Top coat Astor pentru uscarea rapidă a ojei



    De când am început să folosesc din nou lac de unghii, după o pauză de câteva săptămâni, sunt de nedezlipit de lacul transparent de la Astor, cel care usucă lacul de unghii aproape instant, în doar câteva secunde de la aplicare. În privința luciului oferit unghiei poate că nu excelează, având rezultate medii, însă este minunat pentru uscarea rapidă a ojei, chiar și atunci când alegem s-o aplicăm în 2-3 straturi.
   Top coat-ul Already dry! se aplică precum un lac obișnuit, imediat după ce terminăm de colorat unghiile cu oja noastră preferată. Nu trebuie să așteptăm ca aceasta să se usuce, putem începe aplicarea direct peste oja umedă. Consistența sa este lichidă în ciocănel, însă începe să se transforme rapid în gel. Avem timp suficient să o aplicăm pe unghie; nu se îngroașă înainte de aplicare.
   După ce mă dau cu acest produs am observat că oja se întărește foarte rapid. Dacă oja e mai fluidă și o aplic în 2 straturi, uscarea completă are loc în câteva secunde. Dacă oja are o consistență mai groasă și o aplic tot în 2 straturi, atunci trebuie să aștept aproximativ un minut-două până ce se usucă în totalitate.
   În momentul aplicării, pensula lată a top coat-ului nu se colorează în nuanța ojei, așa cum am mai pățit cu alte lacuri de protecție. Nici măcar în cazul în care folosesc produsul peste ojă roșie.
   Am mai folosit produse pentru uscare rapidă în trecut, de tip lac ori spray, însă majoritatea mi s-au părut inutile și au redus puțin sau deloc timpul de uscare a ojei. 

   Însă și acest top coat, dealtfel minunat pentru uscarea rapiă a lacului de unghii, are câteva minusuri. Primul dintre el ar fi acela că trebuie folosit cu grijă dacă aveți o manichiură cu model. În acest caz treceți o singură dată cu pensula pe deasupra manichiurii. Nu de două ori, altfel vi se poate strica modelul de pe unghie. Apoi, deși acest lac transparent nu matifiază lacul de unghii, nici nu-i sporește luciul, iar dacă vă plac unghiile super lucioase atunci nu veți fi pe deplin mulțumite de el.
   Unele dintre noi subțiază ojele îngroșate folosindu-se de lac transparent, însă acest top coat nu e o alegere potrivită. Va face oja și mai greu de folosit, așa că trebuie folosit doar în scopul pentru care a fost creat.
    Prelungește rezistența ojei cu 1-2 zile. Cel puțin asta s-a întâmplat în cazul meu. În recenziile de pe blogurile din Germania, acolo unde produsul e foarte apreciat, fetele zic că are performanțe mai bune. Unele voci spun că este o variantă mai accesibilă a celebrului top coat Seche Vite și câteva persoane de pe Youtube l-au numit Sfântul Graal în materie de produse pentru uscarea rapidă a ojei.
   Top coat-ul se îndepărtează foarte ușor de pe unghie, cu dizolvant obișnuit.
    Puteți cumpăra acest produs din magazinele cu stand Astor (DM, de exemplu), unde costă în jur de 20 lei. Online, produsul este disponibil pe 1001cosmetice și Aoro la un preț de 15-16 lei. O sticluță conține 12 ml de produs transparent.

Comentarii

Roxana Scripca a spus…
Eu am un top coat de la Rimmel Finishing Touch 3D Plumping Top Coat si mi s-a parut ,,Wow '' , oja a stat pe unghii 7 zile in conditiile in care eu spal vase , gatesc si ma spal pe maini de milioane de ori pe zi , nu-mi venea sa cred , plus ca face ca cea mai ordinara oja de 3 lei sa arate ca un OPI :D
Georgiana a spus…
Foarte interesant! Am 2 sticlute de top coat acasa, asa ca nu imi "trebuie" un produs nou, dar il voi tine minte :)
Te pup, Aurora!
Criss a spus…
Nu am incercat niciunul pana acum, tot am folosit oja semipermanenta in ultimul timp pentru ca nu am rabdare deloc cand folosesc oja normala si tot timpul mi le stric pana sa se usuce, nu stiu cum reusesc :))
Toma Aurora a spus…
Roxana, mulțumesc pentru recomandare. Cu siguranță îl voi căuta. Am avut un lac de la Farmasi, foarte bun era pentru creșterea rezistenței ojei pe unghie, însă mirosea toxic.
Toma Aurora a spus…
Georgiana, eu nu mai aveam și m-am bucurat că l-am găsit pe acesta. Acum mai trebuie să iau unul pentru sporirea rezistenței ojei+ plus de luciu.
Pupici!
Toma Aurora a spus…
Criss, nu am încercat oja semipermanentă până în ziua de azi. Pe unghiile tale cât rezistă o astfel de manichiură semipermanentă?
Toma Aurora a spus…
Thank you, Diana!
I will check your page tonight! :)
Camelia Andrasescu a spus…
Eu folosesc o solutie de uscare rapida Nicole by OPI, luata cu 35 Ron din Marionnaud., care usuca foarte-foarte repede lacul de unghii. Se pune cu pipeta o picatura pe unghie si eu astept putin, dar uscarea e aproape instant.Sunt la a doua sticluta, deci imi place mult. E bine de stiut si de aceasta varianta, desi cred ca voi incerca si Seche Vite ca pea e laudat. Pupici
Claudia's Choice a spus…
o sa ma uit si eu dupa acest top coat, momentan folosesc spray-ul de la avon - bun, dar e loc de mai bun!
Mie imi plac lacurile pentru uscade rapida, am incercat mai multe, dar cel mai mult imi place Orly Sec'n Dry, usuca repede, da luciu si rezistenta. Am avut si Opi Rapidry, foarte bun, dar si-a schimbat consistenta fupa 6 luni, inacceptabil pentru un produs scump de altfel. Ma tenteaza CDN Vynilux.
Cred ca mai bine investesc intr-o baza si un topcoat decat in oje scumpe.
Suna bine si lacul tau, dar daca nu da luciu...
Toma Aurora a spus…
Camelia, mulțumesc pentru recomandare. Am văzut și eu produsul respectiv, însă nu l-am încercat.
Seche Vite e atât de lăudat și folosit, presupun că este foarte bun altfel nu se bucura de așa o popularitate.
Te pup!
Toma Aurora a spus…
Claudia, am avut și eu acel spray de la Avon, dar mi s-a părut cam uleios și nici nu usca foarte rapid oja, în cazul meu :(.
Toma Aurora a spus…
Adina, nu dă mult luciu, asta mă nemulțumește și pe mine puțin. Data viitoare voi lua ceva special pentru mărirea rezistenței și un plus de luciu, mai ales că vine vara și atunci am observat că aspectul lacului de unghii are mai mult de suferit din cauza soarelui și a apei. Merci pentru recomandarea făcută, am s-o țin minte!