TAG: Get to know me!



   Înainte de a răspunde întrebărilor ce alcătuiesc acest chestionar, se cuvine să mulțumesc colegelor care m-au nominalizat, Georgiana, Larisa și Gabriela. Îmi plac aceste tag-uri ce au obiceiul să circule periodic în blogosferă și încerc să onorez fiecare invitație primită de a le completa. 

   1. Unde te-ai născut?
   M-am născut în Pucioasa, însă de fel sunt dintr-o localitate apropiată, Brănești. Nu pot spune că-mi iubesc peste măsură localitatea în care am crescut, însă știu sigur că-mi plac pădurile din jurul ei. Apoi m-am mutat în București, de câteva ori. Am plecat, m-am întors, tot așa. Nu-mi mai place acolo, caut un oraș în care să mă simt stăpână absolută pe timpul meu.

   2.Ai fost numită după cineva?
   După marea iubire din tinerețea tatălui meu, Aura. Din câte știu eu, ea nu l-a iubit, a fost o dragoste neîmpărtășită. Multă lume consideră că e ceva nefiresc să botezi copilul după o fostă iubire, însă sunt convinsă că mulți bărbați fac asta în secret. Asta pentru că mai știu câteva cazuri.

   3.Ai frați/surori?
   O soră mai mică cu un an, Cătălina. Deși nu era, a devenit prietena mea cea mai bună. Împreună facem tot felul de planuri și aș fi bucuroasă ca după ce ne vom căsători să rămânem la fel de apropiate.

   4.Ești sarcastică?
   Foarte rar și doar cu persoanele foarte apropiate, acelea care nu s-ar supăra dacă aș fi puțin răutăcioasă în anumite situații. Mai mult, n-am niciun prieten bun care se folosește în mod constant de sarcasm. Mi se pare cumva că ironia e mai nasoală decât o răutate gratuită aruncată cuiva. Una e să-ți dai cu părerea, iar părerea ta să fie una răutăcioasă, și alta e treaba cu batjocura asta fină, cosiderată de mulți un soi de calitate.

   5.Care este primul lucru pe care-l observi la o persoană?
   Părul. Și alunițele sau pistruii, dacă există.

   6. Preferi filmele cu final fericit sau pe cele horror?
   Prefer dramele, filmele horror, filmele de război, filmele cu un conținut ridicat de violență, filmele sadice (cu excepția acelora în agresiunea îmbracă o formă sexuală), așa că pot spune că nu-s o împătimită a finalurilor fericite. Acest lucru contrastează cu firea mea, eu fiind optimistă și încrezătoare că orice situație reală se va încheia cu bine.

   7. Care este aroma ta preferată?
   Îmi plac multe arome, însă favorita mea este cea a mierii.

   8. Ai animale de companie?
   Da, am 3 câini și 3 pisici. Iubesc animalele și urăsc oamenii care lovesc animalele. Deși se zice că nu e bine să-i urăști pe alții, vă spun sincer că i-aș executa fără să stau pe gânduri, dacă mi-ar sta în putere. Nu mi se pare inuman actul în sine, acela de a lovi, cât mi se pare de crudă plăcerea aceasta bolnavă de a chinui pe cineva mai mic, fără apărare. Prin liceu ieșeam cu un rocker foarte simpatic, brun, cu ochii albaștri, de care m-am despărțit instant după ce mi-a povestit că lovește câinii cu mașina, din plăcere. Asta după ce a lovit unul chiar în fața mea.
   Nu sunt genul de persoană care să cocoloșească animalele, să le spele tot timpul și să le pupe, dar nu îmi place să le știu deranjate în traiul lor.

   9. Preferi calculatorul sau televizorul?
   Între ele două aș alege calculatorul, însă mă uit în fiecare seară la știri la tv, deci are și televizorul importanța sa.

   10. Care sunt cerealele tale favorite?
   Atunci când mănânc cereale amestec o jumătate de pungă cu o jumătate de sticlă de lapte, ca să mă satur. Asta pentru că îmi plac mult cerealele, Nesquik, Cheerios și Cookies Crisp fiind favoritele mele. Uneori mănânc și seara cereale, în aceeași cantitate. Povesteam cu un amic, pe vremea când eram la amândoi la dietă, că în ziua de pauză, care de regulă era duminica, amândoi mâncam câte un castron xxl de cereale, la cină.
   Nu mănânc cereale vara, atunci când aproape orice masă constă în roșii cu brânză și pâine de casă.

