Caleidoscop



   E început de săptămână, e timpul pentru Caleidoscop!
   Îmi place să folosesc ulei de cocos pe post de mască de păr, însă în ultima perioadă am renunțat la el și l-am înlocuit cu uleiul de măsline, pe care-l folosesc fierbinte, pe părul uscat. Pentru o utilizare încălzesc 20 ml de ulei de măsline într-un vas cu apă fiartă- am un flacon vechi din plastic pe care-l folosesc în acest scop- iar apoi torn uleiul cald pe scalp și pe întreaga lungime a părului. Las să acționeze peste noapte, iar dimineața șamponez de două ori, aplic balsam.

   Din pricina apei fierbinți flaconul meu s-a umflat și nu mai stă în picioare, așa că vă recomand să folosiți un pahar mic sau un recipient din sticlă atunci când încălziți uleiul în apă fiartă.
   E foarte important să aplicați uleiul pe scalp atunci când e cald (nu fierbinte!), pentru a stimula astfel circulația la nivelul pielii capului. Apoi masați puțin, aplicați ulei cald și pe lungimea părului, eventual acoperiți capul cu un prosop la final. Mie nu-mi place să stau cu prosopul în cap, așa că leg părul în creștet.

   Pentru că suntem la capitolul ulei de măsline, am profitat de lipsa surorii mele și am dat iama în raftul ei cu cosmetice. Am găsit tot soiul de produse străine mie, printre care și un set pentru păr de la Olivella. Șamponul curăță excelent măștile cu ulei din păr, iar balsamul...ei bine, este fantastic, lasă părul incredibil de moale și scalpul foarte fin. Da, ați citit bine, scalpul! Pentru că acest balsam se folosește inclusiv pe pielea capului.



   Unul dintre cele mai bune ceaiuri verzi pe care le-am băut vreodată este Silver Sprout, un sortiment de la CTS Corner. E amărui la început, apoi devine dulce. E foarte concentrat și nu trebuie infuzat mai mult de 2-3 minute. Eu nu-l las mai mult de două, mi se pare că apoi devine prea amar. De asemenea, se pregătește cu apă fierbinte, nu fiartă, altfel ceaiul obținut e tare amar. Testat și constatat!



   Am pe lista de cumpărături ceaiul cu miere și mușețel de la Twinings. Până acum îl beam doar în ceainării, însă l-am zărit de curând și în Mega Image (cca. 22 lei) și data viitoare când trec pe lângă magazin am să-l iau negreșit. Are gust de bomboane cu miere, e tare dulce și bun!





   Pe Asos.com au început reducerile finale, iar eu am trecut pe wishlist o pereche de sandale, una de teniși și o pereche de ochelari. Pe toate le găsiți pe site la preț redus. Bugetul meu e fixat, în această perioadă, nu mă pot abate de la planficarea lui, dar sper să le mai găsesc și în viitorul apropiat. De asemenea, costumele de baie au prețuri accesibile și am pus ochii pe câteva modele. Îmi plac costumele de baie Asos, sunt de calitate bună.



    Mereu mi-au plăcut pantalonii scurți cu talie înaltă, dar niciodată n-am nimerit un model care să se așeze precum cei din fotografia de mai sus. Am luat câteva perechi de la SheInside, însă îmi veneau largi în talie. Până am aflat secretul: fetele acestea poartă blugi vintage tăiați. În special Levi's a produs blugi cu o astfel de croială. În magazinele sh o pereche nu costă mai mult de 25-30 lei și nu e nevoie să le coaseți tiv. Eu i-am tăiat, i-am spălat și le-am îndoit marginile.

Comentarii

All that beauty a spus…
M-ai facut curiasa in legatura cu samponul si balsamul.
Camelia a spus…
Îmi place mult uleiul de măsline! Îl folosesc atât pentru păr, așa cum ai spus și tu, cât și pentru piele. ^^
Loredana a spus…
Si mie imi plac pantalonii cu talie inalta...am o perrche de blugi de genul...sunt faini! :)
Pupici
Unknown a spus…
Mi-ai facut pofta de ceai . :)
Unknown a spus…
Tocmai mi s-a pus pata pe ochelari. Mă tentează o pereche nouă, așa...de fashion! hehe ^^
Toma Aurora a spus…
Simona, sunt sigură că balsamul te-ar încânta foarte tare. Despre șampon nu pot să mă pronunț
exact, nu l-am folosit de multe ori și nici nu face cine știe ce, comparativ cu alte șampoane, doar curăță bine părul. Însă balsamul e wow!
Toma Aurora a spus…
Maria, mă bucur să aud că folosești acest ulei. Eu nu mă împăcam cu mirosul său, însă m-am obișnuit și acum uleiul mi se pare cel puțin la fel de bun precum cel de cocos.
Toma Aurora a spus…
Loredana, abia aștept să-i port la vară!
Te pup, draga mea!
Toma Aurora a spus…
Alina, acesta este foarte bun. M-a încântat și faptul că dintr-un plic de 50 grame am preparat zilnic ceai timp de o lună de zile.
Toma Aurora a spus…
Larisa, eu m-am gândit să-i iau înainte de Paște, sper să-i mai prind căci sunt „Low in stock” în acest moment. Aștept să văd și care va fi alegerea ta! :)
Claudia's Choice a spus…
ce mi-as dori si eu o sora sa ii umblu prin cosmetice :D ulei de masline n-am incercat niciodata pe par, o sa incerc sa vad cum se simte.