Eveniment: Concert Obie în Studio Bar



    Foarte des merg împreună cu sora și o parte din prietenii mei la Belvedere, un local amplasat în centrul vechi al orașului Târgoviște. Pentru că am mai puțini prieteni aici, acasă, decât în București, grupul e restrâns și intim și căutăm locații mai puțin zgomotoase, în care să mâncăm variat și să discutăm în liniște despre ce-am mai dres și ce intenționăm să facem pe viitor. Restaurantul se află la etaj, la parter e un fel de lounge, iar deasupra s-a construit nu demult un club, similar ca aspect cu Hard Rock Cafe, în care periodic vin să susțină recitaluri diverși artiști. De curând Direcția 5 a cântat aici, la Studio Bar by Belvedere, însă noi n-am mai urcam și-am rămas la o șuetă, un etaj mai jos.

    Sâmbăta aceasta este rândul lui Obie să-i încânte pe cei care vor alege să se distreze în Studio Bar. Recunosc că artistul îmi era necunoscut, căci nu ascult genul de muzică pe care-l interpetează, însă m-am documentat înainte de a scrie anunțul referitor la concert, i-am ascultat câteva piese și l-am spionat mai ceva ca Mata Hari pe rețelele de socializare. Obie e un medic nigerian pasionat de  muzică. Vocea lui e una specifică artiștilor R&B, foarte caldă și blândă. Are acel melodism pe care îl întâlnim doar la artiștii de culoare, iar asta sper să nu se interpreteze într-un mod greșit.
     Obie nu este încă un artist certificat pe Youtube, are doar câteva piese uploadate pe canalul său, el fiind cunoscut publicului român mai mult pentru colaborările cu artiști naționali în vogă. Din ce-am găsit eu online, mi-a plăcut foarte mult piesa V for Versatility. La început aveam ceva rețineri, mă gândeam c-o să dau peste genul acela de artist de culoare cu șapcă, ce dă cu rap-ul pe o melodie mediocră, dar Obie e chiar talentat și am zis că merită să-mi răpesc din timpul meu pentru a-i promova evenimentul.



   Și-acum, cireșele de pe tort! Ce-a cules Aurora de pe conturile publice ale artistului?
   Deși v-ați imagina că un băiat ca Obie e setat pe tricouri și blugi, din fotografiile sale reiese că e un împătimit al costumelor slim fit, de bună calitate. După umila mea părere îl prinde mai mult acel stil, având mai degrabă un chip de dandy decât de băiat rău.



   Îi place să fie acompaniat de un chitarist bun și de dansatoare talentate, nu vulgare. Rar l-am surpins înconjurat de...hmm, pipițe!
    Cam atât, din păcate. Nu este foarte activ, nu este foarte popular, dar este la început de drum și pare promițător. Eu sper să-și păstreze stilul, să nu se arunce în gura leilor (aici, cu sensul de unitate bănească) și să nu facă orice pentru a ajunge pe radio. Am să merg sâmbătă să-l ascult (asta dacă o să scap teafără după vizita de la dentist, de vineri) căci sunt convinsă că vocea și melodiile sale vor fi pe placul publicului. Are un stil care i-ar satisface și pe fanii muzicii comerciale și care nu văd cum i-ar deraja pe cei care se consideră ascultători de muzică bună, de calitate.

Comentarii

Spunsieu a spus…
Nici eu nu-l cunosc, nu prea ma omor cu muzica autohtona, dar baiatul acesta pare interesant.
Toma Aurora a spus…
Spunsieu, aștept să-i urmăresc prestația în această seară!