Caleidoscop


   E început de săptămână, e timpul pentru caleidoscop! Am pregătit o listă de fotografii și idei pentru voi. Lucruri în care mi-am găsit inspirația în ultima perioadă și pe care simt nevoia să le împărtășesc. Poate cuiva îi vor fi de folos informațiile, poate chiar eu am să revin asupra lor pe viitor. Nu se știe niciodată, iar pe blog le pot păstra ca-ntr-un fel de arhivă virtuală.




   Mi-au plăcut două ținute de pe Pinterest. Pe ambele le-am găsit a fi potrivite pentru perioada de trecere de la iarnă la primăvară. Nu toate zilele sunt călduroase, însă în cele în care soarele își face apariția putem purta ceva similar. Ținuta cu rochie aș purta-o fără șosete, deși arată mai studiată cu ele. Am o rochie similară cumpărată de pe Kurtmann, încă procesez cum să o port primăvara și caut jacheta sau cardiganul potrivit pentru dânsa.
    Mi s-a făcut dor de o poșetă vintage. În trecut obișnuiam să merg des la târguri vintage și prin magazine sh. Nu am renunțat la acest obicei, însă rareori am mai găsit ceva frumos și accesibil. Mi se pare că trendul aceasta a luat o prea mare amploare, iar prețurile au explodat, uneori depășindu-le pe cele din magazinele cu haine noi. Gențile, încălțămintea, până și curelele de piele au ajuns să coste cel puțin câteva zeci de lei; până nu demult aceleași lucruri costau atât de puțin. Chiar și așa, uneori se merită, depinde ce articol găseși.



   Fetelor, cunoașteți gogoșile acestea pentru păr, nu-i așa? Le vedeți prin diverse tutoriale, pe internet. Mi-am luat și eu o cumătră gogoșică din Kaufland, a costat puțin, 5-6 lei. Știu că multă lume le comandă de pe Ebay, dar varianta Kaufland e mai rapidă, supermarketul fiind prezent în multe orașe din România. Puteți lua pe bej deschis, pentru păr blond, sau pe maro, pentru păr mai închis la culoare.


   Nu știu dacă am menționat vreodată asta, însă atunci când îmi spăl părul țin capul aplecat. Apa să curgă dinspre ceafă înspre creștet, nu invers. De ce? Pentru că am observat că pielea din creștet e mai sensibilă și uneori mă irit când apa curge cu presiunea pe ea. În plus, mi se pare că părul are mai puțin volum dacă urmez procedura clasică și îmi intră mai multă apă în urechi. La fel procedez și în cazul clătirii balsamului sau măștii din păr.



    În caz că vă plac împletiturile, găsiți aici un tutorial foarte fain pentru o coafură tip coamă, elegantă, ușor dezordonată, foarte simplu de realizat. Singurul lucru pe care trebuie să-l știți este cum să faceți o împletitură franțuzească (french braid/ spic, pe românește!) Părul de pe lateral îl prindeți în împletituri franțuzești făcute pe dos. În loc să duceți șuvițele în coadă pe deasupra, le puneți pe dedesubt. Asta va reduce din volumul părului pe lateral. Iar pe centru tapați bine părul, iar apoi faceți din el o coadă french, clasică. Atât de rapid și de chic!


   Dacă aveți drum prin Târgoviște, vă puteți opri la noua librărie-ceainărie Fragilist, amplasată fix în centrul orașului, peste drum de Muntenia. Eu am mers prima dată acolo imediat după deschidere, apoi am revenit cu drag. Au ceaiuri bune, în genul celor de Cărturești și întreg spațiul e cu dischis. În plus, aici găsiți cărți, articole pentru lucru manual și rechizite foarte drăguțe.  Aveam nevoie de așa ceva în Târgoviște, de o librărie iscusită

Comentarii

ilda76 a spus…
Aurora, pentru perioada de trecere de la iarna la primavara sa renunt la sosete cand e ditai transparenta la rochie??? Bbbrrrrr!!!! :))) Imbraci tu a doua tinuta, eu o iau pe prima! :P
De cand tot spun ca imi cumpar gogoasa pentru par si nu mai ajung!!! Bine ca ai spus ca exista in Kaufland, sa casc ochii mai abitir! :D
Intr-o maniera la fel de chinuita imi spal si eu parul! dDr motivul ce ma determina sa procedez astfel e unul obsesiv-compulsiv: sa nu-mi curga mizeria din par pe corp! :))))
Multzam fain pentru tutorialul cu impletituri! Phiii, cu a mea orientare in spatiu, m-ai pierdut pe drum cu acele indicatii "deasupra-dedesubt"! :D Ramane sa vizionez, dar nu garantez! Hmm, as putea scrie proza versificata, a la Marin Sorescu.

