Spumă de curățare Alpha Hydrox (Neoteric)


    Obișnuiesc să-mi schimb regulat produsele pentru îngrijirea tenului și când se consumă unul încerc altceva, asta din pricină că tenul meu se obișnuiește cu produsul respectiv iar rezultatele nu mai sunt aceleași ca în prima fază a folosirii. Însă la capitolul gel de curățare foarte rar intervin schimbări. Ani de zile am folosit gelul de curățate cu lăptișor de matcă de la Gerocossen, un produs accesibil și foarte delicat cu pielea, cel la care mă întorc de fiecare dată când un produs de curățare mă dezamăgește. Însă se pare că am găsit ceva chiar mai bun, un produs fără parfum de la Neoteric, ce face pare din rutina mea încă de la începutul lunii ianuarie.

    Înainte să mă decid să comand această spumă pentru curățare, am mai încercat una de la Thursday Plantation, un produs destul de scump (cca.80 lei), care însă începuse să-mi usuce puțin pielea și n-a mai fost cale să-l folosesc zilnic. Tot citind în blogosferă despre spuma Alpha Hydrox, am decis să-i dau o șansă. Produsul nu este scump, nu m-a costat mai mult de 30 lei (cca.8$), însă depășește ca și calitate orice alt produs similar încercat. 
   Spuma e un gel dens, ambalat într-un flacon simplu, cu capac ce se desface printr-o ușoară apăsare cu degetul. Se folosește doar cu apă caldă, altfel nu obțin prea multă spumă. Eu utilizez o cantitate cât o boabă de fasole, dimineața și seara. Masez ușor pe tenul umed și obțin o spumă albă, bogată, cremoasă. Apoi clătesc tenul tot cu apă caldă. Este atât de delicată încât se poate folosi inclusiv pentru îndepărtarea rimelului și a fardului. 
   În zilele în care aplic machiaj de două ori, ori în care simt că pielea își face prea mult de cap și se îngrașă prea tare, mă spăl cu ea de trei ori și niciodată n-am constatat că pielea s-a uscat ori că mă ține. Sau că se irită. Este un excelent produs de îngrijire pentru tenul sensibil, eu mă irit destul de ușor și de la multe produse mă mănâncă pielea, însă aici n-a fost cazul.
   Singurele momente în care renunț la această spumă sunt serile de miercuri și duminică, atunci când folosesc o spumă de curățare cu BHA de la Lioele, un produs pe care l-am primit spre testare, dar care e destul de agresiv cu tenul meu și-o folosesc doar pentru o curățare profundă, de două ori pe săptămână. O să vă scriu curând și despre acea spumă, pe blog.

   Ar mai fi de adăugat și faptul că spuma de la Neoteric se consumă greu. Trei-patru luni, atât estimez că mă va ține flaconul de 177 ml. La prețul de 30 lei, eu zic că e un produs avantajos. În trecut am folosit și câteva geluri de curățare din categoria dermato-cosmeticelor- Normaderm de la Vichy, Effaclar de La Roche-Possay, dacă vă mai amintiți din postările mele mai vechi- însă nu există grad de comparație. Și acelea curățau bine tenul, dar după 2-3 săptămâni începeau s-o usuce, după care brusc mă umpleam de coșuri.
   În general am o părere bună despre produsele de la Neoteric, iar dacă în cazul serumurilor/cremelor îmi place să alternez flacoanele, în cazul produselor de curățare nu aș avea ce să încerc nou din gama lor, acesta fiind singurul menit să curețe pielea. Gama de produse o găsiți aici.
   Comenzile Iherb vin la poșta locală, sunt expediate din SUA (via Suedia/Germania) și durează între 2 și 4 săptămâni până ajung la destinație. Transportul oscilează în funcție de valoarea/greutatea produselor comandate, însă de regulă se încadrează între 2 și 8$, pentru comenzi nu mai grele de 1,8 kg. Eu pentru ultimul pachet am plătit 4,5$, spre exemplu. Nu se mai plătesc taxe suplimentare la ridicarea coletului, iar plata o puteți face cu cardul, nu e nevoie de cont Paypal. Repet acest lucruri pentru persoanele ajunse pentru prima oară pe blog și care nu cunosc politica site-ului.


***Listă ingredienteWater, glycerin, alkyl polyglycoside, sodium cocoyl isethionate, PEG-200 hydrogenated glyceryl palmate, cocamidopropyl betaine, PEG-7 glyceryl cocoate, citric acid, propylene glycol, diazolidinyl urea, methylparaben, propylparaben, sodium laureth sulfate, PEG-3 distearate, sodium chloride.
Tenul meu este gras și sensibil. 
Produsul nu a fost primit spre testare.

Comentarii

Gutu Bianca Lucia a spus…
eu am avut o relatie buna cu acest produs, intre timp l-am terminat si trebuie sa imi cumpar din nou desi noile taxe ma cam sperie
Claudia's Choice a spus…
o sa il adaug si eu in wishlist, dar momentan mai am inca vreo 5-6 produse de ingrijire a tenului de tipul acesta si astept sa le termin.
Toma Aurora a spus…
Bianca, și pe mine m-au speriat inițial, dar în unele cazuri sunt chiar mai mici decât în trecut. Am observat acest lucru la comenzile cu valoare mai mare de 20$, dar cu greutate totală mică.
Toma Aurora a spus…
Claudia, mult spor la consumat! :D