Caleidoscop


   Cum stați cu pregătirile pentru Paște? Noi încă ne mai războim asupra meniului, așa e când o parte din familie e la dietă și nu știe dacă să opteze pentru ceva mai sănătos ori să se dezmețe ca tot românul. Că doar o dată e Paștele și ține 3 zile!

   


   Zilele acestea am tot experimentat cu prăjiturile. Am pregătit pentru prima oară castella, un chec japonez cu miere. Pufos ca un burete și numai bun de mâncat (tot!) cu un pahar de lapte. L-am pregătit după rețeta de aici, și l-am devorat în 10 minute. Pentru mai multe persoane, recomand să fie pregătit dublând cantitatea ingredientelor.
   


   Pentru că dilema meniului nu dădea semne de lămurire, discuțiile au continuat cu ținuta de Paște. Dacă nici de Revelion, atunci când am petrecut cu multe persoane necunoscute, nu am făcut mari eforturi la acest capitol, nici de data aceasta nu se va purta ceva festiv. Eu mi-am ales deja hainele, citind în prealabil prognoza. Prea cald nu o să fie, așa că nu o să mă aventurez în rochie. 


   Iepurașul mi-a făcut o vizită și mi-a adus ce i-am cerut, așa că duminică dimineață voi avea emoții doar în ceea ce privește cadoul pe care mi-l va da mama. Mai mult ca sigur va fi clasica plăsuță cu dulciuri, însă pentru mine ăsta e unul dintre cele mai așteptate cadouri. 


   Deși în weekend a fost foarte rece, stelele s-au văzut frumos și am îndurat frigul pentru a le admira. Am întâlnit o persoană cu o altfel de viziune asupra universului și am descoperit o mulțime de lucruri interesante despre aștrii cerești. Cineva zicea că își dă seama cât e de mic e doar uitându-se în sus și admirând cerul. Și așa e! Privind la cer realizezi că în fond toate realizările, lucrurile cumpărate, supărările sunt lipsite de importanță. Totul par mic când se petrece sub acest imens acoperiș înstelat. 
    

Comentarii

coco a spus…
o idee minunata checul acela!
ilda76 a spus…
Apropos de meniul pentru Pasti, e vreme buna de cand am vazut o reteta de salata - cu o abordare interesanta si... ma oftic ca nu am reusit sa o pun in practica! Poate se va intampla asta acum!

Mmmm, cu certitudine a fost o intalnire frumoasa cea despre care vorbesti! Ma simt mandra de faptul ca am dobandit si eu intelepciunea de a gandi in multe situatii in maniera pe care o expui! :)

Pupicei, draga mea Aurora!
Ilda
Lavender Thoughts
Claudia's Choice a spus…
eu inca sunt in tratative cu meniul, dar in linii mari e conturat!
cris a spus…
Noi am scapat de grija mesei, noua ne pregateste mami ceva bun, abia astept sa ajung acasa :)))
Eu nu m-am hotarat cu ce o sa ma imbrac pentru ca nu stiu cum o sa fie vremea, de fapt cred ca sigur imi iau o rochie, dar nu stiu care :))
Prajitura arata extraordinar, mereu incerci retete apetisante si imi faci pofta :D
Camelia Andrasescu a spus…
Eu plec la socrii asa ca nu gatesc nimic! Am fost in schimb de Florii pana la gat in pregatiri ca am avut musafiri. Aurora, e o placere intotdeauna sa te citesc! Te pup!
Toma Aurora a spus…
Coco, știi cât e de bun? Ceva senzațional de pufos și... mieros!
Toma Aurora a spus…
Ilda, ce rețetă? Nu ține doar pentru tine, mai ales că-i Săptămâna Mare :P!
Eu nu reușesc tot timpul să privesc lucrurile astfel, însă încerc pe cât pot să mă deconectez și să am o vizune de ansamblu. Cred că uneori anumite persoane intră în viața noastră tocmai pentru a ne aduce sprijinul necesat în astfel de momente, în care considerăm că nu există soluții și că e dificil să trecem peste un eșec.
Te pup cu drag!
Toma Aurora a spus…
L-am definitivat și noi, ieri. După lungi discuții, ne-am decis cine ce va prepara. De data asta eu am scăpat simplu, voi face doar tortul :D.
Toma Aurora a spus…
Cristina, noi n-am scăpat. Eu voi face tortul, iar Cătălina e însărcinată să facă vreo 2-3 prăjituri, plus drob. Și la noi mama va face mâncarea, nu ne comparăm cu ea la capitolul ăsta, nu ne iese nici pe departe deva așa bun.
O să vă arăt și ce tort am ales să fac, este o rețetă germană de tort de ciocolată cu vișine/cireșe amare! Pupici!
Toma Aurora a spus…
Camelia, la mulți ani pentru ziua de Florii!
Noi nu am avut niciun sărbătorit atunci, nu am pregătit nimic deosebit, dar recuperăm de Paște.
Te pup, Camelia, și-ți doresc sărbători fericite! Mulțumesc!