Parfumuri pe care le prefer primăvara



   Iubesc parfumurile foarte puternice și persistente, însă de când a sosit primăvara am început să le alternez cu cele mai subtile, cu iz delicat de flori. Azi voi face un top 3 al esențelor de primăvară, ghidându-mă strict după frecvența cu care am folosit parfumurile în ultimele săptămâni.


  În cap de listă voi poziționa Nanette Lepore, un parfum pe care l-am cumpărat de pe Strawberry, în urmă cu ceva timp. Costă în jur de 170 lei, la reducere, și eu îl consider o alternativă mai ieftină a celebrului J'Adore. Sora mea a folosit J'Adore o perioadă, iar eu îl mai împrumutam de la ea când ieșeam seara. Mi se părea un parfum elegant, feminin. Așa este și Nanette Lepore, un amestec floral-fructat de trandafir, piersică și iasomie. Rezistă foarte bine pe piele, de dimineața până seara. Din păcate la noi nu l-am văzut prin magazine.


   Locul doi este ocupat de Moment de Bonheur, un parfum Yves Rocher pe care multe dintre voi îl cunoașteți. Miroase tot a trandafiri, însă aroma sa este una „verde”, în sensul că e completată de note verzi și nu de unele fructate, ca în cazul Nanette Lepore. Rezistența sa este medie, 5-6 ore îl simt pe piele, apoi aplic iar 2-3 pufuri.


   Moment de Bonheur este oferit adesea cadou pentru comenzi pe site-ul Yves Rocher. Chiar și acum este oferit pentru comenzi mai mari de 99 lei, alături de alte surprize cosmetice. Oferta este cea de mai sus, este de actualitate și o găsiți AICI.
   Din gama parfumului eu am folosit și laptele de corp și gelul de duș. Gelul de duș nu m-a convins să-l cumpăr pentru a doua oară, pentru că era foarte puțin parfumat, însă laptele de corp l-am luat în mai multe rânduri, de regulă din oferte cu 40-50% reducere.



   Deși l-am așezat pe ultima treaptă a podiumului, Flora Nymphea, una dintre apele alegorice de la Guerlain, se numără printre cele două parfumuri-semnătură ale mele (se poate să am mai mult de unul?), alături de Angel- Th. Mugler. Însă nu l-am folosit des în luna martie, de aici și poziția nr. 3. Miroase a miere și a flori de portocal, este un parfum destul de dulce, însă nu în genul celor gurmande. Rezistă binișor pe piele, 5-6 ore, ca și Moment de Bonheur. Tot de pe Strawberry l-am comandat, în urmă cu un an, în varianta de 125 ml. 
   La noi se găsește pe Aoro.ro (102 lei/75 ml). De pe Aoro am luat de două ori parfumuri. Prima oară am dat peste unul original, a doua oară nu am găsit codul parfumului când l-am verificat pe CheckCosmetic.net și de atunci nu am mai comandat decât cosmetice de pe site. Cu ele n-au fost probleme. Comparativ, pe Strawberry același parfum costă 255 lei în varianta de 75 ml. Când l-am achiziționat avea un preț redus.

   Voi ce parfumuri preferați primăvara? 

Comentarii

ilda76 a spus…
:) Eu cu greu il tolerez pe La vie est belle - desi il iubesc!!! La J'adore, Angel & co. nu am cum nici sa gandesc! Am o prietena al carei parfum-semnatura este chiar cel din urma mentionat; pe ea miroase minunat, de un firesc desavarsit!
Dintre cele trei din topul tau, cu Moment de Bonheur ma impac excelent si imi da o dispozitie minunata sa-l port!
Apropos de parfumuri-semnatura, la mine s-au tot schimbat de-a lungul timpului! Asta inseamna ca, de fapt, nu au avut acest statut, nu-i asa?! :)

Pup, draga mea Aurora!
Ilda
Lavender Thoughts
ilda76 a spus…
Offf, m-am lasat de ganduri si am omis raspunsul la intrebarea ta: in aceasta perioada, my top 3 cuprinde:
1. Signature - Beckham (beauty box Pick N Dazzle)
2. Valentina - Valentino
3. Comme une evidence - Yves Rocher
Si... pentru ca un al 4-lea tipa pe-aici dupa mine, revoltat ca nu l-am luat in calcul:
Fairy Juice blue - Naf Naf (beauty box Douglas)

