o pilă mai abrazivă, cu striații, reușind astfel să înlăture mai eficient pielea îngroșată. Însă acest lucru nu se petrece încă de la prima utilizare, așa cum v-ați imagina, ci e nevoie ca pila să fie folosită în mod constant pentru a păstra tălpile fine, cu pielea sănătoasă.
Exfolierea e una blândă. Pielea se îndepărtează în particule foarte fine. Practic, nu se desprinde pielea moartă ori bătătura cu totul, ci se „șlefuiește” pielea încetul cu încetul. În cazul călcâielor am reușit să obțin o piele catifelată după primele două utilizări, însă pentru bătăturile din zona degetelor (alerg pe vârfuri!), nici acum nu am scăpat complet de pielea întărită.
Pila electronică funcționează pe bază de baterii (4), ce până acum nu s-au descărcat. Se răsucește puțin discul argintiu al mânerului și pila începe să se rotească. Pe pielea perfect uscată, de preferat la câteva ore după duș, se începe curățarea tălpilor. Nu trebuie să apăsați prea tare pentru că altfel pila se va opri. Funcționând pe bază pe baterii, aparatul nu are o putere foarte mare. Astfel se împiedică și provocarea rănilor, a sângerărilor. Pila nu trebuie folosită pe zone ce prezintă răni, fiți cu băgare de seamă. După folosirea pilei, picioarele se spală cu apă călduță și cu un produs spumant.
Deși este un instument util pentru a obține o pedichiură perfectă, prețul acestei pile este destul de ridicat. 175 lei este valoarea recomandată de producător, însă în unele magazine prețul este mai mic cu câteva zeci de lei. Un alt dezavantaj este faptul că după o vreme pila începe să se tocească. La mine deja a început să fie mai netedă. Partea bună e că pila poate fi schimbată, iar o rezervă costă mai puțin decât aparatul întreg, în jur de 80 lei un pachet cu două bucăți. Dacă aveți deja pila în varianta clasică, aflați că puteți folosi capetele Diamond Crystals și la aparatul vechi.
Alături de pilă, în pachetul de tester am găsit și o cremă intensivă pentru picioare. O cremă ce se vinde la noi sub numele de mască de noapte. Însă nu este o mască în adevăratul sens al cuvântului, pentru că nu se clătește ci se lasă să acționeze precum o cremă. Este foarte hidratantă, am impresia că-mi îmbracă picioarele în șosete de silicon. Prețul acesteia este de 40 lei, iar un flacon conține 60 ml de produs. Cu siguranță am să cumpăr un flacon nou după ce se va termina, o să devină nelipsită din casă această cremă. Are și ea un dezavantaj, acela că nu-i spornică și trebuie să aplic destul de multă la o utilizare, însă calitatea compensează acest neajuns. În urmă cu 2-3 ani am folosit crema pentru călcâie de la Scholl, excelentă pentru zonele crăpate. După câteva luni pielea s-a regenerat. Dacă e să mă întrebați pe mine, eu mai degrabă aș alege produsele lor hidratante în locul pilei, pentru că hidratând constant picioarele, pielea se va exfolia de la sine. Pila e mai mult de răsfăț, o consider ceva fancy. E adevărat că la acest combo (pilă+cremă) dă rezultate mai rapid, însă trebuie să ne ghidăm cumva și după bugetul mediu alocat de o femeie îngrijirii.
Comentarii
Aaaa, si mai vroiam sa zic ca la vara, cand o sa fie "vremea sandalelor si a slapilor", pila asta o sa isi arate adevarata valoare.
Tu ce produs ai primit? Mă tentează să iau și acel gel pentru spălarea picioarelor din gamă, tu l-ai încercat?
Am si eu o intrebare: in pachetul primit, mai tii minte daca ai gasit cumva si un certificat de garantie? Mie mi-au zis ca ar trebui sa fie acolo, dar nu imi dau seama si nu pot sa il deschid pentru ca vreau sa ofer pila cadou…
Nu mai rețin acest lucru :(.
Trimiteți un comentariu