Caleidoscop


foto: Pinterest

   E început de săptămână, așa că-i timpul pentru Caleidoscop.
   Mi-a plăcut ținuta de mai sus, am găsit-o pe Pinterest și aveam de gând s-o reproduc astăzi, numai c-a plouat încă de dimineață, iar planurile mele s-au schimbat și am purtat ceva mai gros.


   De curând am început un nou tip de antrenament, de data aceasta concentrându-mă pe mâini. Niciodată n-am făcut exerciții pentru brațe, mi s-au părut nepotrivite pentru femei. Trăiam cu impresia greșită că brațele se transformă rapid și în scurt timp mă voi trezi cu bicepșii lui Arnold. Dar realitatea e diferită, abia dacă se observă mici progrese și în afara unor mâini mai tari n-am observat nici măcar umbra unui mușchi pronunțat. PopSugar Fitness are, pe Youtube, videoclipuri complete pentru antrenamentul brațelor.

foto: Gătește Inteligent

   Dacă ar fi să fac un top al prăjiturilor favorite, aș ajunge să mă dau de ceasul morții până să mă decid ce deserturi urc pe podium, dar una dintre potențialele câștigătoare ar fi pavlova. Pavlova e un tort cu blat integral din bezea, pe care eu îl decorez cu căpșuni sau zmeură, depinde ce am. V-am mai povestit despre ea și cred că v-am și mărturisit că mănânc cel puțin jumătate din ea deodată. Pentru pavlova nu aveți nevoie de forme speciale sau de cine știe ce ingrediente fancy; eu o pregătesc după rețeta de aici. Ce-aș mai avea de zis la adresa ei e că pe cât este de fină, pe atât de ieftine sunt ingredientele necesare. În funcție de sezon, o puteți decora cu orice fruct (proaspăt sau la conservă) doriți.


    Că tot am atins acest subiect drag mie, al prăjiturilor, săptămâna trecută am făcut cunoștință cu niște tarte cu mandarine și așa de tare mi-au plăcut încât tare m-am bucurat când am văzut că sora mea cumpărase niște forme de tartă. Ea face tot timpul plăcinte, deserturi cu fructe, probabil s-a molipisit de la mine și s-a gândit că e cazul să mă pensionez.  Pentru tarte știu că multă lume folosește acel aluat din biscuiți, ce devine tare după coacere sau care nici nu se mai coace în unele cazuri, dar mie îmi place cum iese tarta cu blat din aluat pentru plăcinta cu mere. Aluatul acela clasic, fraged, dar care nu se înmoaie în contact cu o cremă. Vă promit că la începutul lunii martie vă pun o rețetă, cu tot cu fotografii, ale uneia dintre tartele mele favorite.


foto: Pinterest

   După mega-fenomenul gastronomic intitulat cookie in a jar, a venit rândul să punem și salata în borcan. Organizată tot pe straturi orizontale așezate într-un borcan oarecare, salad in a jar ne permite să luăm salata cu noi oriunde, într-un recipient dur pe care-l avem cu toții prin casă: borcanul din sticlă. Mie îmi place conceptul, deși nu-s tocmai mare amatoare de salate.



   Și pentru că am scris în mare parte despre bucătărit, am să închei cu o informație ce poate fi de folos celor ce caută forme pentru decupat fursecuri. Eu am cumpărat recent un set de 25 de forme metalice din Penny (inimioare, steluțe, ciupercă, semilună, șamd- cca.20 lei). Formele sunt de bună calitate. Tot în Penny găsiți și forme rezistente pentru mini-tarte (5 lei/una), de dimensiuni medii. Eu am mai avut unele când stăteam în București, dar erau foarte mici și subțiri și o singură dată le-am folosit, apoi le-am aruncat.

Comentarii

M and M a spus…
Imi plac mult acest nou concept de postare ! Te pup
cris a spus…
Ce frumoasa e tinuta, imi place la nebunie! <3
Nu am incercat nici pana acum Pavlova, desi am auzit de ceva timp de ea, trebuie sa o fac :)))
Abia astept reteta ta de tarte :*
fashion doctor a spus…
i love pinterest! puppp
Camelia Andrasescu a spus…
Vai ce imi faci cu dulciurile! Deserturile cu fructe sunt preferatele mele! Te pup!
Deena a spus…
Vai cum imi ploua in gura la Pavlova aia! Nimic n-am mai putut procesa din articol cu ochii la minunatia aia!:))
Loredana a spus…
Dulciuri! Torturi! Hmmm nu am mai facut de ceva vreme un tort! :D
Pupici
http://loredanamanciu.blogspot.ro
Toma Aurora a spus…
Mulțumesc, M&M. Pupici, draga mea!
Toma Aurora a spus…
Cristina, mereu am zis să fac poze, dar până m-am decis s-a și mâncat tarta. Însă data viitoare nu mă mai ating de ea până nu-i voi face 2-3 fotografii :D.
Trebuie să încerci pavlova, e așa ușoară și dulce! Miam!
Toma Aurora a spus…
E platforma mea online favorită, lady Stella!
Vă pup!
Toma Aurora a spus…
Camelia, din câte țin eu minte ai postat o pavlova pe facebook, dar era preparată de altcineva din familie. Rețin că ți-am lăsat un comentariu atunci pentru că mi se făcuse tare poftă :D.
Toma Aurora a spus…
Diana, e musai să încerci s-o prepari. Se face super simplu și nici nu-ți trebuie cine știe ce cuptor sau talente deosebite în bucătărie!
Toma Aurora a spus…
Loredana, ah, se poate așa ceva? :D
ViataAreGust a spus…
Si eu am aceeasi problema cu bratele, nu le-am prea lucrat pana acum, dar trebuie, eu fac si TRX si m-am apucat si de sala :D
Toma Aurora a spus…
Mult spor, draga mea! Te pup!
Unknown a spus…
Și eu zic la fel de brațe...prima parte. La am așa subțiri și chiar mușchi mi-ar lipsi :)), dar am observat ce „strong” mă simt când vin de la sală și le-am lucrat și pe ele puțin.

Ah, să vezi ce aparat tare am descoperit! Cu stimuli electrici, cică lucrează 97% dintre mușchi. Asta e încălzirea mea. Apoi, trag eu tare, nu aparatul pentru mine. Sportul chiar e distractiv :D

Pupici :*
Toma Aurora a spus…
Larisa, eu nu am mai fost la sală din vară, fac sport doar acasă, după programe pe care le găsesc online. Interesant acel aparat, cel puțin pentru încălzire. Eu cam sar peste această parte, a încălzirii, deși știu că este importantă. Poate cu un așa aparat mi-ar fi mai dragă :D. Te pup, draga mea!