Pupici parfumati! :)
Lorena's blog a spus…
Eu am avut o mostra din Flora Nymphea dar nu mi-a placut deloc, nu stiu de ce... Ce-i drept si eu as prefera acest parfum pentru primavara, cred ca am intuit niste note ierboase, daca exista asa ceva. ;))
Primavara prefer Daisy de la Marc Jacobs, Naturelle de la Yves Rocher dar si parfumurile din gamele Un matin au jardin!asa frumos arata ambalaujl parfumelului Nanette Lepore! e fantastic!
Te pup!
Cleo
Toma Aurora a spus…
Ilda, iar fugi de parfumuri dulci?
Angel e și parfumul semnătură al prietenului Cătălinei, îți imaginezi ce război ducem și cât de tentați suntem să ne șterpelim unul altuia sticluța.
Moment de Bonheur mi se pare că-și merită numele, parcă ar conține esență de fericire. Nu e ostentativ, are ceva numai al lui, asta nu poate nega nimeni. Eu l-aș recunoaște dintr-o mie.
Eu zic că unele persoane pur și simplu au mai multe semnături când vine vorba de esențe parfumate!!!
Toma Aurora a spus…
Un plus și de la mine pentru Comme une Evidence, e un parfum ce-i vine mănușă femeii primăvara. Signature nu știu cum miroase, parcă l-am văzut în DM, la raftul cu parfumuri. Obligatoriu îl miros când trec, trebuie să aflu de ce l-ai pus pe primul loc!
Toma Aurora a spus…
Lorena, există! Eu în Moment de Bonheur am detectat niște note ierboase, verzi. Știi cum e cu parfumurile? Mi-a mai zis cineva că nu suportă Flora Nymphea, așa că depinde de preferințe.
Te pup!
Toma Aurora a spus…
Cleo, dintre cele două am avut Naturelle și mi-a plăcut, deși era foarte fresh. Minusul era faptul că pe pielea mea nu persista. Din gama Un matin au jardin nu am mai folosit ceva de multă vreme. Parfumul cu liliac, în varianta veche-veche, mi-a plăcut foarte tare!
Roxana Scripca a spus…
Buna Aurora,
Eu inca folosesc parfumurile de iarna pentru ca mi se pare inca frig pentru cele light de vara :D
Euphoria C.Klein, Belle D'Opium YSL, Gwen Stefani L. Asta de la Gwen Stefani nu prea imi place , mi se pare un pic ciudat , uneori e placut alteori mi se pare ca miros naspa cu el ca se modifica aroma cumva neavantajos pentru mine...aduce un pic a zambile ?!
Apropos de site-ul ala de verificari , nu stiu ce sa zic , eu am un Chanel Coco Mademoisele Made in USA primit cadou de la o matusa de-a sotului care traieste in America si mi l-a adus cand a fost in Romania in vizita , sigur e original pentru ca mirosi 3 zile daca nu faci dus , dar nu are niciun cod , am gasit niste cifre pe acolo dar nu erau de gasit nici alea pe site ,,ha ha cred ca am bagat de fapt codul postal al NY .... codurile astea poate sunt introduse doar pentru produse fabricate in Europa ?...sau poate o fi parfumul prea vechi ....pe vremea cand nu bagau coduri...crezi ca un Guerlain vintage are cod ?....Of grea dilema , nu exista pe aici nimeni care lucreaza la fabrica de parfumuri sa ne lamureasca....?:D
Roxana Scripca a spus…
Ah am uitat sa zic totusi ce parfumuri prefer primavara...de la Yves Rocher apa de toaleta cu liliac , mi se pare perfecta pentru anotimpul florilor si mai spre vara asa tot de la Yves Rocher Tendre Jasmin:)
Toma Aurora a spus…
Bună, Roxana!
Unele parfumuri nu au cod decât pe cutie, altele îl au lipit pe o etichetă mică pe fundul sticlei. Acea etichetă se dezlipește în timp, poate a ta s-a pierdut. Nu cred că e vorba de un fake atâta timp cât parfumul rezistă atât de bine pe piele. Cel de pe Aoro căruia nu i-am găsit codul persistă foarte puțin, în jur de două ore. Din cauza asta l-am suspectat și am căutat cu atenție codul. Ciudat e faptul că ambele parfumuri erau fabricate de același brand, Jesus del Pozo.
Cât despre parfumurile vintage, acelea cel mai sigur n-au cod. Pe vremea aia nici nu se făceau replici. Poate pe cutie să le fi trecut un număr, ca să țină evidența sticluțelor vândute :D.
Toma Aurora a spus…
De apa aceea cu miros de liliac îi ziceam și Cleopatrei. În varianta veche, cea cu sticlă mov, mi se părea net superioară celei actuale. Rezista mai bine pe piele, iar aroma de liliac era autentică.
Îți mulțumesc pentru vizită. Roxana, și pentru comentarii!
Claudia's Choice a spus…
inca n-am trecut la parfumuri primavaratice, vremea este inca destul de racoroase, si momentan folosesc Little Black Dress - iubirea mea veche de la Avon. In cutiuta cu parfumuri ma asteapta cuminte Moment de Bonheur, lasat in asteptare de anul trecut, de prin toamna. Am avut J`Adore - si originalul, si un dupe luat din Kaufland, si mi s-a parut a fi ideal pentru primavara. Si mai vreau sa folosesc primavara asta si apa de toaleta cu liliac de la YR, ca si ea ma asteapta cuminte!
Unknown a spus…
In fiecare primavara imi cumpar acelasi parfum: Armani Diamonds. Nu e neaparat un parfum floral insa ma inebuneste aroma lui printre razele soarelui. Anul acesta este prima data cand il comand onlin (aoro.ro) si sunt multumita de produs.
Toma Aurora a spus…
Flori, este frumos să ai un favorit. Eu foarte rar cumpăr un parfum pentru a doua oară, Angel e una dintre puținele excepții, însă pentru primăvară este prea puternic. Mă bucur să aud că ai avut o experineță bună cu Aoro. Nici eu nu am avut probleme cu ei, însă cel mai adesea am cumpărat cosmetice. Produsele pentru păr, de pildă, sunt cam la jumătate de preț față de saloane.
Toma Aurora a spus…
Claudia, o prietenă bună folosește LBD încă din liceu. E un parfum elegant și persistent,așa mi-l amintesc!
Mi-a plăcut și mie JAdore, atunci când l-am folosit de la sora mea, e un parfum discret, dar încântător.