Inca ceva si fug inainte de a fi nominalizata pentru follower-ul cu cele mai lungi comentarii (am sanse la asta, nu?!): vazand titlul "Caleidoscop", am spus: Stop! Mai departe nu se trece!

Puuuup, Aurora draga!
Ilda
Lavender Thoughts
Toma Aurora a spus…
Ilda, la șosete renunțăm, dar punem dresuri groase în plus. Știi doar că nu m-aș mai aventura să ies golașă, mi-e teamă să nu răcesc. Eu mi-am făcut împletitura, rezistă de două zile. M-am mirat că m-am sculat cu ea într-o stare mai bună ca-n prima zi. Urmărește tutorialul, e mult mai clar decât ce-am încercat eu să explic în text. E foarte, foarte simplu!
Ha, Marin Sorescu, asta după ce că ești și Florin Piersic? Să nu care cumva să crezi c-am uitat, cred că nici la bătrânețe n-o să uit treaba asta, că tu ești Florin Piersic al nostru!
ilda76 a spus…
Marin Sorescu si Florin Piersic! :)))) Vai mie, ce mai cocktail!!!
Anda Darie a spus…
în legătură cu „gogoașa” pentru păr, oare n-o să treacă de mâine? cel puțin la mine în Oradea, Kaufland-ul schimbă ofertele miercurea, nu lunea
Gabriela Popescu a spus…
Postările tale sunt o încântare, mereu ne aduci atât de multe detalii și aflăm lucruri noi și frumoase în același timp.

Aș fi bucuroasă să îmi răspunzi provocării:
http://www.gabriela-popescu.com/2015/02/get-to-know-me-tag.html

Te pup!
Gabriela Popescu
Toma Aurora a spus…
Hei, gogoașa e la raionul cu accesorii pentru păr. Acelea nu prea ies din ofertă, stau acolo multă vreme, până se vând. Caută bine printre clămițe și elastice de păr, că la noi erau încurcate printre celelalte accesorii.
Toma Aurora a spus…
Gabriela, e deja a treia nominalizare, trebuie să-l completez și eu!
Mulțumesc frumos!
Alina a spus…
si eu ma spalam cu capul in jos acum cativa ani, dar la parul meu lung si lins nu-i prea mare diferenta oricum l-as spala. cand era mai scurt puteam observa diferente.

eu de-abia de-un an am luat cu asalt sh :)). sunt intarziatara, dar adevarul ca nu prea erau astfel de magazine pe aici pe la mine.
Anonim a spus…
Am avut si eu gogosica din aceea pe vremea cand purtam par lung, dar era din burete. Sunt doua avantaje: una ca realizezi un coc foarte frumos, care te tine intreaga zi fara probleme, si a doaua ca dupa ce o dai jos, ai niste bucle senzationale. mai ales daca ti-ai prins parul cand era usor jilav.
Loredana a spus…
Am si eu o gogoasa pentru par...dar n-am mai folosit-o de ceva vreme, asta pentru ca intre timp m-am si tuns si deh...e nevoie de putin mai mult par:D
O idee buna coafura aceea pentru ziua mea...asta daca ar avea cine sa mi-o faca, pentru ca eu am doua maini stangi cand e vorba de parul meu!
Pupici
Toma Aurora a spus…
Alina, cred că pentru părul foarte lung sau cu firul gros nu prea are cum să funcționeze metoda, decât dacă scalpul s-a sensibilizat în creștet și vrem să-l protejăm, dar la capitolul volum nu prea se mai văd diferențe.
La noi înainte erau mai multe, dar s-au închis. Nu-ți zic ce cozi se fac la deschidere, d-asta nici nu prea am mai fost. Plus prețurile crescute periculos, asta iar m-a dat înapoi...
Toma Aurora a spus…
Dana, da, cred că se fac niște onduleruri superbe după ce porți gogoșica o vreme. Nici eu n-am părul prea lung, după cum știi, dar când o să crească o să-l port pe gogoșică când e umed, până la uscarea completă. Mulțumesc pentru pont!
Toma Aurora a spus…
Loredana dragă, la cât de des e părul tău, cred că ar face față și la două gogoșele! :D