Vopsea Nectra Color (468 Șaten Ciocolatiu)


     Despre vopseaua cu amoniac, în teorie, s-a zis numai de bine. Că e blândă cu firul de păr, că mai rar produce alergii, că lasă părul lucios și mătăsos, ba chiar că ar rezista destul de bine pe podoaba capilară. În practică lucrurile stau puțin diferit și azi vă povestesc despre o altă vopsea fără amoniac pe care eu n-am s-o mai folosesc pe viitor. Numele ei: Nectra Color, de la Schwarzkopf.

    Nectra Color e o vopsea obișnuită, o vopsea de la raft, ce promite o colorare permananetă a părului fără a fi nevoie să trecem prin focul amoniacului. Costă în jur de 25-30 lei, în funcție de locul din care o cumpărați, iar eu am ales nuanța 468 Șaten Ciocolatiu pentru o primă încercare.



    Pentru un păr de lungime medie un singur tub e suficient pentru a acoperi toate șuvițele de păr. Amestecul, ca și consistență dar și ca miros, mi s-a părut că se asemănă cu dovleacul pentru plăcintă. Destul de dens, dar ușor de întins, cu miros delicat, plăcut. În momentul aplicării nu am simțit acel miros deranjant, ca în cazul vopselelor cu amoniac. Nu, aplicarea a decurs excelent!
    La fel și clătirea, vopseaua s-a clătit ca o mască de păr, fără să coloreze prea tare apa și fără să fie nevoie să insist pentru a o îndepărta de la rădăcină. A urmat apoi aplicarea tratamentului post-vopsire, un balsam foarte parfumat, frumos mirositor, pe care l-am lăsat să acționeze 2-3 minute, iar apoi l-am clătit și pe acesta cu ușurință.
   Prima concluzie: aplicare foarte simplă, procedeu curat de vopsire, nicio bluză afectată și menită să ia calea tomberonului. Nota 10+ pentru vopseaua Nectra Color, din acest punct de vedere.


înainte/după

    După care au urmat părțile proaste. Părul, după vopsire, a devenit ceva mai aspru, cu un aspect general tern. A fost nevoie să-mi tund vârfurile, pentru că deveniseră foarte uscate. În fotografia de mai sus puteți vedea cum arată părul înainte și după vopsire. Poza după e făcută azi, la două săptămâni de la vopsire. Inițial părul eram mult mai închis la culoare, aproape brunet, dar după doar 2 spălări vopseaua s-a estompat vizibil și nu cred că mai durează mult până o să dispară de tot.
   Vă rog să treceți cu vederea părul ciufulit, însă e destul de nărăvaș și se ciufulește atunci când îl port împletit.
    Concluzia finală: deși aplicarea acestei vopsele e o reală plăcere, n-am să cumpăr produsul din nou pentru că îmi usucă tare firul de păr și nici nu găsesc culoarea a fi foarte rezistentă pe părul meu.

