sursă foto: Pinterest
Fetelor, acest subiect e dezbătut adesea în media și cu toate acestea consider că orice părere în plus contează. Fardul de obraz a constituit dintotdeauna o enigmă în ceea ce mă privește și mereu am fost în căutarea modalității de aplicare și a texturii potrivite. Având un ten gras m-am confruntat cu două mari probleme în ceea ce privește blush-ul. Prima: texturile sidefate arătau urât după 5-6 ore de la aplicare, oferindu-mi un aspect de ten îmbâcsit, murdar. A doua: din pricina excesului de sebum culoarea inițială se schimba, fardul de obraz oxida și devenea mult mai închis odată cu trecerea orelor.
După multe experimente, unele reușite, altele mai puțin, am constat că fardurile de obraz cremă/gel sunt mai potrivite pentru un ten gras și nu-și modifică nuanța până la finalul zilei. De asemenea, sunt simplu de aplicat, cu ajutorul degetelor și pot fi folosite inclusiv pentru conturarea bărbiei, a nasului, dacă sunt alese într-o nuanță de bej piersică sau maro. Majoritatea blush-urilor cremă se transformă în pudră după ce sunt întinse pe obraz și se contopesc cu fondul de ten. Unele persoane aplică puțină pudră pentru ten pe deasupra, de regulă translucidă, pentru o fixare mai bună.
Asta este valabil pentru tenul gras, dar pentru cel uscat, fardul cremă poate fi mai greu de întins și de aceea specialiștii recomandă texturile uscate, sub formă de pudră. Acestea trebuie aplicate cu pensula, având grijă să nu colorăm obrazul prea aproape de nas. Suntem sfătuite să păstrăm o distanță de două degete lățime între nas și zona colorată, să nu avansam prea mult înspre centrul feței.
După ce am ales textura potrivită a unui fard de obraz, aplicarea se poate face urmând indicațiile sugerate și în fotografia de mai sus:
1. fața ovală: fardul se aplică dinspre centrul obrazului înspre tâmple, în forma unui C oblic;
2. fața pătrată: cu pensula desenăm doi bujori rotunzi în obrăjori, prin mișcări circulare;
3. fața rotundă: fardul se aplică pe pomeți în forma unui C orientat cu bucla în jos;
4. fața prelungă: fardul se aplică prin mișcări orizontale, simple.
Înainte de a ne cumpăra fardul de obraz, trebuie să ținem cont și de culorile recomandate pentru nuanța tenului nostru. Conform Allure , indicațiile sunt următoarele:
Maybelline Affinitone- Sweatheart Rose 36 lei
Pentru tenul foarte deschis la culoare, fardul roz este cel mai potrivit. Baby pink, acel roz de prințesă Barbie, oferă vitalitate tenului alb, de porțelan. De asemenea, nuanțele pale de piersică reușesc să coloreze ideal obrajii pali. Pe pielea mea măslinie, nuanțele pale nici măcar nu sunt vizibile, însă pe tenul deschis acestea arată splendid.
Artdeco-Princess Lilly 23 lei
Tenul mediu se conturează cel mai frumos cu nuanțe medii de bej piersică, dar și cu fardurile aflate la granița dintre roz și mov. Pentru un efect mai intens, fetele cu ten mediu pot opta pentru un blush zmeuriu.
MAC- Margin 88 lei
Tenul măsliniu/închis face casă bună cu nuanțele de piersică ce bate înspre portocaliu, cu pudrele bronzante, dar și cu rozul trandafiriu și ...roșul! Roșu e o culoare foarte pretențioasă și cel mai frumos arată pe tenurile foarte bronzate sau cele ale femeilor de culoare.
Produsele listate pot fi comandate din magazinul online Aoro.ro. Din experiența mea vă pot recomanda fardurile coapte de la Bourjois în caz că sunteți în căutarea unor produse sidefate de calitate. Un fard Bourjois se consumă foarte, foarte greu și are un preț accesibil. Pentru texturi mate mie mi-au plăcut blush-urile de la LOreal, Yves Rocher, precum și produsele cremă de la Pixi. Din categoria produselor high-end nu am testat foarte multe, însă pudrele bronzante de la Lancome și Estee Lauder pe care le-am avut, s-au dovedit a fi produse de calitate, cu aspect natural și o bună rezistență pe piele.
Comentarii
Multi pupici!
Ilda
Lavender Thoughts
Te pup!
Te pup cu drag!
Trimiteți un comentariu