   11. Ce hobby-uri ai?
   Îmi place să scriu (legat de asta, o carte pentru copii este working în progress, sper să iasă de sub tipar anul acesta), să citesc, să postez pe blog și să fac cumpărături. 
    O mică pasiune e să petrec timpul seara pe Pinterest, este singura platformă socială pe care stau mai mult de un sfert de ceas. Nu sunt prea activă pe rețelele de socializare, iar acolo discut doar cu prietenii. Unii zic că nu e firesc pentru un blogger să fie așa neghiob, să nu aibă Instagram și să nu folosească Twitter, însă prea puțin cântărește asta pentru mine. Pe Pinterest găsesc rețete simple, fotografii cu ținute, coafuri și modele de manichuiră după care mă inspir.
    Unii dintre voi știu deja că-mi place lucrul manual și mă bucur că în continuare Muzeul Țăranului Român ne-a păstrat pe lista de colaboratori, pe mine și pe sora mea, deși nu mai suntem așa dedicate ca în trecut. Dacă tot am ajuns aici, trebuie să mărturisesc că-mi place să-mi modific hainele, atunci când e cazul. Să scurtez blugii, să cos un tiv, tot soiul de mărunțișuri de acest gen.
   Fac des aerobic, uneori merg și la sală, însă e mai mult un hobby forțat, nu pot spune că-mi face o plăcere deosebită. În schimb îmi place să alerg, simt că mă deconectez.

   12. Dacă ai fi o altă persoană, ai fi prietenă cu tine?
   Cred că da. Sunt o persoană prietenoasă și nu caut să știu multe despre o persoană înainte de a mă împrieteni cu ea. De asemenea, sunt tolerantă și trec cu vederea viciile, capriciile, defectele celor din jurul meu. Aș putea spune că prind mai repede drag de aceste persoane, în speranța de a descoperi partea lor bună. Și chiar dacă uneori acest lucru nu se întâmplă, nu pot spune că am fost vreodată necăjită de alegerile pe care le-am făcut.
   Faptul că sunt prietenoasă, mă ajută atunci când scriu. Mă inspir din relațiile mele cu oamenii și din poveștile lor de viață. Dacă m-aș limita în a-mi alege prietenii după anumite criterii, aș fi nevoită să inventez tot soiul de snoave și știm cu toții că nimic nu bate realitate, aceasta fiind suculentă și greu de scontat.

   Cam asta ar fi tot, dragii mei. Am evitat să răspund întrebărilor pe care le-am considerat a fi foarte intime, încerc să păstrez o doză de mister :). Cine are blog și n-a completat încă tag-ul, e invitatul meu s-o facă, chiar mi-ar face o reală plăcere să citesc lucruri noi despre oricare dintre voi.

Comentarii

Gutu Bianca Lucia a spus…
am gasit cateva puncte comune mai ales cea cu animalele, le iubesc si i-as bate pe cei care le chinuie..adevarul este ca mai mila imi este de animale deact de oameni..stiu ca suna ciudat dar asta este
Alice wonders a spus…
Vai, ce m-am regasit! Gandesc la fel despre animale, uneori sufar mai mult decat ar trebui din cauza asta. Mi-a fiert sangele in vene citind povestea cu dl. rocker. Cat despre carti, am si eu in plan una tot pentru copii. Acum cativa ani n-as fi zis ca ma va preocupa subiectul, dar iata-ma.
Camelia a spus…
Violenta impotriva animalelor este unul dintre putinele lucruri care imi intuneca mintea si m-am regasit perfect in executia aia. :)
Dorina a spus…
Uuuu, prima carte! <3 Abia astept sa o citesc! Daca ai sti ce entuziasmata sunt! :)
M-au amuzat cateva raspunsuri (aia cu cerealele in special :P), am aflat cateva lucruri noi despre tine. Cateva le stiam deja :)
Mi-ar placea sa stai in Bucuresti, cred ca ne-am imprieteni. Sau cel putin asa cred eu :))) Poate sunt ca tatal tau si Aura si dragostea neimpartasita :)))
Te pup! :*
Toma Aurora a spus…
Dorinuța, nu este prima. Dar va fi prima pentru copii, iar asta mă entuziasmează și pe mine. Eu sunt sigură că ne-am împrieteni și poate pe viitor am să mă mut înapoi. Nu exclud asta, Cătă zice mereu că eu asta îmi doresc în secret :)).
Pupicei!
Toma Aurora a spus…
Camelia, a fost gândul meu cel mai sincer. Nu știam cum s-o spun mai delicat.
Toma Aurora a spus…
Alice, i se punea Dracul. Eu credeam că din cauză că avea o frumusețe stranie, dar se pare că era drac din mai multe puncte de vedere.
Multă baftă, Alice, să fie un succes și să-ți găsești toată inspirația de care ai nevoie. Eu am s-o cumpăr negreșit!
Toma Aurora a spus…
Bianca, mie îmi e milă și de unii și de alții, atâta vreme cât sunt chinuiți sau suferă :( .
Ira a spus…
Imi plac raspunsurile tale si ma bucur ca am mai aflat cate ceva despre tine.
Sunt perfect de acord cu ceea ce ai spus despre sarcasm :)
Unknown a spus…
Nu degeaba se spune ca un caine si-ar da si viata pentru stapan!
A mai aparut motanelul Manusa? M-a intrebat si mama, ca ii spusesem:)
Anonim a spus…
Esti tare dulce...
Dci silueta aia spectaculoasa cu cereale se tine?? Pai si acum spui? Ca dieta cu cereale pot sa tin si io. :)

