Măști cu miere pentru ten



  Iubesc mierea, mirosul și gustul ei, dar și efectele benefice pe care le are asupra tenului meu. Deși o folosesc în fel și fel de preparate pentru corp și păr, cel mai tare îmi place să o folosesc pe față, în combinație cu alte ingrediente naturale pe care le găsesc prin bucătărie.
   De obicei aplic o mască cu miere în fiecare seară, sau o dată la două seri. Mă spăl bine pe față cu un gel de curățare, apoi aplic masca și o las să acționeze 10-15 minute, timp în care mă spăl pe dinți, fac exerciții pentru picioare. Apoi clătesc masca cu apă călduță și mă dau cu crema mea obișnuită. 

    Vă vorbesc acum ca simplă femeie, nu vin cu nicio informație bazată pe cercetări științifice și vă spun că după părerea mea mierea este suficient de hidratantă pentru a putea fi combinată cu ingrediente agresive pentru piele. Cum ar fi sucul de lămâie, de pildă. Pielea mea, deși e grasă, nu-l tolerează, mă înroșesc repede de la zeama de lămâie și mi se usucă tare tenul. Însă dacă amestec o linguriță de miere cu 4-5 picături de zeamă de lămâie, nu simt niciun disconfort, iar pielea rămâne foarte curată după ce clătesc amestecul de pe față.
   În caz că-mi doresc să folosesc o mască ultra-hidratantă, amestec o linguriță de miere cu 4-5 stropi de lapte. Amestecul are efecte fantastice, dar și un miros pe măsură. E masca mea preferată și am perioade în care o aplic zilnic.
    Deși se spune că are efect antiacneic, masca preparată din miere și scorțișoară e ceva mai agresivă. Eu simt ușoare pișcături când o folosesc și de aceea o întrebuințez o singură dată la una-două săptămâni. Dacă tenul e iritat sau dacă vă aflați în acea perioadă a lunii, eu vă sfătuiesc să evitați amestecul, scorțișoara fiind ea frumos parfumată, dar și iritantă.
   Aș mai adăuga faptul că cea mai bună miere pentru prepararea măștilor de față mi se pare mierea de salcâm, aceasta având o consistență mai densă decât cea polifloră sau cea de tei. Mierea de salcâm se cristalizează foarte greu, eu n-am observat niciodată că s-ar zaharisi, însă specialiștii spun că în timp s-ar cristalizează și aceasta. La mine un borcan nu rezistă mai mult de o lună, pentru că mănânc multă miere.
    Mierea poate fi utlizată drept mască, de una singură, fără a fi nevoie să o mai amestecăm cu altceva. Lasă pielea curată și fină, eu o prefer în locul oricărei alte măști pentru ten din comerț și cred că a trecut mai bine de un an de când n-am mai cumpărat un tub de mască de la raft. Cantitatea ideală pentru o utilizare mi se pare că ar fi cea luată într-o linguriță. Nu sunt adepta tratamentelor naturiste, însă sunt câteva care dau rezultatele excelente (uleiul de cocos pentru păr, bicarbonatul de sodiu pentru albirea dinților) iar măștile cu miere se numără printre ele! 

Comentarii

coco a spus…
si eu imi prepar mastile in casa de ceva ani buni si sunt foarte multumita!
ViataAreGust a spus…
Ador mierea, pentru toate efectele ei miraculoase. E buna atat pentru interiorul corpului, cat si pentru exterior. La fel ca si tine, pentru ten o amestec cu putin lapte si o las sa actioneze cam 20-30 de min, efectul e de piele fina, catifelata si curata.
Alina a spus…
tot spun ca-mi fac curaj sa pun miere pe ten, dar mi-e groaza de momentul in care v-a trebui s-o clatesc.

am avut o masca apudermin care era foarte buna, dar spre sfarsit imi venea sa plang cand ma gandeam cat stau la chiuveta :)).
Toma Aurora a spus…
Alina, mierea se clătește foarte, foarte repede de pe piele. Chiar nu e nevoie de multă apă, o să rămâi surprinsă. Iar pielea nu rămâne deloc lipicioasă, îți promit! :)
Toma Aurora a spus…
În combinație cu lapte mi se pare că are rezultatele cele mai bune. Mă și tentează să mănânc amestecul, ție nu ți se întâmplă? :D
Toma Aurora a spus…
Coco, mă bucur să aud. Vara îmi place să folosesc și măști din fructe. O căpșună sau o prună strivită cu furculița e tot ce-mi trebuie :) .
Unknown a spus…
Nici eu nu folosesc masti din comert, varianta mea preferata este miere+argila alba.
Claudia's Choice a spus…
ca masti home-made folosesc masca cu argila. mie mierea nu-mi place, dar o mai foloseam din an in paste sa-mi fac exfoliant de buze-miere + zahar.
Unknown a spus…
si eu folosesc foarte des masca cu miere, de cele mai multe ori simpla, e cel mai rapid. imi place mult ca imi calmeaza foarte repede tenul dupa ce mai scot cate un punct negru sau cate un cos (deh, cateodata nu poti sa te abtii, oricat de mult ai stii ca lucrul asta e rau pentru piele).
cu lapte n-am incercat niciodata, dar cu lamaie da. o sa incerc maine seara :D
btw, imi place mult blogul tau, il citesc cu drag de ceva timp de cand l-am descoperit.
sa ai o zi minunata!
:)