Comentarii

Unknown a spus…
Cred ca nu e nimic mai neplacut decat sa dai bani pe un produs care iti usuca parul ! De aceea imi este frica sa ma vopsesc singura acasa!
Pupici
Claudia's Choice a spus…
frumoasa culoarea, pacat de efect!
Toma Aurora a spus…
Sorana, singurele experiențe neplăcute avute cu vopsitul acasă au avut legătură numai cu vopselele fără amoniac. În rest totul a decurs ok, mai bine alegeam o vopsea pe care am mai folosit-o și renunțam la experimentat :).
Toma Aurora a spus…
Claudia, măcar o să stau departe de ea de acum înainte.
Anonim a spus…
Prefer vopselele profesionale pt ca nu lasa parul uscat si nici nu ai surprize in privinta culorii, folosesc de ceva timp Imperity este ieftina la pret si ma impac foarte bine cu ea. Am folosit o singura data Nectra si am fost foarte dezamagita, fiind fara amoniac nu are putere de dechidere si dureaza putin. Cred ca se potriveste persoanelor ce nu vor o schimbare radicala de culoare.
Un truc ce il folosesc pt a fii sigura ca parul nu ramane uscat dupa vopsire, pun in vopsea putin balsam de par.
Toma Aurora a spus…
Corina, mulțumesc pentru trucul împărtășit. Eu uneori mă dau cu ulei de cocos pe vârfuri înainte de vopsire, în special atunci când folosesc vopsea de păr ce conține decolorant mai puternic. Vopseaua Imperity se găsește cumva și în magazinele fizice?
Anonim a spus…
Cu placere, intradevar este bun si uleiul pt ca protejeaza. Vopseaua Imperity o iau de pe net, nu am vazut niciunde in magazine. Fara cu intentia sa fac publicitate siteul de pe care iau se numeste supernail.ro, au catalog cu nuantele acolo si imi convine ca au transportul prin posta la un pret rezonabil. Nu poti selecta nuanta cand cumperi dar eu o trec la comentarii comanda. Nu stiu daca stii dar la vopselele profesionale oxidantul se cumpara separat, eu mi-am luat o sticla mare 1200 ml :) sa imi ajunga tot anul.
Stiu ca magazinele abunda de vopsele care mai de care, dar in timp m-am convins ca nu se compara cu vopsele profesionale si chiar merita chiar transport.
Eu locuiesc intr-un oras mic de provincie dar am gasit in magazin vopsea profesionala de la Bes si Yellow, cu siguranta ar trebui sa fie undeva si la tine in oras, daca nu poate cunosti pe cineva care lucreaza la salon si sa iti procure vopsea. Sper sa iti fie cu folos informatiile :)
Toma Aurora a spus…
Mulțumesc tare mult pentru indicații. Din păcate pe site văd că nu este disponibilă această vopsea, nu poate fi adăugată în coșul de cumpărături, dar am să caut Bes, căci știu că se găsește pe la noi, cel puțin oxidantul îl văd mai peste tot prin magazinele de cartier. Sunt foarte curioasă, nu am folosit vopsea profesională până acum, mă gândeam că nu exista variante așa accesibile, auzisem doar de Koleston, Inoa.
O seară plăcută și îți mulțumesc încă o dată!
Anonim a spus…
Trebuie sa intri la frizerie & coafura mai exact aici
http://www.supernail.ro/index.php?page=details&prod=866&cat=43&group=3
Mai poti incerca si pe barnacosmetics.ro.
Bes este bun dar nu stiu de ce tot Imperity imi place mai mult :)
Cu placere si o seara placuta si tie!
Eu am avut experienta similara cu L'Oreal Casting, si alta vopsea fara amoniac ce nu mi-a placut e Olia, care mi-a zapacit scalpul.
Raman acum la L'Oreal Recital Preference, nu mai schimb nici nuanta. :D
carmen a spus…
Mie mi-a plăcut şi folosesc în continuare Nectra Color fără amoniac. Este incomparabil mai bună decât multe vopsele de păr, inclusiv decât L"oreal. Ca trucuri de vopsit. Înainte cu o săptămână de a mă vopsi dau pe păr cu ulei de ricin amestecat cu argan. Las pe păr 2-3 ore şi mă spăl normal. Chiar după spălare mai rămâne pe păr puţin ulei aşa că la vopsire numai bine protejează părul şi este lucios şi gros. Vopseaua ţine pe păr şi 4 săptămâni fără sa îşi piardă aşa repede pigmentul. Nu ştiu ce s-a întâmplat pe părul tău Aurora. Poate erai la ciclu, poate erai stresată, poate nu ai respectat timpul indicat. Vopseaua asta îmi place. Folosesc nuanţa alună şi nuga. O lună una o lună alta şi părul are suviţe diferite f. frumos.Părul este sănătos şi moale deşi am 50 de ani. Chiar mi-am făcut rezerve că am prins o promoţie de 2 cutii la 25 de lei. Sunt mulţumită
Anonim a spus…
De ce nu se mai gaseste aceasta vopsea pe piata? Nu am gasit o in nici un magazine(: Sti ceva despre asta? Sau de unde as mai putea sa o cumpar?
Monica
Toma Aurora a spus…
Bună!
Nu știu ce răspuns să-ți ofer, nu am mai folosit această vopsea în ultima perioadă.
Anonim a spus…
Eu am cumparat ieri de la Cora
Unknown a spus…
Buna dupa parerea ta care vopsea e mai buna Nectra color sau Garnier Olia?,referitor la conditia parului si la cat dureaza culoarea,nu la puterea de decolorare sau de acoperire a firelor albe.
Sabina,mersi anticipat :D
Toma Aurora a spus…
Bună!
Garnier Olia mi se pare mai bună dintre cele două.