Nu stiam despre colaborarea cu Muzeul Taranului, despre carte si despre iubirea secreta. Adica nu stiam despre nimic, dar astea m-au intrigat cel mai tare. O sa iti mai spun inca o data ce simpatica imi esti( ( de la prima vedere...ceea ce nu mi se prea intampla) si ce mult ma bucur ca am avut ocazia sa te intalnesc personal. Imi dau seama, scriind, ca nu stiu nici macar cati ani ai... Te imbratisez cu drag!
Toma Aurora a spus…
Ira, mulțumesc pentru feedback! :D
Toma Aurora a spus…
Dana, fac destul de mult sport, să știi. Cred că din pricina asta nu se cunoaște. Plus, la anii mei (26) se slăbește mai ușor și după un dezmăț din ăsta am grijă ce mănânc în ziua următoare.
Mulțumesc pentru vizită, dragă Dana, și eu te-am simpatizat din prima clipă, aveam senzația că te cunosc deja. Poate și din pricină că-ți citeam blogul. Tu fiind o fire foarte deschisă, veselă, lași oamenii să te cunoască mai bine. Însă în realitate mi s-a părut că ai și mai mult umor decât pe blog.
Toma Aurora a spus…
Dragă Brîndu, nu a apărut micuțul :(. Iar acum ni s-a pus pata pe pisica unui vecin, ce seamănă cu el. Cătălina vrea s-o răpească, dar vecinul e mai ceva ca Sherlock Holmes și sigur și-ar da seama cine-i hoțul. Săracul Mănușă, n-o să aflăm niciodată cum s-a prăpădit :(.
Camelia a spus…
Și eu sunt fană seriale dramatice, plâng mereu cu jale :)) Dar prefer acel happy end. Oh, iar cu atâtea animăluțe sigur e o familie mare și fericită! Cât despre cărticică - așteptăm cu drag să ne alintăm și noi suflețelul de copil. :)

www.camelianita.ro
Unknown a spus…
Prin intermediul acestui articol, am descoperit câteva lucruri plăcute despre tine. Mă bucur să văd că ești o persoană sufletistă! :*
Alice wonders a spus…
Asemenea, draga mea!
Ella a spus…
Îmi ești și mai dragă acum, după ce am citit aceste rânduri!
M-am regăsit în multe din idei, în special la partea cu animalele. Nu pot să îi înțeleg pe oamenii care au o astfel de plăcere, chiar ar merita executați sau cel puțin chinuiți cum fac și ei cu animalele.
Neapărat să ne anunți atunci când vei lansa cartea, sunt foarte curioasă ce ai pregătit.
Te pup!
All that beauty a spus…
Mi-a facut o foarte mare placere sa citesc postarea si sa te cunosc mai bine. Cred ca ti-am mai spus, ma captiveaza felul in care povestesti! Mult succes cu cartea! Pupici!
Loredana a spus…
Si eu urasc persoanele care fac rau animalelor, dar si oamenilor...intentionat!
Mult succes cu cartea! Asteptam! :)
Te astept si la mine! :)
Pupici
http://loredanamanciu.blogspot.ro/2015/01/tag-get-to-know-me.html
coco a spus…
chestia cu numele, am si la al meu o banuiala :)))
Claudia's Choice a spus…
subscriu la partea cu animalele si cu filmele. si cu cerealele - cand mancam cereale, faceam un bol mare si muuuult lapte!
Gabriela Popescu a spus…
Draga mea, mă bucur foarte mult că ai completat Tag-ul, astfel am aflat lucruri importante despre tine și despre modul tău de a fi. E bine să te cunoaștem în afara categoriei de beauty.

Kisses
Unknown a spus…
Raspunsuri frumoase, sincere si extrem de detaliate :D Chiar reusim sa te cunoastem prin intermediul acestui TAG. Te pupy :*

http://larizuka.blogspot.ro/
Toma Aurora a spus…
Mulțumesc pentru cuvintele frumoase! :)