Suplimente nutritive pentru ten

foto: NutraIngredients

    Multe femei sunt preocupate in permenenta de starea pielii lor, inca de la varsta fragedă a adolescentei. Initial se plang de imperfectiunile specificei perioadei, apoi de aparitia primelor semne ale îmbatranirii si mai apoi de ridurile profunde. Pe langa aceste nemultumiri ce tin de varsta femeii, se mai adauga si ingrijorarile legate de pigmentatia tenului, de inrosirea acestuia, de aspectul pielii din jurul ochilor. Rareori o sa intalnim o femeie multumita complet de pielea ei și la fel de rar o sa gasim una care sa nu se afle in cautarea solutiilor ce pot duce la tratarea problemelor cu care se confrunta.

    Si eu, ca multe alte fete, am cheltuit bani seriosi pe creme hidratante, pe tratamente, pe masti ce promiteau marea cu sarea, iar de multe ori efectele acestor produse fie erau modeste, fie nu apareau decat pe perioada utilizarii respectivelor creme. Insă de aproape un an, din vara lui 2014 mai precis, am simplificat foarte mult rutina zilnica de ingrijire, iar tenul meu arata mai bine, desi mai exista pe suprafata sa pete lasate in urma de cosuri.
   Astfel, am ajuns sa folosesc doar gel de curatare si un ser exfoliant cu AHA, pe care le-am completat cu tratamente naturale: masti cu miere, ape florale folosite uneori pe post de apa tonica. Ceea ce consider eu ca a dus la imbunatatirea conditiei tenului au fost cei 2 litri de apa pe care îi consum zilnic și suplimentele pe care le iau si pe care imi place sa le alternez. Se stie doar ca aspectul pielii noastre depinde prea putin de stratul superficial pe care actioneaza cremele, si este legat mai mult de buna functionare a organismului nostru.
   Daca pe perioada iernii am luat fier, vitamina E și extract de gotu kola, acum, ca a sosit primavara, am început să consum vitamina C, biotina și betacaroten. Vitamina C pentru ca vremea e capricioasa si vreau sa reduc posibilitatea de a raci, dar si pentru că aceasta vitamina ofera stralucire si un aspect sanatos tenului. Biotina pentru par și unghii, dar și pentru prevenirea aparitiei primelor riduri și betacaroten pentru a proteja pielea de agresiunea soarelui.
   In caz ca sunteti mai comode si nu doriti sa duceti grija mai multor flacoane, exista pe piata suplimente nutritive sub forma unui complex de vitamine si minerale, cu ajutorul carora puteti rezolva diferite probleme ale tenului. Daca in farmaciile din preajma voastra, oferta pentru astfel de produse nu este una variata, puteți apela la varianta unei comenzi online. Aoro.ro are in aceasta perioada preturi bune pentru suplimente nutritive pentru ten, comercializand produse accesibile in functie de bugetul disponibil.


   Printre variantele accesibile se numara uleiul de ciubotica cucului (43 lei), îmbogatit cu beta-caroten. Ciubotica cucului este o planta folosita pentru tratarea dezechilibrelor hormonale, de aceea este recomandat sa fie consumata de catre femeile tinere ce se confrunta cu acneea. Se stie ca in tinerete, principala cauza a aparitiei cosurilor sunt tocmai tulburarile hormonale si de aceea tratamentele externe dau roade foarte rar. 


   Pentru persoanele ce se confrunta cu probleme precum psoriazis sau ciuperci de piele, precum si diferite forme de iritatie locala, capsulele cu ulei de argan (68 lei/60 capsule), promit o vindecare a acestora în 8 saptamani de tratament constant. Uleiul de argan este cunoscut, de asemenea, si pentru calitatea sa de a proteja pielea impotriva imbatranirii.


   O varianta mai scumpa, adresata celor ce lupta cu ridurile profunde, sunt capsulele Inneov Pre-Hyaluron (185 lei). Este necesar ca acest supliment nutritiv sa fie luat vreme de 4 luni pentru a se obtine rezultatele maxime. Se spune ca datorita continutului sporit de glucozamina din aceste capsule, ridurile sunt umplute din interior, pe termen lung. Glucozamina este utilizata, în general, pentru tratarea artritei, acesta reușind sa duca la formarea cartilajului ce asigura amortizarea la capetele oaselor. Este vorba, asadar, de un ingredient activ puternic. 
   O lista a celor mai importante suplimente nutrtive pentru piele găsiți online pe Webmb. Vitaminele C, E, B, dar si coenzima Q10 sunt puse la loc de cinste, insa lista e completată de multe altele. Nu uitati, pe langa consumul acestor suplimente, este esential sa va hidratati bine. Acest lucru e mai important decat aplicarea oricarei creme minune, pentru ca apa ofera pielii un aspect neted si o fereste de uscare. Tot ea, elimina toxinele din corp, iar astfel scade numarul cosurilor si al iritatiilor aparute pe piele. 
   Pe final, un mic truc: dimineata, pe stomacul gol, beau o cana mare de apa, de 300-500 ml. Eu îl numesc „dus intern” pentru ca imi invioreaza instant pielea!
   

Comentarii

ViataAreGust a spus…
Suplimentele nutritive sunt foarte importante intr-o dieta echilibrata, pentru ca oricat de mult ne dorim, nu reusim sa asimilam toti nutrientii necesari doar din ceea ce mancam.
Mihaela Pojogu a spus…
Un pahar de apa la trezire si un altul la culcare, cate unul inainte de fiecare masa cu 30 minute fac iau si eu, da, e foarte importanta apa ca restul sa functioneze.
xoxo
All that beauty a spus…
Eu am folosit coenzima Q10, insa ce ne-ai prezentat in acest articol mi se pare tare interesant, in special uleiul de ciubotica cucului. xo
Claudia's Choice a spus…
momentan folosesc magneziu si capsule de gelatina , iar seara ulei de peste.
Toma Aurora a spus…
Andreea, așa este. Eu nu pot să iau suficient calciu doar din alimentație, de exemplu.
Toma Aurora a spus…
Miha, apa e și cea mai bună armă pentru celulită, am uitat să precizez asta!
Pupici!
Toma Aurora a spus…
Simona, coenzima am comandat-o și eu de pe Iherb, țin minte. Și am mai luat ceva antirid în trecut, de pe același site, ceva cu colagen marin.
Te pup!
Toma Aurora a spus…
Claudia, de azi am început și eu să iau magneziu. Cică ar fi bun pentru astenie. Eu nu mă resimt primăvara de obicei, dar anul ăsta am pățit-o :D.